5 activitats per a nens i nenes per evitar l’avorriment a l’estiu

Avui en dia, els nens i les nenes viuen en un flux constant d’activitats al llarg de tot l’any escolar, i això és positiu per al seu aprenentatge. No obstant això, sovint ens costa trobar què fer amb ells durant l’estiu.

Deixar que els nens i les nenes s’avorreixin a l’estiu té els seus beneficis; per exemple, els que troben maneres d’entretenir-se per evitar l’avorriment potencien la seva creativitat, però si no són capaços de trobar maneres per entretenir-se de manera autònoma, correm el risc que caiguin en activitats més sedentàries, com mirar la televisió o jugar a la consola. És per això que un nen o nena necessita estimulació i diversió per desenvolupar-se i una televisió difícilment li aportarà això.

És important que puguem disposar de recursos perquè els nostres petits també aprenguin i es desenvolupin fora de l’escola. Hem d’aprofitar cada moment que tinguem, ja que en aquestes edats els preparem per al seu futur sense que ells en siguin conscients.

Si els donem coses per fer a l’estiu, combatrem l’avorriment típic de les llargues tardes d’estiu, i ho podem fer de manera que puguin practicar activitats indispensables. En el cas que us interessi, sempre podríeu apuntar la vostra filla o el vostre fill a unes Fun Weeks o qualsevol altra de les nostres activitats per a les vacances.

Descubre el método Kids&Us

Si s’han de quedar a prop de casa, pel motiu que sigui, també tenim una pila d’opcions per entretenir els nostres fills i filles a l’estiu des de casa mentre segueixen aprenent l’anglès. A continuació et donem algunes idees de com fer-ho.

 

Hunting Flowers

La primavera, prèvia a l’estiu i que no hem pogut gaudir a causa del confinament, és un moment en el qual les flors creixen amb força. Vesteixen jardins, boscos i camps i tot queda preciosos!

Ara que en molts llocs el confinament ja és menys estricte, podem començar a sortir i fer petites excursions en família, sempre mantenint les mesures de seguretat.

L’estiu serà un moment ideal per aprendre sobre la natura! Si al teu fill o filla li interessen les plantes, no us podeu perdre aquesta activitat. El millor d’aquest joc és que ho tindrem tot a l’abast per passar-nos-ho bé. És ideal per a nens a partir dels 5 anys.

Abans de començar, els pares o mares haurem d’explorar la zona, buscant i identificant diferents flors silvestres. Farem una petita llista amb les flors (en anglès) i prepararem il·lustracions que els petits podran utilitzar per identificar-les.

El joc que us proposem consistiria en:

  • Algú de nosaltres tria una il·lustració a l’atzar i diu el nom de la flor en veu alta, per exemple a
  • Els nens i nenes hauran de trobar la flor al més aviat possible. El primer que la trobi i digui el seu nom en veu alta, guanya.

Aquest joc podria ser una bona manera per fer que els nens i nenes aprenguin de manera totalment natural el nom en anglès de les plantes i les flors que ens envolten. Com sempre diem, l’aprenentatge natural i en el seu context és molt important i és tal com els nens i nens aprenen anglès a Kids&Us, amb el nostre mètode natural.

A més a més, amb aquest joc estimularem l’instint de protecció de la natura dels més petits, fent-los conèixer millor el seu entorn natural també els farem més conscients. Si voleu explorar més jocs d’aquest estil, podeu descobrir més jocs per protegir el medi ambient en el nostre post sobre com cuidar el medi ambient, 10 propostes per a nens i nenes.

 

Water Battle

En aquests mesos més calorosos d’estiu és important refrescar-nos bé. Per això mateix, els teus fills i filles agrairan poder jugar a jocs d’aigua i si els n’ensenyem nous jocs, encara millor! Us proposem un joc dinàmic ideal per a totes les edats i que pot ser una alternativa molt efectiva per acabar amb l’avorriment dels nens i nenes durant les vacances d’estiu. Només cal tenir un espai adequat on poder jugar amb aigua, pot ser un balcó, terrassa, pati o jardí.

Aquest joc es pot adaptar a qualsevol context, segons el que tinguem per jugar-hi. Organitzarem una guerra d’aigua entre dos o més bàndols. Poden barrejar-se adults amb nens i fer així el joc molt més divertit.

batalla de agua

Les normes són les següents:

  1. Cada un dels grups té una zona assignada, encarada a la de l’equip contrari. Hauran de tenir diversos objectes darrere dels quals podran protegir-se quan comenci la guerra.
  2. El nostre objectiu serà mullar els contrincants a les cames o al pit, i així un raig d’aigua o un globus d’aigua tindrà un impacte agradable en el cos. Estarà prohibit apuntar a la cara o parts sensibles.
  3. Cada vegada que mullin a algú, aquesta persona haurà d’asseure’s. Per salvar-se aquesta persona haurà de comptar fins a 20 en anglès: one, two, three… Si el mullen de nou mentre compta, haurà de començar de zero.
  4. L’últim equip que tingui un o més integrants en peus, guanyarà. Després ens quedarà eixugar-nos per no agafar fred.

 

Es poden fer les rondes que es vulguin, des de 3 fins a 10, i l’equip que més rondes guanyi aconseguirà la victòria!

 

Aquest joc és ideal per practicar els números en anglès, ja que haurem de comptar el més ràpid possible per salvar-nos i a més, els nens i nenes correran i s’ho passaran genial mentre riuen i juguen amb l’aigua.

 

Words

Si ens segueix afectant el confinament, o no disposem de jardins per a fer una Water War, sempre ens quedaran els jocs de paraules i endevinalles, que tant agraden als més xics.

Aquest tipus de jocs són ideals per a nens i nenes a partir del 5 anys, que hagin estat practicant anglès durant uns anys amb altres jocs o amb les nostres activitats. Enriquiran el seu vocabulari i a més els despertarà interès per diversos objectes.

El joc consistirà a competir entre diverses persones per veure qui diu més paraules d’una mateixa categoria en anglès. Tindrem 10 segons per contestar i serà el torn de l’altre, així que haurem de ser ràpids (òbviament, el temps es podrà adaptar a l’edat dels participants). La persona que digui més paraules, guanya!

Per exemple, podríem dir animals i els participants haurien de dir:

  • Elephant
  • Tiger
  • Dinosaur
  • Dog

Per descomptat, si veiem que el nen o la nena s’encalla intentant trobar una paraula determinada, i només la coneix en el seu idioma, podrem ajudar-lo facilitant-li la traducció. D’aquesta manera, també enriquiran el seu vocabulari en anglès.

 

Explorar els sentits amb jocs

Sigui o no sigui en un confinament, per als nens i nenes l’estiu és un moment màgic. Per aquest motiu és important seguir desenvolupant-se i explorant els seus sentits, sobretot en nens i nenes d’entre 0 i 3 anys.

Hi ha molts jocs que un nen o nena pot fer per explorar els seus sentits. Per estimular la vista podem jugar a identificar colors. Podem ensenyar al nostre fill o filla un objecte concret i dir-li en anglès, per, més tard, parlar-li del seu color. Per enriquir l’experiència, podem fer-ho combinant el seu idioma amb l’anglès.

Per descomptat haurem de tenir en compte l’edat del nen o nena i afegir major o menor dificultat al joc. Haurem d’aconseguir que el nen o nena relacioni el color, i no l’objecte en sí, amb la propietat en anglès. Podem parlar de grups d’objectes de cert color per fer l’aprenentatge més fàcil.

Aquest tipus de joc és ideal per combinar-lo amb qualsevol tipus d’objecte, des de coses que es poden tocar o escoltar fins a aliments de diferents colors. Per exemple, a un pebrot vermell l’anomenarem pepper i el nen o nena haurà d’esbrinar de quin color és quan li preguntem What colour is it?, que en aquest cas haurà de respondre dient It is red. Així el nostre fill o filla podrà entendre la relació entre el color i l’aliment sense arribar a confondre’s.

A més, també podríem jugar a identificar sabors dels ingredients com sweet o salty o amb tipus de textures com smooth o rough.

La qüestió d’aquest joc és triar un tipus de propietat i ensenyar al nostre fill o filla, que encara està aprenent a parlar, i aprendre què significa en anglès. Si són molt petits, serem nosaltres els qui parlarem tota l’estona, però el joc li cridarà molt l’atenció.

 

Summer Journal

Als nens i nenes els encanta fer activitats amb els seus pares i mares, això ho tenim molt clar. Per això mateix, és molt recomanable acabar els dies d’estiu recordant els bons moments que hem passat junts convidant a la reflexió i relaxació.

Aquesta activitat és ideal per a nens d’entre 7 i 13 anys, que ja tenen un cert domini de l’anglès, tot i que pot fer-se amb nens més petits, amb ajuda.

Summer journal

El que farem serà començar un summer journal amb el nostre fill o filla per apuntar-hi totes les coses que han passat durant el dia i què els hi han semblat. També poden dibuixar i pintar al quadern les activitats que més els hagin agradat. Podem parlar dels jocs que hem fet amb ells i les coses que hagin après al llarg del dia.

Aquestes reflexions poden ser-nos útils a nosaltres com a mares i pares per saber què pensa el nostre fill o filla de tot el que fem i així trobar punts de millora.

Un moment ideal per fer el nostre journaling serà al final del dia, quan els nens i nenes comencen a estar més inquiets a l’hora d’anar a dormir. Fent una activitat tranquil·la i pausada com aquesta es relaxaran i dormiran més fàcilment.

Si volem passar-ho bé amb els nostres fills i filles a l’estiu, no s’acabaran mai les opcions. Recordem sempre deixar que es relaxin i descansin durant aquesta època de l’any, però donem-los eines per seguir aprenent i desenvolupant-se.

Recorda que a Kids&Us seguirem proposant-te idees perquè gestionar l’avorriment dels teus fills durant les vacances sigui molt més fàcil!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >