Esports en anglès: vocabulari i activitats

deportes niñosL’esport és tan important com portar una dieta equilibrada i dormir les hores necessàries. Moure’ns ens ajuda a estar més sans, a prevenir malalties i a sentir-nos millor.

Per això, és fonamental que nens i nenes adquireixin l’hàbit de l’activitat física com més aviat millor, però... quina relació hi ha entre l’esport i l’anglès? Doncs molta! No hi ha res millor per l’aprenentatge d’un idioma que relacionar-lo amb l’emoció i amb les nostres rutines; avui volem proposar-vos una llista de vocabulari d’esport en anglès i algunes activitats perquè sigui més fàcil aprendre’l mentre gaudiu en família.

 

Índex de continguts

  • Esports amb pilota en anglès
    Esports d’aigua en anglès
    Esports de neu en anglès
    Esports d’aventura en anglès
    Activitats per celebrar el Dia Internacional de l’Esport en família
    La importància de fomentar l’esport des de petits

Hi ha una gran quantitat d’esports i de disciplines esportives, però que això no us espanti. En anglès, els noms de molts esports s’assemblen al català perquè són traduccions literals o perquè directament hem adoptat les formes angleses. Els voleu conèixer? Som-hi!

 

Esports amb pilota en anglès

deportes pelota

Els esports amb pilota són els més populars, tot i que a cada país té més èxit una modalitat o una altra. Mentre a països com Espanya o Itàlia el futbol és l’esport rei, al Regne Unit tenen molt més d’èxit el rugbi o el criquet, i als Estats Units l’esport per excel·lència és el futbol americà, tot i que el beisbol també té molts seguidors. N’hi ha tants i són tan populars que n’hem seleccionat deu perquè apreneu com es diuen en anglès:

Baseball: beisbol
Basketball: bàsquet
Criquet: criquet
Football: futbol
Handball: handbol
Rugby: rugbi
Table tennis: tenis de taula o ping-pong
Tennis: tenis
Volleyball: voleibol
Waterpolo: waterpolo

Esports d’aigua en anglès

deportes acuaticos

Alguns esports d’aigua, o water sports en anglès, es poden practicar durant tot l’any, però venen de gust més a l’estiu. Us deixem cinc esports aquàtics irresistibles per a practicar durant les vacances:

Surfing: surf
Swimming: natació
Boat race: regata
Rowing: rem
Snorkeling: busseig

Esports de neu en anglès

deportes nieve

Quan es tracta de neu, en anglès podem parlar de snow sports o de winter sports perquè, igual que associem els esports d’aigua a l’estiu, acostumem a pensar més en esports de neu en hivern. L’esport per excel·lència de l’hivern és l’esquí (skiing), però n’hi ha molts més! N’hem seleccionat quatre més perquè comenceu a ampliar vocabulari. Qui pot resistir-se a una sortida a la neu?

Sledding: carreres en trineu
Ice skating: patinatge sobre gel
Snowboarding: fer snowboard
Snow shoeing: raquetes de neu

Esports d’aventura en anglès

escalada niños

Els esports d’aventures, en anglès adventure sports o extrem sports, són els que comporten algun risc. A vegades poden fer por, però són esports estimulants aptes només pels més arriscats. Tot i que n’hi ha molts més, us en compartim quatre dels més habituals en anglès. Què us semblen, funny or too risky?

Canoeing (o kayaking): piragüisme
Climbing: escalada
Paragliding: parapent
Rafting: ràfting

 

Si parlem d’esports, hi ha moltes altres paraules i expressions interessants relacionades amb l’activitat física que us convidem a descobrir: play, go o do?

  • Generalment utilitzem play per a esports competitius com el futbol, el tenis o l’hoquei. Per exemple: play football, play tennis o play hockey.
  • Per a esports individuals utilitzem go. Us deixem una pista per als nens i nenes de nivells més avançats: van amb go els esports que acaben amb -ing. Per exemple: go swimming, go surfing o go cycling.
  • Per a esports individuals o en grup que no acaben amb -ing, utilitzem do. Per exemple: do yoga, do karate o do ballet.

A més, hi ha altres paraules relacionades als esports en anglès que també valen la pena aprendre i practicar:

Ball: pilota
Championship: campionat
Cheer: animar
Ice rink: pista de gel
Medal: medalla
Player: jugador
Podium: podi
Race: carrera
Racket: raqueta
Skates: patins
Spectators: espectadors o públic
Stadium: estadi
Stick: pal de hockey
Swimming pool: piscina
Team: equip
Trainer (o coach): entrenador
Trophy: trofeu

Ara que ja sabem alguna cosa més sobre els esports en anglès, per què no els posem en pràctica?

Activitats per a celebrar el Dia Internacional de l’Esport en família

deportes familia

El 6 d’abril se celebra el Dia Internacional de l’Esport, una data marcada al calendari per les Nacions Unides. Per celebrar aquest dia, us proposem un parell d’activitats per moure’ns en família.

  • Senderisme: només necessiteu calçat còmode i ganes de caminar. Segurament teniu camins bonics per explorar a prop de casa. Què us sembla si prepareu un bon pícnic i descobriu algun bosc o alguna font propera? Caminar en família us permetrà gaudir de la natura i els més petits aprendran a respectar el medi ambient. Podeu aprofitar l’excursió per descobrir el nom d’arbres, flors i animals en anglès. La natura sempre és una font d’inspiració!
  • Sessió de ball: ballar és un esport molt complet perquè fa que movem molts músculs, que cremem molta energia i que ens pugi l’ànim. A més, és divertit i podem acompanyar-lo de la nostra música preferida. Perquè la sessió sigui un èxit, cada membre de la família pot escollir les cançons que vol ballar, feu una llista amb totes... i deixeu-vos portar! També podeu utilitzar les llistes musicals de Kids&Us a YouTube perquè no us falti ni la música ni la inspiració. Estan organitzades per edats perquè tothom trobi la seva cançó preferida.

La importància de fomentar l’esport des de petits

L’Organització Mundial de la Salut indica que l’obesitat infantil és un dels grans problemes de salut pública del segle XXI. A països com Espanya, 4 de cada 10 nens pateixen obesitat perquè cada vegada mengen pitjor, es mouen menys i passen més temps davant de les pantalles. A més, la pandèmia no ho està posant gens fàcil. Els metges insisteixen que és tan important portar una bona alimentació com tenir una vida activa; per això, l’esport és imprescindible per a la salut de nens i nenes.

A més, l’esport els ensenya el valor de l’esforç, de la companyonia i del treball en equip, que els seran molt útils al llarg de tota la vida. La pràctica de l’esport també s’associa a una autoestima més alta. Tot són avantatges, així que no hi ha excuses. Des de Kids&Us us animem a practicar el vostre esport preferit el 6 d’abril i cada dia de l’any.

Are you ready?

 

Nueva llamada a la acción 

Compártelo en >