Les parts del cos humà en anglès

 

Els bebès comencen, des de ben aviat, a sentir curiositat pel seu cos; es descobreixen les mans, s’observen els ditets i s’acosten els peus a la boca. Quan comencen a parlar, la mama i el papa els pregunten pels ulls, les orelles i la boca i s’assenyalen orgullosos on tenen el nas i els cabells.

Descobrir el nostre cos és fonamental per a l'autoconeixement i per començar a treballar la importància d’una vida saludable per mantenir-nos forts i sans, amb una alimentació rica en fruita i verdura i amb una bona rutina d’esport. Si aprofitem aquesta etapa de curiositat per aprendre també les parts del cos en anglès, aconseguirem que l'aprenentatge sigui més fàcil i natural. Conèixer bé com es diuen les parts del cos humà també ens ajudarà a l’hora de descriure una persona o d’explicar-li a un metge què ens fa mal, si ens posem malalts quan estem de viatge.

Per ajudar-vos, avui aprendrem vocabulari relacionat amb el cos humà i us presentarem activitats divertides per posar-lo en pràctica. Comencem!

Les parts del cos en anglès

ok2-min

Per fer que aprendre les parts del cos humà en anglès sigui més fàcil, les dividirem en cinc categories: cara, extremitats, tronc, ossos i òrgans interns. O dit d’una altra manera: face, extremities, torse, bones i internal organs. En anglès el cos humà és the human body i no pot ser més apassionant!

Face: cara
Forehead: front
Eye: ull
Eyelid: parpella
Eyebrows: celles
Eyelashes: pestanyes
Nose: nas
Cheek: galta
Freckles: pigues
Mouth: boca
Tooth: dent
Teeth: dents
Tongue: llengua
Chin: barbeta
Ear: orella

No ens podem deixar altres parts importants del cap:
Head: cap
Hair: cabells
Neck: coll

Extremities: extremitats
Arms: braços
Armpit: aixella
Shoulders: espatlles
Elbow: colze
Hand: mà
Finger: dit de la mà
Nail: ungla
Wrist: canell
Fist: puny

Legs: cames
Thigh: cuixa
Knee: genoll
Calf: panxell
Ankle: turmell
Foot: peu
Feet: peus
Toe: dit del peu
Heel: taló

Torse: tors
Chest: pit
Nipple: mugró
Belly: panxa
Navel o belly button: melic
Waist: cintura
Side: costat
Back: esquena
Bottom: cul
Vulva: vulva
Penis: penis

Bones: ossos
Skeleton: esquelet
Skull: crani
Spine: columna vertebral
Rib: costella
Hip: maluc

Organs: òrgans
Blood: sang
Vein: vena
Artery: artèria
Muscle: múscul
Nerve: nervi
Brain: cervell
Lungs: pulmons
Heart: cor
Stomach: estómac
Intestines: intestins
Liver: fetge
Kidneys: ronyons
Pancreas: pàncrees
Bladder: bufeta

No podem deixar-nos la pell (skin), que ens recobreix el cos i el protegeix de totes les agressions de l'exterior. Sabies que la pell és l’òrgan més extens del cos humà?

 

Expressions en anglès amb les parts del cos

Precisament perquè tota la vida hem fet i farem referències constants al nostre cos, hi ha moltes expressions i frases fetes en anglès amb les parts del cos. Us animem a descobrir les més populars per aconseguir un millor domini de l’idioma, especialment de l'anglès d’ús quotidià. Quantes en fas servir habitualment en la teva llengua materna? En coneixes d’altres?

A pain in the neck: algú o alguna cosa molest/a.
A pat on the back: transmetre a algú com de bé ha fet alguna cosa i que orgullós n'estàs.
All ears: escoltar amb totes les seves orelles, estar molt atent/a.
An old hand at something: tenir molta experiència en alguna cosa, ser veterà.
Caught red-handed: enganxat in fraganti.
Cost an arm and a leg: costar un ull de la cara, una cosa molt cara.
Easy on the eye: agradable a la vista.
Give someone a hand: donar un cop de mà, ajudar algú.
Have a bad hair day: tenir un mal dia.
Have a gut feeling: tenir un pressentiment, dir el cor.
Have a heart–to–heart: tenir una conversa sincera.
Have your hands tied: tenir les mans lligades, no poder fer res ni decidir sobre algun tema.
Off the top of my head: sense pensar-hi gaire, improvisadament.
On the tip of my tongue: a la punta de la llengua.
Your heart is in the right place: tenir bon cor, ser bona persona.
Word-of-mouth: de boca en boca.

 

Cançons infantils sobre les parts del cos

Ja hem explicat anteriorment que la música no només amansa les feres, sinó que també és una molt bona eina per a l'aprenentatge. Les melodies encomanadisses i les lletres repetitives afavoreixen que aprenem vocabulari mentre ens entretenim, així que us recomanem tres cançons per cantar at the top of your lungs!

 


Amb la cançó Hospital de Kids&Us podreu repassar vocabulari bàsic sobre les extremitats en anglès (leg, arm i finger), alhora que els més petits podran moure’s i deixar volar la imaginació al ritme de la sirena de l’ambulància.

 


Per seguir repassant vocabulari, us convidem a escoltar aquestes altres dues cançons que repassen les parts del cos mentre recorden als més petits de casa la importància de tenir una vida activa i saludable. Al vídeo de cada cançó, hi ha la lletra perquè no tingueu cap dubte amb el vocabulari. Algunes de les paraules que podreu practicar són body, head, shoulders, knees, toes; head, tummy, bottom, eyes, nose, mouth, ears, arms, legs, fingers, toes, elbows, hands i feet.

 

Fitxes i jocs per aprendre les parts del cos en anglès

ok3-min

Una manera fàcil i divertida d’aprendre el nom de les parts del cos en anglès amb nens ben petits, és jugar a preguntar-nos on tenim les mans o el nas, igual que fem amb la llengua materna. Així doncs, de la mateixa manera que descobreixen que els ulls serveixen per veure-hi o que fem servir els peus per caminar, ho aprendran també amb eyes i feet. Més endavant, podem complicar aquest joc tan senzill amb fitxes del cos humà en les quals podem anar col·locant o marcant tots els elements. Hem preparat un memory perquè pugueu imprimir les fitxes del cos humà de Kids&Us i jugar-hi a casa.

B2C CAT | Descargable partes del cuerpo 

Per seguir practicant, què us sembla fabricar-vos el vostre memory del cos humà? Només necessitareu cartolines i tisores.

1. Retalleu quadrats de la mateixa mida a les cartolines i col·loqueu-los per parelles.
2. Dibuixeu una part del cos a un dels quadrats i a l’altre, escriviu-hi el nom en anglès. És així de senzill!
3. Si teniu cartó i podeu enganxar els dibuixos en un material una mica més gruixut, el vostre memory serà més fàcil de manejar.

Ja sabeu com s’hi juga: col·loqueu les fitxes cap per avall. En el seu torn, cada jugador/a haurà d’aixecar dues fitxes amb l’objectiu d’emparellar dibuixos amb paraules. Guanyarà qui aconsegueixi fer més parelles! Com sempre, el més important és crear ambients relaxats i entretinguts en què tota la família pugui passar una bona estona divertint-se en anglès. Are you ready? Raise your hand!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >