Com aprendre anglès amb cançons

La diversió és la millor manera d’aprendre, oi? Les cançons en anglès són una part important del nostre mètode, ja que aprofitem la capacitat innata de les vostres filles i fills per a la música per introduir una nova llengua.

Sovint us hem comentat la importància d’aprendre anglès dia a dia a través de l’exposició a l’idioma. Si tenen accés a l’idioma des d'un enfocament lúdic amb cançons infantils populars, jocs o contes, interioritzaran el vocabulari i les estructures gramaticals de manera natural. Les cançons són un recurs ideal i pot ser que al principi no ho pronunciïn correctament, però tant fa. El que sí que és important és que gaudeixin cantant cançons senzilles en anglès i amb el temps ja pronunciaran bé tota la lletra.

Quan parlem de bebès i música, ens venen al cap molts vídeos de bebès imitant estrelles del pop davant de la televisió. Ens agrada i ho solem compartir a xarxes socials.

Però algun pare o mare s’ha preguntat alguna vegada per què ho fan? Ho fan només per imitació o es tracta d’una reacció primària a la música? Quin paper juga la música en la vida dels nostres fills i filles? Quin valor pedagògic té? Són moltes les preguntes que ens serveixen per introduir la importància que tenen les cançons a l’hora de reforçar l’aprenentatge de l’anglès.

 

Tria cançons en anglès fàcils de cantar i pronunciar

Perquè els nens i nenes no s’avorreixin, és important triar cançons senzilles en anglès adequades per a cada edat i nivell de l’idioma. Al principi, convé que siguin curtes i no gaire ràpides, perquè els vostres petits les puguin cantar quan estiguin sols. També és important que utilitzin un vocabulari normal i corrent i que es pronunciïn les paraules amb claredat. És recomanable triar cançons en anglès fàcils per a nens amb una tornada que es repeteixi sovint. De fet, com més encomanadíssima sigui la tornada, més aviat se l’aprendran.

On trobar cançons en anglès adequades per a cada edat?

A Spotify

Conscients de la dificultat que poden tenir els pares i mares per trobar cançons adequades per als seus fills i filles, Kids&Us ha recopilat a Spotify algunes de les cançons en anglès que utilitzem en els nostres centres. Podeu descarregar els àlbums més adequats per a l’edat dels vostres petits i així cantar les cançons que aprenen a classe mentre, per exemple, esteu al cotxe.

També a Spotify trobareu cançons en anglès conegudes, com les de la pàgina “Nursery Rhymes and Children Songs”.

 

 

A Spotify també existeixen diverses llistes de reproducció amb cançons infantils en anglès com Nursery Rhymes ABC, SuperSimpleSongs o la mateixa de Cocomelon, amb totes les seves cançons més conegudes. Com ja hem esmentat, Kids&Us té la seva pròpia llista de reproducció amb cançons agrupades en àlbums classificats per edats per tal que sigui més fàcil triar les més escaients per a l’edat o el nivell d’anglès del vostre fill o filla. Si voleu imprimir la lletra d’algunes de les cançons que trobareu en aquestes llistes perquè us resulti més fàcil d’aprendre, ho podreu trobar a la pàgina web conmishijos.

A YouTube

A YouTube hi ha infinitat de cançons en anglès que estan subtitulades i amb la lletra escrita. També hi trobareu canals amb recopilatoris de cançons infantils en vídeo. Us recomanem triar les que estiguin cantades en anglès britànic, ja que és l’accent en què aprenen els vostres fills i filles a Kids&Us. Una bona cerca que podríeu fer a YouTube és: “British English songs for children”.

Per als més petits, us compartim el canal de Youtube de Sindhura Rao Vallur Natt en el qual es recullen les cançons cantades per A. J. Jenkins: “The Numbers Song”, “The Shapes Song”, o “The colors Song”, que faran les delícies dels més petits. També a YouTube trobareu  un recopilatori de cançons molt divertit de Nursery Rhymes. Ja sabeu que podeu posar subtítols i triar-ne l’idioma. Us recomanem que seleccioneu l’anglès, ja que per defecte la plataforma ho subtitularà en l’idioma del país des d’on hi accediu.

A continuació, us llistem algunes de les cançons per aprendre anglès més conegudes, com aquestes per aprendre l’abecedari en anglès:

“Twinkle, Twinkle, Little Star” – Anglès per a bebès i nens | Super Simple Songs

 

Old MacDonald Had A Farm (2018) | Nursery Rhymes | Super Simple Songs

 

Wheels on the Bus | CoComelon Nursery Rhymes & Kids Songs

 

“The A, B, C song”

 

Els beneficis de la música en els nens i les nenes

La música i les cançons formen part de la nostra cultura, i estan presents en molts aspectes de la nostra vida. Què serien les pel·lícules, la televisió o les festes d’aniversari sense música? Els beneficis de la música en el desenvolupament dels nostres fills i filles són innumerables.

Mitjançant les cançons aprenen els sons i el significat de les paraules des de la seva infància. Podem aprofitar aquesta tècnica per aprendre anglès amb cançons? La resposta és sí. Les cançons infantils en anglès són un recurs excel·lent per aprendre i practicar l’idioma a casa.

Des del naixement, els pares i mares cantem cançons de bressol per adormir els nostres bebès. Cantar als nens i nenes és quelcom que fem de manera instintiva i que podem reforçar ara que coneixem els beneficis que la música té en el desenvolupament del seu cervell.

La música incideix en totes les àrees del desenvolupament infantil i millora les habilitats intel·lectuals, socioemocionals, motores i del llenguatge fonamentals per a una bona integració escolar. Exposar els bebès a estímuls musicals els ajuda a aprendre els sons i el significat de les paraules. Ballar ajuda a nens i nenes a desenvolupar les seves habilitats motrius i a expressar-se.

A més, la música ens proporciona alegria. No us divertiu posant una cançó que us agrada durant el viatge en cotxe o cantant-la en veu alta? Als nostres petitons i petitones els passa el mateix. Cantar una cançó que els agrada, els produeix felicitat.

 

Aprofiteu les capacitats de la música per aprendre anglès

Els nens i nenes s’expressen a través de la música des que són bebès; es balancegen, salten o mouen les seves mans en resposta a la música. Molts nens i nenes en edat preescolar realitzen sons i es canten a si mateixos mentre juguen. Poden diferenciar la música del soroll i reconeixen algunes melodies i cançons fàcils en anglès. Durant l’etapa de parvulari, la memòria auditiva s’incrementa. A partir dels 3 anys són capaços de recordar algun petit fragment i a partir dels 4 anys ja poden recordar tota la lletra d’algunes cançons en anglès i podran cantar-la amb altres nens o amb adults.

És en aquests primers anys quan es desenvolupa també la capacitat de parlar i entendre un o diversos idiomes. Ja us hem comentat que el mètode Kids&Us se centra a aprofitar aquest moment cabdal en el desenvolupament de les vostres filles i fills per exposar-los diàriament a l’idioma mitjançant activitats en anglès.

Pilar-img-02

Canteu cançons en anglès en família

Com hem vist, cantar en veu alta té grans beneficis físics i psicològics. No només per als nens i les nenes, sinó també per als adults. I si, a més ho fem en anglès, aprofitem per aprendre vocabulari i millorar la pronunciació. No hem fet servir el plural perquè sí. Cantar en grup o en família reforça els vincles entre els seus components i fa que ens sentim en sintonia amb els que canten amb nosaltres.

Si cantem amb els nostres fills, podem llegir amb ells la lletra de les cançons en veu alta i buscar al diccionari les paraules que desconeixem. Després d’escolar la cançó en anglès seguint la lletra, la podem cantem tots junts perquè el nen o la nena no tingui vergonya de cantar sol. Una vegada se sàpiga la cançó de memòria, els podem animar a cantar pel seu compte. Segur que els sentireu cantar en anglès mentre juguen.

A partir de la preadolescència és probable que els vostres fills i filles ja s’interessin per cançons pop en anglès. És una oportunitat d’or perquè s’atreveixin amb l’idioma, sobretot per als més vergonyosos. Segur que, si la cançó els agrada, faran l’esforç d’aprendre-la i entendre’n el significat. Un bon recurs és imprimir les lletres per tal que puguin cantar per ells mateixos. Les cançons en anglès són un bon recurs per fer que els adolescents aprenguin vocabulari i millorin la pronunciació.

Les cançons poden ser un gran aliat en l’aprenentatge de l’anglès. Cantar és una activitat divertida i amena que ens permet aprendre mentre fem una cosa que ens agrada i a més, podem escoltar música des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, el que ho converteix en el complement perfecte per a l’aprenentatge dels teus fills i filles. Aprofitem-ho!

 

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >