Contes en anglès per a nens i nenes

 

Fomentar l’hàbit de la lectura és clau per al desenvolupament intel·lectual i emocional. Dedicar temps des de petits a llegir reforça la comprensió lectora, amplia el vocabulari, facilita l'assimilació de normes gramaticals i ajuda a perfeccionar la pronunciació. A més, la lectura potencia la imaginació i la creativitat dels nens i nenes, i alhora millora la seva capacitat de concentració. Si a tot això hi sumem estones de lectura en anglès, aconseguirem que tots els beneficis de llegir quedin a disposició del nou idioma.

No obstant això, a vegades ens pot costar una mica escollir bones històries per als més petits de la casa o saber com treballar l’hàbit de la lectura en família. Avui us volem donar alguns consells que us ajudaran a escollir bones lectures pels més petits i trucs per inculcar la passió per la lectura als vostres fills i filles, que assentarà les bases perquè es converteixin en grans lectors quan siguin adults.

Contes en anglès seleccionats per edats

pexels-andrea-piacquadio-3755514

Per facilitar la tasca de triar llibres infantils, els hem agrupat per edats. Les necessitats, interessos i capacitats de lectura canvien a mesura que creixen, així que és important oferir-los sempre històries que els captivin i motivin per mantenir viva l’atenció i curiositat per la lectura.

Contes en anglès per a nens i nenes de 0 a 3 anys

Potser pot sembla una mica prematur regalar llibres des de tan petits, però a Kids&Us sempre repetim que mai és massa aviat per apropar-se a l'anglès. Això sí, en aquesta etapa, haureu d'escollir llibres amb dibuixos atractius, poques paraules i sons simples per poder memoritzar i recordar. Aprendre anglès de manera natural també significa començar a reconèixer-ne els sons des de molt petits perquè adquirir familiaritat amb l’idioma els permetrà aprendre les primeres paraules en anglès relacionades amb el seu dia a dia. Quan els bebès encara no parlen, podem assenyalar il·lustracions dels contes i anomenar-les en veu alta. I quan comencin a parlar, podem proposar-los un joc: que siguin ells mateixos els encarregats d’anomenar els diferents elements que veuen al conte.

 

Contes en anglès de Kids&Us

La col·lecció Play&Learn de Kids&Us està dissenyada per a nens i nenes de 9 a 24 mesos. Són contes plens de dibuixos amb els quals descobriran els números, els colors i més vocabulari senzill. Són llibres compatibles amb el Talking Pen, el nostre lector digital que els ajudarà a aprendre la pronunciació correcta de les paraules en anglès.

Altres contes en anglès que ens agraden

The rainbow fish de Marcus Pfister. Aquest llibre ensenya a compartir de la mà d’un simpàtic peix irisat, que aprendrà a fer amics compartint el seu tresor més valuós, els colors.

The Book with No Pictures de B. J. Novak. Aquest llibre no té cap il·lustració, però dissenyat amb cap. Està pensat per llegir-lo en veu alta i divertir-nos en família perquè està ple de bromes i sorolls graciosos.

What color is a kiss? de Rocío Bonilla. La Mónica és una nena que gaudeix pintant amb els colors, però un dia li pica la curiositat: vol saber de quin color són els petons. Pinta tot el que se li ocorre esperant descobrir el color dels petons fins que, juntament amb la seva mare, descobreix que l’amor és de tots i de tots els colors.

KU-landing-monster

Contes en anglès per a nens i nenes de 3 a 5 anys

L’edat preescolar és un moment molt delicat per al desenvolupament de la comprensió. Encara és massa aviat perquè llegeixin sols i tenen molts dubtes i preguntes; és la clàssica etapa dels per què i els com. En aquesta fase, també comencen a expressar emocions, a reproduir frases breus per parlar d’ells mateixos, de la família i del que passa al seu entorn. Per això, és interessant que els adults estiguem al seu costat i els puguem explicar el significat de possibles paraules desconegudes, a més de donar un cop de mà amb la comprensió global de la història.

Contes en anglès de Kids&Us

Els contes de la Betty the Black Sheep de la col·lecció Read Me a Story de Kids&Us estan pensats per a nens i nenes d’entre 2 i 4 anys. Amb cada història, aprendran vocabulari i expressions relacionats amb temes ben variats, com les estacions de l’any o els colors, de la mà de la Betty Sheep, una ovelleta que descobreix el món amb la Catty, la seva amiga.

La col·lecció Many Monsters està protagonitzada pels monstres Frankie Fickle, Sally Senses, Wesley Wimp i Nora Nosy, que acompanyen els nens i les nenes en el seu dia a dia i els ensenyen paraules i expressions d’ús quotidià en anglès.

 

Altres contes en anglès que ens agraden

That’s not my… de Fiona Watt. És una col·lecció de llibres tàctils que ajuda els més petits a desenvolupar el llenguatge i les habilitats sensorials amb diverses textures. Té un total d’onze divertides i senzilles històries, amb textos repetitius i amb il·lustracions ideades per captar l'atenció dels nens i nenes.

Harry The Dirty Dog (Harry the Dog) de Gene Zion. En Harry és un gos blanc amb taques negres que no vol banyar-se. El dia abans que li toqui banyar-se fuig de casa per poder rebolcar-se tot el dia i embrutar-se, però, quan torna a casa, s’ha convertit en un gos negre amb taques blanques i la seva família no el reconeix. Amb aquest conte, els petits lectors aprendran la importància dels hàbits d’higiene.

The True Story of the Three Little Pigs de Scieszka and Smith. Aquest divertidíssim conte és la història dels tres porquets explicada des del punt de vista del llop. Què va passar en realitat aquell dia? Els nens i nenes aprendran que cada història pot tenir dues versions, segons qui l'expliqui.

Grandad’s Island de Benji Davies. Aquest llibre ens acosta al que significa per un nen acomiadar-se d’un avi. És una bonica manera de parlar amb els més petits sobre la pèrdua d’un ésser estimat i d’explicar-los que, tot i no poder veure’l, és en un lloc molt millor.

Lift-the-flap First Questions and Answers. És una col·lecció de l'editorial anglesa Usborne. Us ajudarà a respondre les preguntes més curioses dels més petits: des de per què existeix el racisme fins a per què els tigres tenen ratlles o com creixen les flors.

Feelings, Family and Me. Aquesta col·lecció també és de l’editorial Usborne. Els contes de Felicity Brooks, My First Book About Me i All About Feelings, són dos grans aliats per trobar les paraules que busquem a l’hora de parlar de les nostres emocions i de com ens sentim.

 

Contes en anglès per a nens i nenes de 5 a 8 anys

Amb aquestes edats podem escollir entre moltíssims llibres, ja que els nens i nenes comencen a llegir sols: de ciència, de matemàtiques, per aprendre a pronunciar paraules, per aprendre com funcionen les coses, per pintar... Sens dubte, algunes de les propostes de la categoria anterior també són interessants per als nens i nenes una mica més grans, però no volem perdre l’oportunitat d’afegir algunes noves idees per seguir potenciant el plaer per la lectura.

Contes en anglès de Kids&Us

L’equip pedagògic de Kids&Us ha creat dues col·leccions de llibres per aquesta delicada edat en la qual els més petits comencen a relacionar-se a l’escola i comencen també amb la lectoescriptura.

La primera és la col·lecció Listen&Play, llibres joc pensats per transformar l’experiència de la lectura en una experiència interactiva gràcies al Talking Pen. Tenen jocs programats que els nens i nenes poden fer sols o en companyia d’un adult.

La col·lecció Gina Ginger recull les aventures i desaventures quotidianes de la nostra protagonista pèl-roja: petits problemes i situacions típiques d'aquesta edat que resol amb l'ajuda de fades.

Altres contes en anglès que ens agraden

The Invisible String de Patrice Karst. Aquest llibre és un clàssic modern de la literatura infantil. És un autèntic best seller il·lustrat sobre el fil invisible que ens uneix a les persones que estimem. A The Invisible String, nens i adults poden treballar en família conceptes com l'amor, la pèrdua i el dol d’una manera reconfortant i tranquil·la. En una època tan incerta com la que ens ha tocat viure, els experts en psicologia i educació el recomanen com una eina per entendre i aprendre a gestionar algunes emocions com la soledat, la incertesa o la tristesa.

The Incredible Book Eating Boy d’Oliver Jeffers. A en Henry li encanten els llibres, però, en lloc de llegir-los, se’ls menja. Un dia descobreix que com més en menja, més estúpid es torna. Provarà de llegir un dels llibres que s’ha mig menjat i se li obrirà un nou món.

The Usborne Reading Programme, una selecció de 350 llibres per a petits lectors, subdividits segons la complexitat de lectura.

Magic painting books, una sèrie de llibres per pintar. Pinta amb aigua sobre els dibuixos en blanc i negre perquè les històries s’omplin de color: pintures famoses de la història de l’art, el fons del mar o l’univers. Aquesta col·lecció és un tresor per a la imaginació dels més petits.

The Usborne Sticker Books són llibres amb els quals els més petits poden crear històries gràcies als adhesius. N’hi ha per a totes les edats i van des de mons fantàstics per vestir princeses, fades, unicorns i ballarines fins a divertides aventures per jugar amb dinosaures, pirates, superherois i monstres o construir cotxes, avions, trens, robots i naus espacials.

Usborne Key Skills és una selecció de llibres per aprendre matemàtiques i regles gramaticals en anglès.

KIDS-girlbook

Llibres en anglès per a nens i nenes de 8 a 11 anys

Si hem estat capaços d’acostar als nostres fills i filles a la lectura des de petits, a partir d’aquesta edat, ells mateixos voldran construir el seu món de llibres i participar com a protagonistes en les històries que llegeixen. És el moment de proposar-los relats que els facin volar la imaginació, que els remoguin emocions i estableixin per sempre la passió per la lectura.

Llibres en anglès de Kids&Us

La col·lecció Readers de Kids&Us busca, precisament, alimentar la imaginació dels lectors amb viatges a països nous i mons paral·lels. A més, les històries inclouen activitats per resoldre mentre es llegeix: trencaclosques, laberints, endevinalles, sopes de lletres i mots encreuats.

Altres llibres en anglès que ens agraden

Els contes de fades per a nens i nenes grans de Sophie Anderson estan plens de màgia i aventures en paisatges evocadors per parlar de valors tan importants com l'amor o l’amistat.

The Cogheart Adventures de Peter Bunzl. Assassinats i misteris en una sèrie d’aventures apassionants ambientades en l’època victoriana amb unes portades fantàstiques que fan que les ganes de descobrir les històries es multipliquin. Algunes inclouen punts de thriller o de terror per als petits lectors més atrevits.

La col·lecció Usborne For Beginners inclou un munt de llibre sobre diferents camps, com la psicologia, l'economia o el dret. N’expliquen els conceptes clau d’una manera senzilla, amb exemples i il·lustracions. Sens dubte, són una bona primera aproximació a algunes disciplines.

Write Your Own és una sèrie de llibres per fomentar la creativitat literària dels més petits i animar-los a escriure les primeres històries.

 

Llibres en anglès per a nens i nenes de més d'11 anys

És el moment perfecte per a la fantasia, la ciència-ficció i els grans clàssics. Us deixem una llista de títols inspiradors per escollir la propera lectura dels vostres fills i filles:

Matilda de Roald Dahl, en el qual es basa la pel·lícula Matilda
La sèrie completa de Harry Potter de J. K. Rowling
Anne of Green Gables (Anna de les Teules Verdes en català) de L. M. Montgomery
Treasure Island (L’illa del tresor en català) de R. L. Stevenson
The Jungle Book (El llibre de la Selva en català) de R. Kipling
The Wonderful Wizard of Oz (El màgic d’Oz en català) de L. F. Baum
The Prince and the Pauper (El príncep i el captaire en català) de M. Twain
A Christmas Carol (Cançó de Nadal en català) de C. Dickens
Alice’s Adventures in Wonderland (Alícia al país de les meravelles en català) de L. Carroll
The Old Man and The Sea (El vell i la mar en català) de E. Hemingway

I per als adolescents? Us indiquem alguns dels llibres en anglès que més valoren:

The Hobbit i la saga The Lord of the Rings de J. R. R. Tolkien
La saga de Twilight de S. Meyer
The Outsiders de S. E. Hinton
Are you there God? It’s Me, Margaret de J. Blume
La saga de The Hunger Games de S. Collins
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time de M. Haddon
The Manifesto on How to be Interesting de H. Bourne
Unconventional de M. Harcourt

 

La importància de la lectura per al desenvolupament intel·lectual

Que libro regalar 12 anos-1

Quan els nens i nenes comencen un conte o llibre sobre un tema que els interessa, experimenten sentiments que els fan gaudir, riure o somiar mentre aprenen i maduren. Si la història connecta amb ells, o ells amb la història, es posaran en la pell dels personatges i sentiran la mateixa alegria, tristesa o entusiasme. És el que anomenem empatia, tan important per al desenvolupament del seu futur caràcter com a adults.

A més, la lectura augmenta la capacitat d’atenció i els ajuda a organitzar-se els pensaments. L'estructura dels llibres sol seguir un mateix patró: plantejament, nus i desenllaç; un procés lògic que afavoreix la capacitat dels nens i nenes per pensar en ordre i relacionar causes i efectes. Desenvolupar un pensament ordenat i crític, així com tenir una bona comprensió lectora, els ajudarà a analitzar la realitat des d’un punt de vista objectiu i veraç quan siguin adults. En l’era digital actual, en què disposem d’un excés d’informació no contrastada, aprendre a pensar amb claredat i tenir una opinió crítica serà fonamental perquè els nostres fills i filles siguin capaços de distingir què és verdader i què és fals o absurd.

Per si no n’hi hagués prou, llegir amb assiduïtat afavoreix l'aprenentatge de paraules noves amb rapidesa, millora la comprensió lectora, l’ortografia, la redacció, i estimula la creativitat i la imaginació. Cada llibre ens transporta a altres mons i estimula l’interès per altres camps com la naturalesa, l'art, la història o la música. Quantes vocacions han sorgit des de ben petits després d’haver llegit un llibre?

 

Avantatges de llegir contes en anglès

Ja hem repassat tots els beneficis que aporta la lectura al desenvolupament intel·lectual dels nens i nenes, i com facilita la seva etapa escolar. A més, llegir en anglès té molts beneficis per a l’aprenentatge de l’idioma perquè...

Aprenen a escriure les paraules correctament. Amb la lectura, s'acostumen a veure les paraules per escrit i en memoritzen l’ortografia correcta.
Aprenen vocabulari més de pressa. Quan llegeixen, assimilen noves paraules gairebé sense adonar-se’n.
S'expressen molt millor. Coneixen expressions noves i tenen més vocabulari.
Pronuncien correctament. Especialment si disposen de llibres compatibles amb el dispositiu Talking Pen, amb el qual aprendran la pronunciació correcta de cada paraula.
Aprenen les normes gramaticals amb més facilitat perquè les veuen en un context real; això els ajuda a entendre com funciona la llengua millor i sense adonar-se’n.
● Tenen millor comprensió lectora perquè la practiquen sovint.
● I, en darrer lloc i molt important, estan més interessats a aprendre i perfeccionar l’idioma.

 

Com podem fomentar l’hàbit de llegir contes en anglès?

Que libro regalar 3-5 anos-1

Els adults podem fomentar la lectura a casa de moltes maneres, però el més important és facilitar el contacte amb contes i llibres des que nens i nenes són ben petits. És fonamental aconseguir que llegir no es converteixi en una obligació escolar, sinó en un plaer al qual tenen accés amb comoditat i del qual també veuen gaudir els seus progenitors. Us donem alguns consells per aconseguir-ho:

● No hi ha res com ser un bon exemple per fixar bons hàbits com la lectura. Els nens i nenes imiten tot el que fan els adults; així doncs, si ens veuen que gaudim llegint i comentem durant el sopar que ens està agradant molt el llibre que tenim entre mans, els picarà la curiositat i fomentarem el seu interès per la lectura.
Regalem llibres! Per Nadal, per l'aniversari, com a recompensa per una feina ben feta de la qual estem molt contents... qualsevol excusa és bona per regalar llibres. Tenir-ne a mà facilitarà que els més petits s’hi acostin amb naturalitat.
La importància de la rutina. Podem llegir el conte abans de dormir cada nit o abans de la migdiada durant les vacances, però fer-ho sempre a la mateixa hora fixarà molt millor l’hàbit.
Fomentar la lectura com a diversió, mai com a obligació. Si la lectura es converteix en un plaer, evitarem que llegir es converteixi en una tasca més de l'escola i aconseguirem que en gaudeixin molt més.
● Crear un raconet de lectura. Al sofà amb el llum apropiat, a l’habitació o, fins i tot, al llit amb la llum adequada per llegir. Tenir un lloc que ens ajudi a concentrar-nos en la lectura, en silenci i sense interrupcions és important per gaudir del moment. Respectem el silenci, així que... televisors apagats!
● Lectures en família. Els pares i mares podem llegir en veu alta i després fer preguntes sobre el conte per afavorir l'atenció dels nens i nenes. Podem animar els més petits a imaginar un final alternatiu per a la història o a expressar què pensen sobre les actuacions dels personatges, segons els valors que els ensenyem a casa.

Llegir és un hàbit que, ben treballat, dura tota la vida. Així doncs, us animem a posar-lo en pràctica a casa adaptant les històries que oferiu als vostres fills i filles a l'edat i interessos que tinguin. No tot és comprar; les biblioteques estan plenes de llibres per descobrir nous gèneres i històries. El més important és deixar fluir les preferències dels primers lectors perquè només aconseguirem que s’hi enganxin amb trames que realment els facin gaudir. Per a més idees de llibres, us convidem a repassar les nostres recomanacions de lectures de Halloween en anglès o de contes de Nadal infantils en anglès.

Enjoy the reading!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >