Activitats i jocs per fomentar la creativitat dels nens i nenes

 

Els teus fills i filles tenen molta imaginació? Quina bona notícia! A vegades, els pares i mares tendim a reprimir-ne una mica la imaginació, preocupats per si confonen fantasia i realitat amb la por que això els pugui causar malestar quan es relacionen amb altres nens i nenes. El que passa és exactament el contrari; animar-los a utilitzar la creativitat i la imaginació des de ben petits és un pas fonamental per al seu desenvolupament cognitiu i social.

Per què és important desenvolupar la creativitat en nens i nenes?

El joc creatiu és una part vital de la infància i el desenvolupament dels infants: els permet compartir pensaments, sentiments i idees; desenvolupar el pensament crític, i alhora la capacitat de resoldre problemes d’una manera creativa. La imaginació els ajuda a créixer, a pensar diverses solucions, a compartir-les amb els altres i a fer créixer la confiança en ells mateixos i les seves capacitats. Estimular la imaginació dels nens i nenes promou...

  • El desenvolupament social
    Cantar, ballar o disfressar-se són jocs imaginatius que permeten desenvolupar la comunicació de base i la interacció social amb la resta d’infants.

  • El desenvolupament intel·lectual
    Deixar volar la creativitat dels nostres fills i filles els permet imaginar, experimentar i trobar maneres noves de fer les coses: tant si es tracta de construir alguna cosa com d’explicar una història, els nens i nenes creatius trobaran noves solucions, idees i girs diversos. La creativitat, l’enginy i el pensament innovador són habilitats que també aprofitaran com a adults quan s’incorporin al món laboral.

  • El desenvolupament emocional
    Pintar o llegir un conte junts ajuda els nens i nenes a expressar millor el que senten. Quan vagin creixent, se sentiran més segurs i aprendran a gestionar els seus sentiments en funció del context social en què es trobin.

  • El desenvolupament físic
    Explorar l’espai que els envolta sense restriccions ajuda els infants a desenvolupar la motricitat global i fina, la coordinació ull-mà i la memòria muscular.

Com desenvolupar la creativitat dels nens i nenes? Activitats, jocs creatius i tallers

El joc és el mitjà dels nens i nenes per aprendre a conèixer el món. Mentre juguen, manipulen materials, s’expressen verbalment i no verbalment, planegen (intencionadament o no), actuen, interactuen, reacciones i proven rols diversos. A continuació, us proposem alguns jocs i activitats per estimular la creativitat i la imaginació dels més petits.


Jocs per desenvolupar la creativitat dels nens i nenes

Construir amb imaginació
No cal tenir gaires jocs ni materials; a l’inrevés, per ajudar a desenvolupar la creativitat dels infants a través del joc, podem utilitzar objectes senzills de la vida quotidiana i el que ens envolta.

Quins materials es poden fer servir? A vegades, amb ben poca cosa fem: fulls de paper, llapis i llapis de color, plastilina o fang, pintures, esponges, capses de cartó, cinta adhesiva... Qualsevol activitat artística ajuda els nens i nenes a canalitzar les emocions i a guanyar confiança, coordinació i domini dels materials amb els quals crearan autèntiques obres d’art. Deixa fluir l’esperit d’aventura i la imaginació: una caixa aparentment senzilla es pot convertir en un coet espacial que va a la lluna o en un vaixell pirata que navega pel mar.

02-Aug-04-2021-12-40-36-34-PM

Observar la naturalesa
A més de ser bo pel benestar físic dels nostres fills i filles, passar temps a l’aire lliure fomenta la creativitat: la naturalesa canvia constantment i ofereix moltes possibilitats d’aprenentatge. Observar el que passa al nostre entorn inspira els nens i nenes a reflexionar, a fer-se preguntes i suposicions, així com a desenvolupar ments creatives.

De nou, no cal tenir gaire material. Si teniu jardí a casa, viviu a prop d’un parc o d’un bosc, els nens i nenes poden construir-se un refugi amb fulles i troncs, fer dibuixos a terra amb branques o simplement observar les fulles, el cel i els arbres. Si fa bon temps i podeu donar un volt per la platja, podeu fer dibuixos a la sorra o construir fortaleses i castells.

Inventar històries
Els jocs de rol són perfectes per estimular la creativitat dels nens i nenes, que han d’inventar-se un context, una història i interpretar uns personatges: metges, professors, venedors, pagesos, actors i actrius o ballarins. Sigui quina sigui la història que s’hagin inventat els teus fills i filles, els pares i mares també podeu participar-hi interpretant un paper. I la resta de personatges? Amb una mica d’imaginació, els titelles o ninots poden convertir-se en alumnat d’una escola, en pacients d’una consulta o en espectadors d’un teatre.

Cantar, recitar i llegir
La lectura en veu alta, les cançons de bressol, les endevinalles, els sons o les cançons infantils en general són només algunes de les activitats que poden fomentar la creativitat dels més petits. Per què no aprofitem l’ocasió per estimular també l’aprenentatge de la llengua anglesa? Aquí et proposem algunes cançons en anglès molt útils per ajudar els nens i nenes a memoritzar els conceptes essencials de la gramàtica anglesa i ampliar vocabulari. I si els teus fills i filles prefereixen tenir un micròfon a les mans, et deixem alguns suggeriments per cantar en anglès tots plegats!

Si no tens prou temps per organitzar aquestes activitats, no et preocupis! A Kids&Us ens n’encarreguem i posem al teu abast l’experiència dels nostres experts educadors. Hem creat diversos tallers per estimular la creativitat i la imaginació dels més petits, sense oblidar-nos de l’anglès.

Tallers per desenvolupar la imaginació dels nens i nenes

A Kids&Us sabem que és fonamental satisfer les necessitats dels més petits, donar-los llibertat per expressar-se sense interferències per estimular l’aprenentatge i alimentar la creativitat. Per aquest motiu, el nostre mètode d’aprenentatge es basa en el joc creatiu i els jocs de rol: hem desenvolupat activitats específiques per a cada grup d’edat, destinades a fomentar la imaginació i la creativitat dels nens i nenes, per ajudar-los a aprendre anglès mentre es diverteixen. Aquestes són les activitats que oferim al nostre alumnat, des dels més petits fins als més grans:

Storytimes for Babies i Storytimes for Kids
Un espectacle dirigit als més petits amb cançons i materials visuals preparats especialment per l’equip pedagògic de Kids&Us. Un conjunt de contes fàcils d’entendre que captaran l’atenció dels més petits, els animaran a interactuar amb els personatges i a participar en la història.

Little Chef
Sabem que als nens i nenes els encanta remenar i crear. És per això que hem creat un taller de cuina en el qual els nens i nenes seran els protagonistes i viuran de primera mà la llengua i cultura angleses.

Mad Scientist
Traslladar l’observació de la naturalesa al laboratori per reproduir fenòmens físics i químics, però en anglès! Una activitat dedicada als nens i nenes una mica més grans, acompanyats per un adult. Durant el taller podran observar, escoltar, cantar i descobrir el rerefons d’experiments científics espectaculars.

Kids&Theatre
Si els teus fills i filles estan desitjant pujar a un escenari i actuar, aquesta és la seva activitat! Des de la creació de l’attrezzo, passant per la mímica, el so i la posada en escena d’una obra de teatre: els nostres experts acompanyaran els alumnes de Kids&Us d’entre 4 i 7 anys en la creació d’una obra de teatre en anglès, per la qual se seleccionaran el vocabulari i les estructures gramaticals adequades a la seva edat.

Llest/a per escollir l’activitat més adequada per als teus fills i filles? Posa’t en contacte amb el centre Kids&Us més proper per obtenir tota la informació.

Nueva llamada a la acción

 

 

Compártelo en >