Aprendre a descriure imatges en anglès

Quantes vegades has sentit a dir que una imatge val més que mil paraules? Segur que moltíssimes. Les imatges concentren en un sol cop d’ull un munt d’informació que, si estigués escrita en paraules, tardaríem una mica més a entendre.

Les imatges són un aliat fantàstic per a l’aprenentatge de l’anglès perquè permeten posar en pràctica l’observació, l’ús de vocabulari i la soltesa. En el cas dels petits, podem adaptar els jocs i exercicis amb fotografies o dibuixos amb temes sobre personatges que els permeten recordar paraules i conceptes que els resulten familiars. En aquest article et donarem alguns trucs i et proposarem alguns jocs perquè aprendre a descriure una imatge en anglès els sigui fàcil i divertit.

 

Índex de continguts

 

Com aprendre a descriure una imatge en anglès: trucs senzills

Abans de començar, el més important és observar bé i dedicar uns minuts a fixar-nos en tot allò que ens està explicant la imatge. És una persona? És un animal? És un paisatge? És una activitat que coneixem bé? És una situació divertida? És quelcom imaginari? És important parlar d’allò que veiem a primera vista i també dels detalls més petits i fins i tot de les sensacions que ens produeix la imatge que descriurem. Les preguntes que proposem a continuació poder ser un bon punt de partida per organitzar les vostres descripcions:

Who? / Qui apareix a la imatge?
What? / Què està passant?
Where? / On està passant?
Why? / Per què passa això?
How? / Com es veuen o se senten?

A partir d’aquí, pren nota d’alguns trucs que us ajudaran a descriure imatges en anglès amb facilitat.

Primer pas: ordena el que veus

Hem de marcar-nos un ordre perquè la descripció tingui sentit per a aquelles persones que la llegeixin o l’escoltin. Si es tracta de la foto d’una persona, per exemple, no seria molt lògic començar pels pantalons que porta i després seguir amb el color de cabell. Tindria molt més sentit començar per la seva complexió general i seguir després amb una descripció de dalt a baix. Per exemple: el cabell, la roba que porta i els elements que l’acompanyen.

Segon pas: fixa’t bé en els detalls

Descriure és explicar com són les persones, els animals, les coses, els paisatges... Per això, en aquest punt és important centrar-nos en els detalls. Podem començar descrivint els detalls més importants i deixar les coses més petites pel final.

Tercer pas: tots els sentits importen

Podem incloure les sensacions que ens produeix aquella imatge o les emocions que transmet el personatge del qual parlarem. Si descrivim a una persona, podem explicar quins sentiments està expressant o si sembla que està trista, feliç o enfadada.

Quart pas: juga amb les paraules

Descriure és molt més divertit si ho prenem com un repte per utilitzar tot el vocabulari i expressions en anglès que hem anat aprenent. Si els teus fills i filles encara no tenen un lèxic en anglès gaire ampli, no et preocupis. Poden utilitzar adverbis senzills per fer més completa i rica la descripció. Si ja han après els comparatius i els superlatius, la dinàmica és perfecta per posar-los en pràctica. No és el mateix explicar que algú és baixet que explicar que algú és “més baixet que tu” o que és “el més alt de la classe”.

Per a posar en pràctica aquests quatre trucs podeu fixar-vos en les coses que veieu de camí a l’escola o durant els passejos de cap de setmana, però també podeu convertir l’exercici de les descripcions en un joc perquè aprendre anglès amb imatges sigui més divertit.

Jocs per descriure imatges en anglès

Jocs per descriure imatges en anglès

Arriba el moment d’aplicar el que hem comentat fins ara! Com ja sabem, els jocs i la diversió són grans aliats per a l’aprenentatge de l’anglès, així que et proposem alguns jocs perquè pugueu posar en pràctica tots els nostres consells. Qui no ha jugat alguna vegada al Qui és qui? o trobar les set diferències? Són jocs ideals per practicar les descripcions en anglès perquè gran part de la dinàmica consisteix a fixar-se en imatges i dibuixos. Només falta que ara els afegim l’anglès. Com? Pren nota!

Busca les set diferències

Es tracta de buscar dues imatges iguals, però lleugerament diferents. Pot ser molt més divertit si hi jugueu amb fotos o dibuixos fets per vosaltres mateixos. Quan les tingueu, comença el joc: en comptes de buscar les diferències sobre el paper, un dels jugadors ha d’explicar en veu alta exactament què està veient a la imatge i l’altre jugador ha de poder identificar quins elements coincideixen amb la seva fotografia i quins elements són diferents.

Guess Who?

Potser el coneixeu com a Qui és qui?. Aquest joc tan popular és fantàstic per practicar les descripcions. El millor de tot és que podeu fer-ho en anglès! Si teniu el joc a casa, ja sabeu com funciona i teniu tot el material necessari. Si no, podeu fabricar en família el vostre Guess who? i fer que sigui una part divertida del procés de joc. Només heu de retallar uns quants rectangles en una cartolina blanca i dibuixar un personatge en cadascun d’ells. Necessiteu dos personatges iguals de cada. Poseu un separador entre els dos jugadors, que tindran cadascú els personatges cap per amunt. Primer un escull el personatge que haurà d’endevinar l’adversari, que haurà d’esbrinar-ho fent preguntes: “el teu personatge és ros?”, “Té els ulls blaus?”, “Porta ulleres?”, “És una noia?”...

Drawing Dictation

Per aquest joc cal preparar fitxes amb dibuixos senzills. Un dels jugadors descriu la imatge amb tots els detalls possibles a l’altre jugador, que haurà de replicar aquest mateix dibuix. Aconseguirà que s’assembli?

Exemples d’imatges per descriure en anglès

Ara que ja saps trucs i jocs perquè els més petits aprenguin a descriure imatges en anglès, què tal si ho proveu amb els personatges de Kids&Us? Podeu fixar-vos bé en si són animals o nens, quina roba porten, el color del cabell o si estan tristos o feliços. Preparats per divertir-vos amb en Mousy, la Linda i companyia? Us deixem les seves millors fotos perquè pugueu jugar-hi!

Mousy-minLinda-min

 

 

 

 

 

 

 

Oliver-minEmma-min

 

 

 

 

 

 

 

Sam-minMarcia-min

 

 

 

 

 

 

 

A més, podeu practicar les descripcions en família explicant fotos d’activitats que heu fet junts o racons de casa. El més important és activar la capacitat d’observació i tot el vocabulari après per descriure el que es veu. Tots aquests exercicis són bons per millorar l’expressió oral, així que... let’s get started!

 

Nueva llamada a la acción 

Compártelo en >