Aprenem els llocs de la ciutat en anglès

Amb el bon temps, a tots ens ve més de gust sortir a passejar i descobrir llocs nous a prop de casa. Per què no aprofitar aquestes estones en família per veure la ciutat on vivim amb uns altres ulls?

Avui us proposem posar noms als carrers, a les botigues, al cinema, al zoo o als passos de vianants en anglès, així com expressions útils i jocs divertits perquè aprendre anglès segueixi sent amè i natural. Are you ready?

 

Índex

Com es descriuen els llocs de la ciutat en anglès?

La ciutat és plena de coses emocionants, però anirem a poc a poc per descobrir-ne els noms en anglès. Començarem amb tots els elements que ajuden a organitzar la ciutat i que veiem cada dia quan sortim de casa:

Pedestrian crossing: pas de vianants
Traffic lights: semàfor
Pavement: vorera
Bus stop: parada d’autobús
Street lamps: fanals
Post box: bústia

Si anem caminant per la ciutat, anem cap a l’escola o al parc, segurament ens creuem amb llocs i establiments com aquests:

School: escola
Hospital: hospital
Fire station: parc de bombers
Square: plaça
Park: parc
Supermarket: supermercat
Bookshop: llibreria
Restaurant: restaurant

És ben probable que, a vegades, aneu a visitar la família que viu lluny, aneu al teatre a una ciutat més gran o, fins i tot, marxeu de vacances. Hi aneu en cotxe, en tren o en avió? Per moure’ns per la ciutat o per anar d’una a l’altra, fixeu-vos bé en com es diuen en anglès els punts de partida dels mitjans de transport:

Train station: estació de tren
Bus station: estació d’autobusos
Airport: aeroport

I si del que es tracta és de divertir-nos, no us perdeu com es diuen en anglès els llocs d’oci de la ciutat en els quals sempre succeeixen coses meravelloses:

Cinema: cinema
Zoo: zoo
Theme park: parc d’atraccions
Swimming pool: piscina
Aquarium: aquari
Library: biblioteca
Stadium: estadi
Theatre: teatre
Museum: museu

Estem parlant tota l’estona de ciutat, però en anglès hi ha dues paraules per parlar de la ciutat, city i town. Tot i que s’utilitzen les dues amb molta freqüència, city serveix per parlar de ciutats grans, com Londres o Nova York; en canvi, utilitzem town per a ciutats més petites, com Cambridge. També s’utilitza la paraula village per parlar dels pobles.

Preguntes bàsiques per donar indicacions o preguntar direccions en anglès

Preguntes direccions angles

Ara que ja sabeu com es diuen en anglès molts dels llocs de la ciutat, practicarem com preguntar en anglès on són o indicar a algú com arribar-hi. Si ets tu qui busca un lloc concret, fixa’t en aquestes fórmules per demanar a algú que t’ajudi:

  • Excuse me, where is the cinema?: Perdoni, on és el cinema?
  • Excuse me, where can I find a supermarket?: Perdoni, a on puc trobar un supermercat?
  • Excuse me, is there a hospital near hear?: Perdoni, hi ha cap hospital a prop?
  • Excuse me, how do I get to the library?: Perdoni, com arribo a la biblioteca?
  • Excuse me, what’s the way to the stadium?: Perdoni, quin és el camí fins a l’estadi?

Si, al contrari, som nosaltres els que volem donar indicacions, primer haurem de familiaritzar-nos amb aquestes quatre paraules en anglès sobre l’orientació, que segur que ja coneixeu bé:

  • Right: dreta
  • Left: esquerra
  • Up: a dalt
  • Down: a baix

Per donar indicacions i formar frases més complexes, afegim aquestes expressions:

  • Go straight: segueix recte
  • Turn left: gira a l’esquerra
  • Turn right: gira a la dreta
  • Cross: creua
  • Around the corner: en creuar la cantonada
  • between: entre
  • behind: darrere
  • In front of: davant de

I ara, posem-ho en pràctica! Imagineu-vos que algú ens pregunta on hi ha un restaurant i nosaltres sabem que, seguint el carrer principal i després girant a l’esquerra, el restaurant queda, un cop travessat el carrer, davant de la botiga de llibres. En anglès, ho diríem així:

— Excuse me, where can I find a restaurant?
— Go straight on Main Street, then turn left and cross the street and the restaurant is in front of the bookshop.
— Thank you very much!

Activitats divertides per aprendre els llocs de la ciutat en anglès amb els teus fills i filles

activitats en angles

Per practicar tot el que hem après fins ara, no hi ha un pla millor que jugar i cantar en família. De camí a l’escola, una tarda de dissabte o fins i tot a la sala d’espera del dentista... Qualsevol moment del dia pot ser perfecte per aprendre anglès mentre ens divertim! Let’s go!

Memory Game

Com aneu de memòria a casa? Bé? És l’hora de demostrar-ho amb aquest joc d’habilitat mental! Només necessitarem una cartolina i llapis de colors. Un cop ho tinguem, retallarem la cartolina en quadrats iguals i dibuixarem els llocs de la ciutat que escollim en cada una de les peces. Recordeu, cada lloc l’hem de dibuixar dues vegades en dues cartolines diferents. Una vegada les tinguem, les barregem i les col·loquem a les taules boca avall. Que comenci el joc!

A cada torn, cada jugador/a ha de donar la volta a dues cartes tractant de trobar dues targetes amb els mateixos llocs de la ciutat. En veure el dibuix, direm en veu alta el nom del lloc de la ciutat en anglès. Si no trobem una parella de cartes, li tocarà al jugador/a següent. Guanya qui més parelles hagi aconseguit!

I see I see

Un joc senzill i que no requereix material és el d’anar anomenant els llocs de la ciutat pels quals passem de camí a l’escola. Tant si anem caminant, en cotxe o amb tren, tots els dies ens creuem amb elements i llocs, així que qualsevol moment és perfecte per posar en pràctica tot el que hem après! Ja saps com funciona, oi?
— I spy with my little eye something beginning with… S!: veig, veig una cosa que comença amb la lletra S.

I la resta de jugadors hauran d’esbrinar què és el que comença amb la lletra S. Supermarket? School?

Treasure Map

El joc del mapa del tresor és ideal si volem practicar les expressions per donar indicacions en la ciutat. Només hem de dibuixar un mapa i col·locar-hi tots els llocs que volem aprendre. També marcarem un punt de partida i a quin lloc del mapa s’amaga el tresor; els més petits de casa hauran d’explicar en anglès i en veu alta la ruta que seguiran per arribar des del punt de partida fins al tresor. En aquest enllaç trobareu una proposta de mapa que us pot servir d’inspiració.

Cançons per practicar el vocabulari de la ciutat en anglès

Cantant també s’aprèn i, a més, ens ajuda a memoritzar paraules i expressions perquè el ritme encomanadís i les estrofes repetitives ens ajuden a recordar-les amb facilitat.

Linda, where are you?

Linda, Linda where are you?
We’ve come to town
to see what there is to do.
What will you show us
In this great place
Why don’t you show us your favourite place!

Let’s hear the town make some noise

Choo, Choo goes the train
Ring, ring goes the bicycle
Ding, ding goes the bus
Let’s hear the town make some noise

Choo, Choo goes the train
Ring, ring goes the bicycle
Ding, ding goes the bus
Let’s hear the town make some noise

Què aprenen els nens i nenes practicant les parts de la ciutat en anglès?

parts ciutats angles

Pels nens i nenes, és fonamental descobrir el món que els envolta i conèixer els llocs de la ciutat per ells mateixos perquè així fomentem la seva autonomia i independència. També, aconseguim que relacionin coses que veuen cada dia a prop de casa i que coneixen bé en la seva llengua materna amb l’anglès. Treballar vocabulari quotidià, com el de la ciutat, els membres de la família o les estacions de l’any, ajuda els més petits a comprendre que el món que coneixen bé en la seva llengua materna també existeix en anglès. Els ajudem a relacionar idees i aprofitem tots els mecanismes que el seu cervell posa en marxa en la seva llengua materna perquè l’aprenentatge de l’anglès sigui natural.

Si encara us ve de gust un bon pla més per posar-ho tot en pràctica, us animem a aconseguir el mapa de la vostra ciutat. Podeu marcar on es troba el museu que us ve de gust visitar i organitzar una sortida en família, alhora que recorreu els carrers i els parcs i intenteu recordar els noms de cada racó en anglès.

 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >