Embarbussaments en anglès per millorar la pronunciació

 

Quantes vegades heu pensat que l’anglès és un idioma difícil? La veritat és que no hi ha llengües fàcils o difícils; només hi ha llengües que funcionen de forma diferent. Per aprendre una llengua, el nostre cervell l’ha d'escoltar sovint i aprendre a percebre els sons d’aquesta llengua, repetir-los moltes vegades i, després, poder entendre el mecanisme de funcionament de la llengua gràcies a l’escriptura i a les normes gramaticals. Aquest és el mètode natural pel qual cadascun de nosaltres ha après a parlar i, posteriorment, a escriure.

Amb l’anglès passa el mateix! El mètode Kids&Us per aprendre anglès està dissenyat per començar a escoltar sons anglesos fins i tot abans d’entendre el significat de les paraules que s’escolten: els nens i nenes podran familiaritzar-se amb els sons anglesos, fer-los seus i convertir-se en experts en la reproducció d’aquests sons que a nosaltres, els adults, ens semblen tan difícils. Avui volem proposar-te un repte petit: aprendre junts embarbussaments en anglès per millorar la pronunciació i abandonar per sempre l'idea que l’anglès és difícil. Comencem!

 

Índex

 

 

Com millorar la pronunciació en anglès gràcies als embarbussaments

Ara us podeu preguntar per què hauríeu d’utilitzar embarbussaments per ajudar els vostres fills a obtenir una pronunciació nativa en anglès. Bé, la mateixa paraula ho diu: els tongue twisters es basen en l’al·literació, la repetició de la mateixa lletra o so en paraules veïnes dins d’una frase curta. No es tracta de sons difícils de pronunciar per se en una conversa diària, sinó de sons difícils de pronunciar dins de la mateixa frase, sons que "torcen la llengua" com ho faria un tornado, twister en anglès. Aquesta és la part divertida!

Al mateix temps, però, els embarbussaments no són només un joc lingüístic, sinó que són una ajuda real per millorar la pronunciació i la claredat del discurs. La repetició i l'exercici ajuden a familiaritzar-se amb els fonemes anglesos: la llengua ja no s'enrotllarà, sinó que es tornarà més "àgil". En poques paraules, els embarbussaments són ideals per fer exercici a les articulacions, enfortir els músculs de la boca i moure la llengua, els llavis i les dents correctament per ser més ràpids i hàbils en parlar.

Una manera molt divertida de millorar la pronunciació en anglès perquè els nens i nenes podran aprendre anglès mentre juguen i es diverteixen. No ens cansem de repetir-ho: jugar és la millor manera d’afavorir l’aprenentatge, estimular el desenvolupament del llenguatge des dels primers mesos de vida i aprendre una nova llengua.

Abans de suggerir uns simples embarbussaments anglesos per a nens i nenes, aquí teniu alguns consells pràctics per aprendre a pronunciar-los correctament:

  • Dividiu l’embarbussament en parts: comenceu a dir una paraula diverses vegades primer, després afegiu-ne la segona, etc.
  • No us afanyeu a pronunciar l’embarbussament ràpidament: repetiu la frase diverses vegades, lletrejant bé les paraules.
  • Quan tingueu més confiança, comenceu a repetir l’embarbussament diverses vegades, potser davant d’un mirall: us ajudarà a comprendre millor els moviments de la boca, de la llengua i de les dents. L’únic problema serà deixar de riure!

Quan us sentiu més segurs, estareu preparats per aprendre el pròxim embarbussament i per desafiar tota la família. Comencem amb uns embarbussaments simples. Esteu preparats?

Embarbussament en anglès fàcil per a nens i nenes

Comencem amb un embarbussament fàcil per aprendre el so "gr":

The great Greek grape growers grow great Greek grapes.

Si els hi costa als nens i nenes, al principi poden repetir només Greek grapes, Greek grapes, Greek grapes.

Aprendre el so de la "z" anglesa pot ser molt difícil per als italians: segons el nostre origen geogràfic, alguns farem servir una "z sonora", d'altres una "z sorda". Arriba un altre embarbussament que té com a protagonistes dues zebres:

Zebras Zig and Zebras Zag.

I, per continuar amb el tema de les mascotes, aprenem a dir:

Kitty caught the kitten in the kitchen.

Si esteu de vacances a la vora del mar, però, probablement els nens i nenes cercaran petxines o es dedicaran a la construcció de castells de sorra. Podeu aprofitar l'ocasió per ensenyar-los un embarbussament en anglès de temàtica marina:

She sells seashells by the seashore
And the shells she sells by the seashore are the seashells for sure.

Quin estiu seria sense gelats? Estem segurs que aquest embarbussament es convertirà en el favorit dels nens i nenes, però si no estan satisfets amb l’embarbussament, sempre els podeu implicar en la preparació d’excel·lents gelats de fruita:

I scream, you scream, we all scream, for ice cream!

02-07_IG_1080x1080_TongueTwister

Juguem a qui pot dir aquests embarbussaments diverses vegades sense que se li enrotlli la llengua? A veure les ganyotes!

 

Altres activitats divertides per aprendre anglès

Amb l'arribada de la calor i l'estiu, els vostres fills probablement no voldran seure a llegir un llibre ni escoltar una història en anglès. Així i tot, és essencial no perdre l’hàbit i mantenir viu el contacte amb la llengua anglesa durant les llargues vacances d’estiu.

Com fer-ho? Podeu aprofitar els nostres consells per ajudar els nens i nenes a aprendre anglès (encara que no en sapigueu) i els nostres consells per combatre l'avorriment. Això és el que podeu fer amb els nens i nenes:

  1. Apreneu una cançó en anglès (i balleu-la!): demaneu als nens i nenes que triïn la seva recopilació preferida. Per als nens i nenes més petits, podeu escollir algunes de les rimes angleses que us suggerim aquí.
  2. Mireu vídeos, dibuixos animats o pel·lícules en anglès, segons el nivell de coneixement de la llengua que tinguin els vostres fills. Aprofiteu l'oportunitat per posar subtítols en anglès perquè pugueu practicar l'escolta i la lectura alhora.
  3. Cuineu algunes receptes senzilles en anglès amb els nens i nenes: per què no intenteu cuinar unes postres típiques angleses?
  4. Repasseu el vocabulari anglès amb aquests jocs de taula útils per a tota la família, amb altres jocs en anglès que podeu jugar a casa o activitats esportives i jocs a l’aire lliure.
  5. Apreneu als nens i nenes a tenir cura del medi ambient jugant en anglès: aprofiteu els nostres consells sobre jocs per protegir el medi ambient, activitats i recursos en línia per aprendre sobre el respecte al medi ambient i per tenir cura de l’oceà.

A Kids&Us no us deixem sols ni a l’estiu!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >