Vídeos en anglès per a nens i nenes

Molts pares i mares ens demanen com poden reforçar l’aprenentatge de l’anglès des de casa. Quan els nostres fills i les nostres filles siguin adults, dominar la llengua anglesa serà un requisit imprescindible per a la seva vida acadèmica i professional. Avui en dia ningú posa en dubte que parlar amb fluïdesa l’anglès obre un gran ventall de possibilitats.

 

Com aprendre anglès a casa com a segona llengua?

Acostumar els nens i nenes a llegir contes, escoltar cançons, jugar o veure vídeos o pel·lícules en anglès és una manera natural d’aprendre l’idioma des de molt petits, precisament quan són més receptius per a l’aprenentatge de llengües.

Una de les conseqüències de la globalització ha estat la generalització de l’anglès com a llengua d’ús comú en les relacions entre els habitants dels diferents països del món.

Avui en dia els nostres fills i files ja no se cenyeixen als estudis o al mercat laboral del seu país d’origen, sinó que amplien horitzons i cerquen alternatives més enllà de les nostres fronteres. Els programes Erasmus i la possibilitat d’obtenir feines qualificades i ben remunerades han estat un estímul per convertir-los en ciutadans del món. Es calcula que en l’actualitat hi ha prop de 200.000 espanyols vivint només al Regne Unit. Dominar l’anglès com si fos la nostra llengua materna és i serà un requisit imprescindible per a les futures generacions.

KU-girl001

Fer que els nostres fills i filles mirin dibuixos en anglès és una manera natural i divertida d’aprendre anglès sense adonar-se’n. Per això, avui volem compartir amb vosaltres diferents recursos audiovisuals que us poden servir per acostar l’idioma als vostres fills i filles des de casa, d’una manera divertida i amena. I el millor de tot és que existeix una quantitat de vídeos en anglès per a nens i nenes tan gran al mercat que segur que trobeu el que s’adapta al nivell i l’edat dels vostres fills i filles. Ho veiem?

 

Vídeos i pel·lícules en anglès recomanats

Vídeos de Kids&Us

Hem preparat una col·lecció de tres vídeos de dibuixos animats amb els nostres personatges més televisius, la Gina Ginger i el Charlie Chives, per tal que els nens i les nenes a partir de 5 anys aprenguin nou vocabulari i noves estructures gramaticals en anglès mentre gaudeixen de les seves aventures.

Nueva llamada a la acción

Per als més petits, a partir dels 2 anys, la nostra entranyable ovelleta Betty Sheep compartirà amb ells diverses aventures mentre passeja per la ciutat (“Betty Sheep: Betty in the City”) o se’n va a l’escola (“Betty Sheep: School Trip”).

 

Dibuixos animats en anglès

El Club Super3 de TV3 té la secció English en la qual les vostres filles i els vostres fills podran entretenir-se amb les sèries Four and a Half Friends o Bubble Bip. També és molt interessant la secció Una mà de contes amb contes tradicionals explicats en llengua anglesa.

El canal de televisió infantil de RTVE, Clan, disposa de la pàgina Let’s Clan en la qual els vostres fills i filles podran trobar dibuixos dels seus personatges favorits, Peppa Pig, Little People o L’Abella Maia, tots en anglès.

Una altra bona font de recursos on trobar vídeos en anglès per als nens i nenes més petitons és el canal infantil de la BBC britànica, Cbeebies. Aquest canal està dedicat als menors de 6 anys i hi trobareu una barreja de programes educatius i d’entreteniment. A més, a la seva web també podreu trobar-hi activitats i jocs.

Si els vostres fills i filles són fans de les aventures del tren Chuggington, al canal Chuggington UK de YouTube hi trobareu tots els capítols. I els més grandets i les més grandetes podran gaudir amb els episodis de Horrid Henry, un nen molt trapella amb el qual de ben segur riuran una bona estona. Ja sabeu que la majoria de vídeos a YouTube estan subtitulats.

I per acabar amb els dibuixos animats, no us perdeu la pàgina de Nickleodeon Jr. on els vostres petits podran gaudir amb les aventures de Dora, l’exploradora o la Patrulla Canina.

 

Vídeos educatius

Entenem per vídeos educatius aquells que ens serveixen per aprendre anglès a través de cançons o simulació de situacions que les nostres filles o fills poden viure en el seu dia a dia. Podem trobar-ne que serveixen per aprendre en anglès les activitats que realitzem quan ens llevem, com donar les gràcies quan ens fan un regal, els dies de la setmana, el nom dels mesos de l’any, etc.

Us recomanem el canal de YouTube English Singsing en el qual, a més de tots aquests vídeos educatius, podreu trobar-hi un recopilatori de cançons conegudes com Five Little Monkeys Jumping on the Bed o The Ants Go Marching.

Reforçar a casa l’anglès que aprenen els nostres fills és fàcil i divertit. Podem aprofitar l’atracció magnètica que senten la majoria de nenes i nens pels dibuixos animats per començar a introduir l’anglès des de ben petits. Una vegada adquirit aquest hàbit, les seves competències en Listening (comprensió oral) i Speaking (llengua parlada) milloraran notablement.

KU-kids

 

La importància dels vídeos en anglès per aprendre l’idioma

Exposar els nostres fills i filles a una segona o tercera llengua des de ben petits és bàsic per a la comprensió d’aquesta llengua. Per exemple, en països on no es fa doblatge de pel·lícules, està demostrat que els seus habitants tenen millors competències en aquest idioma que en els països on es fa doblatge de tots els audiovisuals estrangers.

Àustria i els Països Baixos són països amb una extensió i nombre d’habitats similar i amb un pressupost en educació també similar. A Àustria, les pel·lícules i sèries arriben sempre doblades a l’alemany, mentre que als Països Baixos s’emeten en versió original amb subtítols. Això pot ajudar a explicar per què el 87% dels holandesos pot mantenir una conversa en anglès, mentre que només un 53% dels austríacs té prou competències per fer-ho. Espanya està en la posició 32 de competència lingüística en anglès segons l’informe de 2019 de l’EF Education First, una mica per davant d’Itàlia i França. En canvi, Portugal, on mai es doblen les pel·lícules, es troba a la posició número 12. Per revertir aquesta situació, pot ajudar quelcom tan senzill com acostumar els petits a veure sempre els dibuixos animats de la Peppa Pig, en anglès.

 

A partir de quina edat poden aprendre anglès els nens i les nenes amb l’ajuda de vídeos?

Als bebès els fascinen els colors en moviment constant i les musiquetes encomanadisses. Amb la vida tan atrafegada que portem avui dia, i tot i que sabem que no és gens recomanable des d’un punt de vista pedagògic, que aixequi la mà qui alguna vegada no ha fet servir la televisió per deixar els nens al sofà mentre preparem el sopar o banyem al germanet o la germaneta?

No obstant això, els pediatres no recomanen en absolut que els nens i nenes menors de dos anys estiguin exposats a la televisió o a les seves variants, com són els dispositius mòbils. Abans d’aquesta edat, el cervell dels bebès està programat per interactuar amb els adults i els germans. Els bebès observen atentament les expressions facials de qui els parla, escolten el seu to de veu i observen el llenguatge corporal de qui interactua amb ells.

S’ha demostrat que a les llars on la televisió està encesa permanentment, els pares i les mares parlen bastant menys amb els nens i nenes petits. Menor nombre de paraules, vol dir menor aprenentatge.

Molts pediatres han constatat que els bebès exposats durant llargues hores a la televisió tenen problemes amb el desenvolupament del llenguatge, retards amb la lectura i dificultats amb la memòria a curt termini. Però no us alarmeu! A partir dels dos anys les coses canvien. Els programes i vídeos infantils educatius i interactius ben desenvolupats són una bona eina per reforçar l’aprenentatge de la llengua i d’altres coneixements com les matemàtiques, la literatura, la ciència, i fins i tot ajuden en la resolució de problemes. Si, a més, els nostres fills i filles poden gaudir de la nostra companyia mentre veuen els dibuixos o els vídeos, aprendran molt més que si els veuen sols. Sempre podran recórrer a nosaltres per comentar allò que els ha sorprès o preguntar el que no entenen. I estigueu segurs que ho faran!

KU-family

 

Per què és recomanable veure els vídeos en anglès amb subtítols en anglès?

Si posem els subtítols en la vostra llengua materna, els vostres fills i filles acabaran llegint en aquest idioma i escoltant un àudio en anglès, amb la qual cosa desaprofitaran l’oportunitat d’aprendre vocabulari i gramàtica anglesa.

En canvi, si els subtítols són en anglès, podran comprovar el vocabulari que coneixen i el que desconeixen. I, si a més, veuen el vídeo o la pel·lícula acompanyats del pare o la mare, podreu parar la reproducció en cas que sorgeixi algun dubte sobre alguna paraula i buscar-la al diccionari.

Si els nens no estan acostumats als subtítols i els costa llegir-los o els molesten, us animem a prescindir-ne i que vegin tota la pel·lícula en versió original. Per evitar que es cansin aviat, és millor començar amb dibuixos de curta durada o veure una pel·lícula a trossos. Amb vint minuts al principi pot haver-n'hi prou. A mesura que es vagin acostumant, seran ells mateixos els que demanaran continuar fins al final.

Així doncs, veure dibuixos animats en anglès des de ben petits, sempre amb moderació, ajudarà els teus fills i filles a millorar la comprensió de l’idioma. No obstant això, això és només un dels vessants de l’aprenentatge. En aquest altre post, t’expliquem com pots ajudar el teu fill o filla a estar en contacte amb l’anglès des de casa. Com et diem sempre, com més gran i més variada sigui l’exposició a l’anglès, millor.

Compártelo en >