Quin llibre regalo als meus fills?

Estem segurs que us heu fet aquesta mateixa pregunta moltes vegades i que heu demanat consell per triar el millor llibre en anglès per regalar als vostres fills, amb l’objectiu d’acostar-los a la lectura i a la llengua anglesa.

En aquest moment estrany, en què estem tots confinats a casa, la lectura pot ajudar a petits i grans a viatjar a mons de fantasia fascinants i a descobrir nous companys de viatge. Si, a més, ho fem triant llibres en anglès per als nostres fills i filles, els ajudarem a millorar la comprensió de la llengua, a aprendre noves paraules i ampliar el seu vocabulari, a afinar la pronunciació i a assimilar de manera natural les regles gramaticals de l’anglès. Llegir és una manera meravellosa d’anar més enllà de les parets de casa, però a més, llegir és ideal per continuar aprenent anglès des de casa.

En altres ocasions us hem parlat de la importància de desenvolupar un hàbit de lectura i dels nombrosos beneficis que aporta als nostres fills i filles llegir en anglès. Avui us volem suggerir alguns llibres en anglès per regalar a nens, nenes i joves i així ajudar-los a començar a fer la seva primera biblioteca.

 

Llibres en anglès per a nens i nenes d’1 a 2 anys

Que libro regalar 1-2 anos

Potser us pot semblar una mica prematura la idea de regalar llibres a nens i nenes tan petits, però una cosa que sempre repetim des de Kids&Us és que mai és massa d’hora per acostar els nens i nenes a la lectura i la llengua anglesa. És veritat que en aquesta fase haureu de ser vosaltres qui llegeixi els contes als vostres fills i haureu de triar llibres amb dibuixos captivadors, amb poques paraules i sons senzills que puguin memoritzar i recordar. De fet, aprendre anglès de manera natural també significa començar a reconèixer sons en anglès des de molt petits; adquirir aquesta familiaritat amb la llengua els permetrà aprendre les seves primeres paraules en anglès representatives del seu dia a dia.

 

Amb aquest objectiu, hem desenvolupat la col·lecció Play&Learn, dedicada als més petits: nens i nenes d’1 a 2 anys podran acostar-se a la llengua anglesa jugant gràcies a l’ajuda del Talking Pen, amb el qual podran aprendre la pronunciació correcta de les paraules en anglès.

Entre altres llibres útils per començar a explorar la llengua anglesa us aconsellem els de Fiona Watt. L’autora ha escrit centenars de llibres il·lustrats per a nens i nenes i té publicades diverses col·leccions. Per exemple, la col·lecció Baby’s very first books, una sèrie de llibres amb la tapa encoixinada la imperdible col·lecció That’s not my…®, una sèrie de llibres tàctils per als més petits: That's not my elephant…, That’s not my bear… o That’s not my  bunny… són només alguns dels títols que podreu trobar en línia. D’aquesta col·lecció n’hi ha també una versió “per pintar” per a nens i nenes una mica més grans.

 

Llibres en anglès per a nens i nenes de 3 a 5 anys

Que libro regalar 3-5 anos

L’edat preescolar és un moment molt delicat per al desenvolupament de la comprensió de la llengua. Encara és d’hora perquè llegeixin sols, i a més, estan plens de dubtes i preguntes: és la clàssica etapa dels “per què?” i els “com?”: del per què han de rentar-se les dents al com naixen els nens. És també una fase en què comencen a expressar les seves emocions, a aprendre petites frases per parlar d’ells mateixos, de la seva família i d’allò que passa al seu entorn.

L’equip de pedagogs de Kids&Us ha ideat dues col·leccions dedicades a aquesta fase de descobriment del món que els envolta:

  • La col·lecció Read Me a Story, que té com a protagonista la Betty Sheep, una ovelleta que descobreix el món amb la seva simpàtica amiga Catty: els petits aprendran les estacions, els colors i els números, entre moltes altres coses.
  • La col·lecció Many Monsters en què els simpàtics monstres Frankie Fickle, Wesley Wimp i Nora Nosy acompanyen els nens i les nenes en el seu dia a dia i els ensenyen paraules i expressions en anglès d’ús quotidià.

Per respondre als molts “per què” o als “com” més comprometedors, us suggerim triar algun dels títols de la col·lecció Lift-the-flap First Questions and Answers o de la col·lecció Feelings, family and me, que també trobareu disponibles al catàleg de l’editorial anglesa Usborne. En aquest moment tan delicat que estem vivint, els més petits poden trobar-se amb la dificultat d’expressar els seus sentiments o dir com se senten. En aquest cas, podem transformar una dificultat en una oportunitat per aprendre la llengua anglesa i ajudar als nostres fills i filles a comprendre millor les seves emocions. Ens poden ajudar els llibres de Felicity Brooks: My First Book About Me o All About Feelings.

Llibres en anglès per a nens i nenes de 5 a 7 anys

Que libro regalar 5-7 anos

En aquesta edat podem triar entre moltíssims llibres diferents, ja que els nens i nenes comencen a llegir sols: des de llibres de ciència, matemàtiques o llibres per aprendre a pronunciar paraules fins a llibres per aprendre com funcionen algunes coses; passant per llibres per a pintar o les seves primeres històries pensades per despertar la imaginació dels nostres petits lectors.

Aquí us deixem algunes col·leccions que podreu trobar per comprar en línia:

  • The Usborne Reading Programme, una selecció de 350 llibres per a petits lectors, subdividits per la seva complexitat de lectura.
  • Magic painting books, una sèrie de llibres per pintar.
  • Els sticker books, llibres per crear històries amb adhesius: entre les sèries més famoses hi ha Sticker Dolly Dressing per jugar a vestir princeses, fades, unicorns o ballarines; o Build your own, per a jugar amb dinosaures, pirates, superherois, monstres o construir cotxes, avions, trens, robots o naus espacials.
  • Usborne Key Skills, una selecció de llibres per a aprendre matemàtiques i regles gramaticals en anglès.

L’equip pedagògic de Kids&Us ha creat dues col·leccions de llibres per aquesta delicada edat en la qual els més petits comencen a relacionar-se a l’escola i comencen també amb la lectoescriptura.

La primera és la col·lecció Listen&Play, llibres joc pensats per transformar l’experiència de la lectura en una experiència interactiva gràcies al Talking Pen. Tenen jocs programats que els nens i nenes poden fer sols o en companyia dels seus pares i mares.

Gina Ginger

La segona col·lecció té com a protagonista a la Gina Ginger i les seves aventures i desventures quotidianes: petits problemes i situacions típiques d’aquesta edat que resol gràcies a l’ajuda de diverses fades .

Llibres en anglès per a nens de 8 a 11 anys

Que libro regalar 8-11 anos

Si hem estat capaços d’acostar als nostres fills i filles a la lectura des de petits, a partir d’aquesta edat ells mateixos voldran construir el seu propi món de llibres i participar com a protagonistes de les històries que llegeixen. A això és al que aspira la col·lecció Readers: viatges a través de nous països amb enigmes per resoldre, mons paral·lels.

Aquesta és una edat de descobriment i de les primeres reflexions sobre què volen ser de grans: astronauta o escriptor? Una vegada més, trobarem ajuda al catàleg d’Usborne amb les col·leccions dedicades a una primera aproximació als oficis, la tecnologia, l’escriptura creativa, llibres sobre fanta-ciència i adaptacions d’alguns clàssics.

 

Llibres en anglès per a nens i nenes majors de 12 anys

Que libro regalar 12 anos

És el moment just per a la fanta-ciència i els grans clàssics. Aquí trobareu una llista de títols entre els quals podeu triar, sempre tenint en compte el que més els agrada als vostres fills i filles:

  • Matilda de Roald Dahl (llibre en el qual es basa la pel·lícula Matilda)
  • La sèrie completa de Harry Potter de J. K. Rowling
  • Anne of Green Gables (Anna de les Teules Verdes en català) de L. M. Montgomery
  • Treasure Island (L’illa del tresor en català) de R. L. Stevenson
  • The Jungle Book (El llibre de la Selva en català) de R. Kipling
  • The Wonderful Wizard of Oz (El màgic d’Oz en català) de L. F. Baum
  • The Prince and the Pauper (El príncep i el captaire en català) de M. Twain
  • A Christmas Carol (Cançó de Nadal en català) de C. Dickens
  • Alice’s Adventures in Wonderland (Alícia al país de les meravelles en català) de L. Carroll
  • The Old Man and The Sea (El vell i la mar en català) de E. Hemingway

I per als adolescents? Us indiquem alguns dels llibres en anglès que més valoren:

  • The Hobbit i la saga The Lord of the Rings de J. R. R. Tolkien
  • La saga de Twilight de S. Meyer;
  • The Outsiders de S. E. Hinton;
  • Are you there God? It’s Me, Margaret de J. Blume;
  • La saga de The Hunger Games de S. Collins;
  • The Curious Incident of the Dog in the Night-Time de M. Haddon;
  • The Manifesto on How to be Interesting de H. Bourne;
  • Unconventional de M. Harcourt.

 

Quan es parla de llibres en anglès, les possibilitats són moltíssimes! En aquest article us hem volgut fer una petita pinzellada de les idees de llibres en anglès que podeu regalar als vostres fills i filles. Si ens permeteu un últim consell per ajudar-vos en l’elecció: seguiu sempre els gustos dels vostres fills i filles; conèixer les seves preferències us guiarà en la selecció del millor llibre per a cadascun d’ells.

Enjoy the reading!

Compártelo en >