Escriure la carta al Pare Noel en anglès

El Pare Noel, Santa Claus en anglès, ja està a punt d'arribar i portarà molts regals per als nens i nenes, normalment joguines de tota mena. Les joguines són un dels mitjans d'expressió més poderosos per als nostres fills i filles. Però, per què? El joc té un paper fonamental en el desenvolupament cognitiu dels nens i nenes: a través del joc són capaços d’explorar la realitat que els envolta, entendre com relacionar-se amb altres persones i desenvolupar la creativitat, una habilitat que els ajudarà a créixer com a adults conscients. A Kids&Us ho sabem molt bé; per això, el nostre mètode per aprendre anglès es basa en el joc educatiu.

Avui et donem algunes idees per ajudar-te a escriure la carta al Pare Noel. D'aquesta manera, els nens i nenes poden aprendre o repassar el vocabulari en anglès relacionat amb les joguines mentre escriuen la carta.

Activitats per aprendre el nom de les joguines en anglès

Segur que els petits de la casa ja estan fent llargues llistes de joguines que els agradaria que els portés el Pare Noel per Nadal. Abans de començar a escriure-les, hem d'aprendre els noms de les joguines en anglès! Els que ja ens coneixeu sabeu que a Kids&Us fem servir el joc per ajudar els nens i joves a aprendre anglès. És per això que et proposem algunes activitats per aprendre els noms de les joguines en anglès i divertir-te amb els teus fills i filles.

Aprendre cantant
La música sempre ha estat la nostra aliada per aprendre l’idioma. Cantar en anglès ajudarà els petits a desenvolupar la memòria auditiva perquè puguin memoritzar millor paraules noves i aprendre’n la pronunciació correcta. Podem inventar-nos cançons sobre joguines, per exemple, preguntant als nens i nenes “What is it?” i inventant-nos una melodia per fer descripcions en anglès del seu entorn. També podem fer servir algunes de les cançons nadalenques més populars per demanar-los què els agradaria trobar sota l'arbre. Cantant All I want for Christmas is..., els nens i nenes hauran de completar la frase amb el nom de la joguina o objecte que volen. Et deixem un exemple:

- All I want for Christmas is…
- A doll!

Per aprendre algunes paraules en anglès sobre el Nadal, et proposem algunes cançons nadalenques en anglès, dividides per grups d'edat.

Entrenem la memòria
Entre els jocs i activitats més útils i divertits per aprendre paraules noves en anglès hi trobem, sens dubte, les memory cards, que sempre han format part de l’univers Kids&Us. Et proposem que facis targetes de memòria amb els més petits de la casa per aprendre els noms de les joguines en anglès; és una activitat molt senzilla que els encantarà.

Per fer unes memory cards a casa, només necessites:

  • Cartolines de colors
  • Retoladors
  • Tisores amb la punta rodona

Retalla les cartolines per tenir, com a mínim, 24 targetes de la mateixa mida, com si fossin cartes. Per fer-ho més fàcil, també pots fer servir una carta com a plantilla. A continuació, demana als nens i nenes que dibuixin una joguina en cada una de les targetes: cada joguina s’ha de dibuixar dues vegades en dues targetes diferents. Seguidament, els nens i nenes podran pintar-ho al seu gust. Un cop acabades, pots ajudar els més petits a escriure el nom de cada joguina en anglès sota el dibuix. Ja teniu les memory cards llestes! Només s’han de posar sobre la taula i començar a jugar: qui trobi primer dues cartes iguals, guanya!

Si als teus fills i filles, no els agrada gaire dibuixar, pots fer servir revistes. En aquesta època de l’any, segur que teniu moltes revistes amb anuncis de joguines. Els nens i nenes poden retallar les seves joguines preferides i enganxar-les a les cartolines.

Hide and Find
A quin nen/a no li agrada jugar a l’amagada? Però, aquesta vegada, són les joguines les que s’amagaran! Deixa que els nens i nenes escullin les seves joguines preferides i les amaguin per casa; hauran d'aprendre’s els noms en anglès i llavors trobar-les.

Si vols una versió del joc que també sigui adequada per als joves, pots “complicar-la” una mica donant-los pistes en anglès; per exemple, it's on a shelf (‘està en un prestatge’) o it's in a box (‘està en una caixa’), etc. D'aquesta manera, el joc es converteix en una recerca del tresor de veritat.

Toy Hunt
Una versió “revisada” del treasure hunt. En aquest joc, els nens i nenes han de caçar els jocs que els agradaria rebre per Nadal i aprendre com es diuen en anglès. Amb els més petits, podeu jugar-hi des de casa: busqueu joguines a les revistes, retalleu els dibuixos i aleshores feu que els nens i nenes els enganxin a les cartes per al Pare Noel. Amb els més grans, podeu jugar-hi on-the-road: visiteu una botiga de joguines o uns grans magatzems i demaneu-los que escriguin en un paper tot el que els agradaria rebre per Nadal. Si no saben les paraules en anglès, poden buscar-les quan arribin a casa.

Dear Santa: escrivim la carta a Santa Claus

Després d’haver memoritzat el nom de les joguines en anglès, és hora d’escriure la carta! Potser els teus fills i filles ja tenen una idea clara de quines toys (joguines) volen demanar. Potser volen una joguina clàssica, com un teddy bear (os de peluix), una doll house (casa de nines), uns construction games (jocs de construcció), un toy car (cotxe de joguina) o un toy train (tren de joguina). Si són més esportistes i els agrada jugar a l’aire lliure, potser volen una bike (bicicleta), una jump rope (corda per saltar), uns roller skates (patins) o un kite (estel). Els nens i nenes més reflexius poden escollir jigsaw puzzles (trencaclosques) o board games (jocs de taula) com el chess (escacs), els dice (daus) o les checkers (dames). És probable que molts vulguin action figures, rèpliques d’herois i heroïnes, o videogames, els omnipresents videojocs.

Independentment de les joguines que vulguin, estem preparats per escriure la carta a Santa Claus! Serà un moment especial, fins i tot útil per als més petits, per començar a familiaritzar-se amb l’escriptura en anglès. Comencem, és clar, amb un escrit ben senzill. Te’n deixem un exemple:

Dear Santa, I have been very good this year. I would love a few gifts for Christmas. Here is my list.

Per ajudar-vos a escriure la carta, també us hem preparat una plantilla especial, que podeu descarregar-vos aquí:

Letter_to_Santa_kidsandus_blog01
Good to know! El món Kids&Us

Si busques més idees de regals infantils, et recomanem que llegeixis el nostre article sobre idees de regals infantils per aprendre anglès. No t’oblidis de visitar la nostra pàgina web, on podràs descobrir tots els articles dissenyats pels experts de Kids&Us per estimular l’aprenentatge de l'anglès i el joc simbòlic:

  • En Mousy, la Linda i altres peluixos per als més petits.
  • Els jocs de taula de la col·lecció Play&Learn: un senzill trencaclosques per als més petits i les cartes que tenen com a protagonista l’ovelleta Betty Sheep.
  • Els jocs de memòria imprimibles amb les aventures de la Betty Sheep per aprendre els números, els colors i els animals en anglès, adequats per a nens i nenes de 2 a 4 anys; o els jocs de memòria de la Gina Ginger per als nens i nenes de 5 a 7 anys amb un joc imprimible de temàtica nadalenca.
  • Els nostres llibres que parlen, gràcies al llapis digital (Talking Pen), per a totes les edats i nivells.

Si vius a Espanya, o hi tens familiars, també pots aprofitar la nostra botiga online per rebre directament a casa les joguines i els materials educatius que prefereixis. Si no pots comprar a la nostra botiga online, sempre pots visitar el teu centre Kids&Us més proper!

Sigui quin sigui el regal que triïs, no t’oblidis del que realment fa especial el Nadal: compartir. Des de Kids&Us et desitgem que passis tot el temps possible amb la família. Un regal meravellós per tu, però sobretot per als teus fills i filles.

Merry Christmas!

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >