Idees perquè els nens i nenes aprenguin anglès a l’estiu

Després de tot un curs de classes i aprenentatges, arriba l’estiu ple de promeses de vacances i diversió. És el moment de gaudir dels dies llargs i del temps lliure.

Toca baixar el ritme i recarregar piles per encara el nou curs amb ganes, però l’estiu també és una època fantàstica per seguir aprenent anglès d’una manera divertida i aprofitar que tenim molt més temps lliure per dedicar estones a activitats lúdiques en anglès. Com? En aquesta entrada us compartim unes quantes idees per submergir els vostres fills i filles en un estiu apassionant de jocs, tallers i aventures in English! També us recomanem apuntar tot el que fer un Summer Journal familiar.

 

Índex

La importància de seguir en contacte amb l’anglès a l’estiu

Hi ha cert debat sobre si les vacances escolars són massa llargues i sobre si haurien de ser més curtes per evitar que es converteixin en un període per oblidar tot el que s’ha après durant el curs. També hi ha qui considera que tant temps sense anar a l’escola i sense horaris fixos dificulta la conciliació de les famílies, i qui defens que els nens i nenes necessiten aquest temps de descans. Sigui com sigui, el descans no està desvinculat de la diversió ni l’aprenentatge, especialment si diversió i aprenentatge van de la mà.

Les vacances són una oportunitat fantàstica per consolidar tot el que hem après durant l’any perquè ens permeten fer-ho en situacions diferents, més lúdiques i relaxades. Les famílies que poden viatjar a països de parla anglesa viuen de primera mà una experiència en què l’anglès és l’idioma del dia a dia i en què els nous amics es comuniquen en anglès; per tots els qui passen les vacances a casa, hi ha infinites opcions també: casals d’estiu, pel·lícules, llibres... Només heu d’escollir el pla que s’adapti millor a la vostra família.

Activitats divertides per practicar anglès a l’estiu

Activitats divertides per practicar angles a l'estiu

A Kids&Us som tan conscients de la importància d’organitzar plans en família que siguin divertits i alhora educatius, com de la dificultat que pot suposar preparar-los. Per això, t’oferim un ventall d’activitats d’estiu divertides per nens i nenes: setmanes temàtiques en anglès amb activitats que fomenten la imaginació dels nens i contribueixen a seguir aprenent durant les vacances. Organitzem Fun Weeks amb activitats de matí, Summer Fun amb activitats de tot el dia i English&Fun, que combina anglès i esport. Viatgem a països llunyans, ens convertim en exploradors i en pirates, cantem, juguem, fem manualitats i, sobretot, ens divertim en un ambient lúdic i 100 % en anglès.

Us animem a preguntar-nos qualsevol dubte que tingueu sobre les nostres propostes d’estiu i a organitzar també els vostres plans en anglès amb els més petits de la casa.

Pel·lícules en anglès

A qui no li ve de gust una bona sessió de cine i crispetes? SI és a l’estiu, prepareu també una llimonada i creeu l’ambient ideal d’un cinema a l’aire lliure, encara que sigui des del menjador de casa. Això sí, que la pel·lícula sigui en anglès i que s’adapti bé als interessos de cada edat. El cinema ofereix una oportunitat meravellosa per estar en contacte amb l’anglès perquè les pel·lícules infantils tenen diàlegs fàcils d’entendre i van acompanyades d’imatges molt descriptives que en faciliten la comprensió global. El més important no és entendre-ho tot, sinó gaudir de la pel·lícula i d’una bona estona en família, i en anglès. Si tens dubtes sobre on trobar les millors pel·lícules per mirar amb els teus fills i filles, no et perdis l’article del blog en què parlem dels millors llocs web per veure pel·lícules en anglès.

Contes i llibres en anglès

Com ja us hem explicat en altres ocasions, llegir és una altra eina meravellosa per a l’aprenentatge de l’anglès. Ajuda a aprendre paraules i expressions noves, també millora l’ortografia i la gramàtica, afavoreix la comprensió oral, serveix per practicar l’entonació quan llegim en veu alta i, a més, ajuda a veure el món des d’altres punts de vista. Si no saps per on començar, et recomanem 8 llibres perquè nens i nenes llegeixin en anglès durant l’estiu. A més, a Kids&Us tenim una línia editorial pròpia pensada per atrapar els lectors amb històries genials adaptades a cada franja d’edat.

Jocs i videojocs en anglès

Una altra manera de passar estones divertides en família són els jocs a l’aire lliure i els jocs de taula, que fomenten el treball en equip i la competitivitat sana, alhora que estimulen la imaginació i la creativitat. A Kids&Us hem desenvolupat jocs propis per facilitar aquests moments lúdics en anglès, a més d’aplicacions mòbils perquè encara sigui més divertit. Si el que prefereixes són els videojocs, fes com a les pel·lícules i selecciona l’opció en anglès.

I als que us agrada moure-us, preneu nota!

Hunting Flowers

Hi ha algun pla millor per l’estiu que sortir d’excursió a gaudir de la natura? Hunting Flowers és ideal per a nens i nenes a partir dels 5 anys, tot i que els pares i mares haureu de preparar-lo amb antelació. La primera tasca és explorar la zona i identificar les flors i plantes fàcils de trobar per després preparar les il·lustracions que serviran per jugar.

  1. Un de nosaltres escull una il·lustració a l’atzar i diu el nom de la flor en veu alta.
  2. Els nens i nenes hauran de trobar la flor com més ràpid millor. El primer que la trobi i digui el nom en veu alta, guanyarà.

Amb aquest joc, els més petits aprendran el nom en anglès de les plantes i flors que els envolten de manera natural i alhora fomentarem el respecte pel medi ambient.

Water Battle

És un joc dinàmic ideal per a totes les edats i pot ser una alternativa molt efectiva per acabar amb l’avorriment dels nens i nenes durant les vacances. Només cal tenir un espai adequat per jugar amb aigua.

Les normes són les següents:

  1. Cada un dels grups té una zona assignada, encarada amb la de l’equip adversari. Hauran de tenir diversos objectes al darrere per poder-se protegir quan comenci la batalla.
  2. L’objectiu del joc és mullar els contrincants a les cames o al pit perquè el reig o el globus d’aigua tinguin un impacte agradable i ningú es faci mal. És per aquest motiu que estarà prohibit apuntar a la cara o parts sensibles.
  3. Cada vegada que algun jugador mulli a algú, aquesta persona haurà d’asseure’s a terra. Per salvar-se, haurà de comptar fins a vint en anglès: “one, two, three...”. Si el tornen a mullar mentre compta, haurà de tornar a començar.
  4. L’últim equip que tingui un o més integrants de peu, guanya!

Aquest joc és perfecte per practicar els números en anglès, ja que haurem de comptar el més ràpid possible per salvar-nos. A més, els nens i nenes correran i s’ho passaran d’allò més bé mentre riuen i juguen amb l’aigua.

Words

Els jocs de paraules i les endevinalles són perfectes per a nens i nenes a partir dels 5 anys. Els ajuden a enriquir vocabulari i a més els desperten interès per diversos objectes.

El joc consisteix a competir per veure qui diu més paraules d’una mateixa categoria en anglès. Cada jugador tindrà deu segons per respondre i després passarà el torn al següent, així que és important ser ràpids per aconseguir dir el màxim de paraules possible. Per exemple, una de les categories podria ser animals i els participants haurien de començar a dir tots els animals que puguin, sense repetir-los.

– Elephant
– Tiger
– Dinosaur
– Dog
– ...

Podeu adaptar les categories al vocabulari que millor coneguin els vostres fills i filles, tot i que al blog trobareu idees sobre animals en anglès, els membres de la família en anglès, les estacions de l’any en anglès, els esports en anglès o els llocs de la ciutat en anglès que us podran ajudar.

Escriure un summer journal

Un estiu ple d’activitats meravelloses com les que us proposem en aquesta entrada mereix ser recordat; per això, un pla en família entretingut i educatiu és documentar-lo tot en un diari de vacances. És una activitat ideal per a nens i nenes d’entre 7 i 13 anys, que ja tenen cert domini de l’anglès, encara que es pugui fer des de més petits, amb ajuda. Per aconseguir fer-ho amb èxit, no us perdeu els nostres consells perquè els nens i nenes aprenguin a escriure en anglès; la idea no pot ser més senzilla: busqueu un moment de calma, potser a última hora de la tarda, per apuntar en una llibreta les activitats que heu fet durant el dia i què us han semblat. A més, els més petits poden il·lustrar cada pàgina amb un dibuix del seu moment preferit.

 

Llestos per un estiu en anglès inoblidable? Busqueu l’activitat que millor s’adapti al vostre ritme de vida i enjoy it!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >