Aprendre els membres de la família en anglès

Mama i papa són les primeres paraules que solen aprendre la majoria de nens i nenes en la seva llengua materna perquè la família directa forma part del seu entorn més proper i conegut. A més, és probable que altres paraules com germà/germana, cosí/cosina o avi/àvia també siguin habituals en les converses quotidianes de qualsevol infant. Seguint amb el mètode Natural English és interessant aprofitar aquest descobriment per aprendre el nom de tots els membres de la família en anglès. Avui us ajudarem a repassar el vocabulari essencial relacionat amb la família i us proposarem activitats perquè posar-lo en pràctica sigui divertit.

Índex

Els membres de la família: vocabulari en anglès

Comencem amb la família més estreta!

MY FAMILY: LA MEVA FAMÍLIA
Mother: mare
Father: pare
Daughter: filla
Son: fill
Brother: germà
Sister: germana
Grandmother: àvia
Grandfather: avi
Granddaughter: neta
Grandson: net
Aunt: tieta
Uncle: tiet
Cousin: cosí o cosina

Segur que en la teva llengua materna fas servir paraules tendres per referir-te a alguns membres de la família. Els anglesos també ho fan amb papa i mama. Fixa-t’hi:

Mum o mummy: mama o mami
Dad o daddy: papa o papi

Per altra banda, si volem parlar en plural d’alguns membres de la família, direm:

Parents: pares
Children: fills
Siblings: germans
Twins: bessons
Grandparents: avis
Relatives: familiars

Tenint en compte que hi ha famílies molt diverses, et deixem una última paraula: only child, que es fa servir per referir-se a un fill/a únic/a.

Frases en anglès per parlar de la teva família

Ara que ja saps com es diuen els membres de la família més propera en anglès, és l’hora de posar-ho en pràctica. A continuació, et deixem algunes frases senzilles que pots fer servir en converses amb amics per explicar com és la seva família o explicar com és la teva:

  • Have you got any brothers and sisters?: tens germans o germanes?
  • No, I’m an only child: no, soc fill/a únic/a
  • Yes, I have one brother and one sister: sí, tinc un germà i una germana
  • How big is your family?: és gran la teva família?
  • Yes, I have four siblings: sí, tinc quatre germans
  • Do you live with your grandparents?: vius amb els teus avis?
  • How often do you see your cousins?: cada quan veus els teus cosins?

També hi ha expressions molt útils per explicar amb més precisió com és la nostra família. Per exemple, a qui ens assemblem o com ens diem:

  • I was named after my grandmother: em van posar aquest nom per la meva àvia.
  • I look like my auntie: m’assemblo a la meva tieta
  • Blue eyes run in my family: els ulls blaus venen de família
  • I’m very close to my sister: la meva germana i jo tenim una relació molt estreta

Activitats per aprendre els membres de la família en anglès

Los miembros de la familia

És l’hora de practicar tot el que hem après fins ara sobre la família en anglès! Ho farem amb cançons, un joc, una manualitat i un conte. Are you ready?

Cançons per aprendre la família en anglès

Ja saps que les cançons són un molt bon recurs per aprendre anglès perquè són encomanadisses i ens ajuden a recordar paraules i expressions noves gairebé sense adonar-nos-en. N’hem seleccionat algunes perquè les pugueu cantar a casa o al cotxe. A més, us compartim les versions al YouTube perquè les imatges us ajudin a entendre la lletra encara millor. En la majoria de casos trobareu la lletra completa a la descripció del vídeo.

  1. Family, Pinkfong
  2. Family Song, Sesame Street
  3. My Family, JunyTony
  4. Finger Family, CoComelon
  5. My Family, The Laurie Berkner Band

Arbre genealògic per aprendre la família en anglès

L’arbre genealògic permet representar en una sola imatge tots els membres d’una família i ajuda a veure clarament la relació que hi ha entre les persones que en formen part. Ens posem en marxa i dibuixem el nostre family tree?

Segur que a Internet trobaràs molta inspiració per crear el vostre arbre de família, però us deixem algunes idees boniques d’arbres genealògics que hem trobat a Pinterest i que us poden ajudar. Necessitareu un full o una cartolina, així com pintures o colors. La idea consisteix a col·locar una foto o dibuix del vostre fill o filla al centre i a partir d’aquí anar col·locant la resta de membres de la família. Potser als més petits els costa una mica entendre les relacions entre uns i altres, però només és qüestió de temps que ho vagin entenent. A la mateixa fila de l’arbre hi aniran els germans i germanes, també els cosins i cosines; a la fila superior, hi col·locarem els pares i els tiets; i, finalment, a sobre seu, els avis.

Estem segurs que us quedarà un family tree d’allò més bonic que podreu penjar en una paret de casa vostra. Si més endavant naixen alguns germanets o cosins, els podreu anar afegint per veure com creix la família.

Jocs per aprendre els membres de la família en anglès

Una manera fàcil i divertida d’aprendre els membres de la família en anglès és jugant a fer preguntes. Recordes el “Qui es qui”? La mecànica no pot ser més senzilla: a cada torn, cada jugador pensa una frase que defineixi un dels membres de la família i la resta de jugadors hauran d’endevinar-ho. Per exemple:

  • Who has blonde hair?: qui té el cabell ros?
  • Who has green eyes?: qui té els ulls verds?
  • Who wears glasses?: qui porta ulleres?
  • Who likes pizza?: a qui li agrada la pizza?
  • Who lives in Barcelona?: qui viu a Barcelona?

Qui encerti més preguntes o respongui més ràpidament, guanya! El millor d’aquest joc és que no necessita material, així que podeu jugar-hi de camí a l’escola, a la cua del supermercat o al cotxe. Qualsevol moment és bo per divertir-se mentre aprenem.

Bonus: llibre per aprendre els membres de la família en anglès

Al llibre Betty’s Family & Other Animals, la Betty vol que la seva amiga Caty conegui algú molt especial. Pel camí trobaran personatges interessants que ajudaran els més petits a aprendre els noms dels membres de la família en anglès. Aquest conte tan divertit està dissenyat especialment per a nens i nenes d’entre dos i quatre anys i també inclou sons sorpresa que faran que sigui una lectura encara més entretinguda. És compatible amb el Talking Pen, de manera que podreu escoltar com es pronuncia correctament.

Nueva llamada a la acción

Preparats per començar a comptar?

Compártelo en >