Quin és el millor mètode per aprendre anglès? Aprèn anglès d’una manera fàcil i efectiva



Si aquest 2021 t’has proposat que els teus fills i filles aprenguin anglès a casa o apuntar-los a classes d’anglès perquè l’aprenguin al més aviat possible, és probable que ara tinguis dubtes sobre quin és el millor mètode per aprendre’l. L’oferta és molt àmplia i les metodologies també, però en aquest article et donarem els millors consells perquè escullis la que millor s’adapta als teus interessos i als de la teva família.

El mètode més efectiu per aprendre anglès ha de fomentar la motivació dels teus fills i filles, ha de ser fàcil de seguir, flexible i adaptar-se a les necessitats i interessos d’acord amb l’edat de cada nen o nena, a part de respectar sempre el procés natural d’aprenentatge. A continuació, et presentem les claus d’una bona metodologia perquè els teus petits aprenguin anglès de manera fàcil i efectiva.

Abans de parlar, s'ha d'escoltar

Escoltar en anglès

Els bebès tarden mesos a dir les primeres paraules en la seva llengua materna, però passen tot aquest temps escoltant tot el que es diu al seu voltant fins que un dia es llancen i a poc a poc, després de les paraules, arriben les frases i les explicacions més llargues. L’escolta és activa i l’aprenentatge, espontani i natural. Si aquest és el mètode efectiu que seguim per aprendre la llengua materna, no hi ha motiu per no respectar aquest mateix ritme quan es tracta d’aprendre anglès.

Escoltar no és només escoltar el teacher en una escola d’anglès. Es pot practicar en moltes altres ocasions i com més variada sigui l’exposició a l’idioma, millor serà l’aprenentatge perquè aquesta varietat d’estímuls fomenta l’atenció i facilita el descobriment de sons i paraules en entorns diferents. Algunes activitats, com tallers de cuina o de música en anglès, faciliten la immersió en l’idioma. També podeu practicar l’escolta en família de manera senzilla des de casa.

Cançons en anglès fàcils: la música connecta directament amb les nostres emocions i la melodia ens ajuda a aprendre paraules i estructures noves. En plataformes com Youtube o Spotify, hi ha moltes cançons en anglès per a nens i nenes. Si sou més de clàssics, aquí hi trobareu algunes de les nostres cançons preferides per cantar amb els més petits.

Pel·lícules i dibuixos animats en anglès: escull històries adaptades a cada edat, que tractin temes que els interessin amb personatges que els cridin l’atenció. Més enllà de Netflix o Disney Plus, també trobaràs pel·lícules gratuïtes en línia en altres plataformes com YouTube Kids, Popcornflix o Pluto TV.

Comprendre el que escoltem

Comprendre anglès

La comprensió és la conseqüència natural de l’escolta diària de l’anglès. Al principi, és normal reconèixer només alguns sons i paraules, però sí que es pot captar el missatge global de la cançó o de la pel·lícula gràcies als elements que les acompanyen. No obstant això, hi ha algunes activitats que ajuden a guiar aquesta comprensió i, per tant, a millorar-la. Sens dubte, en aquest punt els jocs són uns bons aliats. Els jocs de paraules, per exemple, ajuden a processar vocabulari nou d’una manera divertida. Et deixem algunes idees en aquest article, que inclou un munt d’eines digitals perquè mai us faltin recursos.

Primeres paraules en anglès

Parlar anglès

Parlar és una conseqüència natural d’escoltar i comprendre; per això, és bo crear situacions que fomentin la interacció perquè nens i nenes puguin verbalitzar tot allò que han estat aprenent. Els jocs en veu alta són molt pràctics i divertits perquè els més petits s’animin a llançar preguntes senzilles o a contestar les que proposen la resta de jugadors.

I spy, la versió en anglès del tradicional Veig veig: és tot un clàssic dels jocs en família. Ajuda a desenvolupar l’observació i aprendre paraules noves, alhora que els més petits es llancen a parlar en anglès repetint una estructura senzilla que ja coneixen bé per la versió del joc en la seva llengua materna. En aquest cas, la fórmula correcta seria I spy with my little eye something... per afegir al final el color del que s’ha d’endevinar. La resposta també ha de ser en anglès, és clar!

Jocs de taula en anglès: jocs senzills com el memory també creen situacions fantàstiques per llançar-se a parlar en anglès. Aquí hi trobaràs un munt de versions per preparar vosaltres mateixos el vostre joc, sigui per practicar els colors o els números. Només heu de seguir les instruccions i que comenci la diversió! Això sí, no oblideu practicar les frases del joc correctament en anglès: it’s a five, it’s a pair!

La màgia de la lectura

Lectura anglès

Per començar a llegir amb èxit, respectant els temps i l’evolució de cada nen o nena, és imprescindible no forçar la lectura fins que les etapes anteriors d’escolta, comprensió i parla estiguin ben assimilades. Quan estiguin preparats, ajuda’ls a crear el meravellós hàbit de la lectura. Ja t’hem explicat en altres ocasions, els múltiples beneficis de la lectura perquè els acompanyarà sempre, els obrirà la ment i els transportarà a llocs increïbles.

Escull contes adaptats a la seva edat i interessos. Una bona idea és crear un racó de lectura tranquil per llegir junts i anar creant una biblioteca de contes en anglès sempre al seu abast. Pots començar amb llibres sensorials que captin l’atenció dels més petits amb dibuixos i textures divertides per, a poc a poc, anar introduint històries amb més text per llegir i entendre. Ja saps que pots ajudar-te d’eines com el Talking Pen, però que buscar llibres no et preocupi! Tenim una gran varietat de llibres i contes en anglès organitzats per edats.

La il·lusió d'escriure les seves idees

Escriure anglès

Sens dubte, escriure és i ha de ser sempre l’última etapa del procés d’aprenentatge natural d’una llengua. Consisteix a posar sobre paper tot allò que hem estat aprenent en les etapes anteriors, però a més és un exercici d’expressió de les idees d’un mateix i una activitat per fer volar la imaginació.

Més enllà d’escriure paraules i frases senzilles, hi ha exercicis que fomenten el plaer per l’escriptura. Per aconseguir-ho, intenta vincular-los amb l’emoció. Portar un diari és una bona idea; no ha de ser gaire llarg ni gaire detallat, però és divertit plasmar sobre paper les activitats que hem fet durant un cap de setmana o durant les vacances. Amb una sola frase i un dibuix n’hi ha prou per treballar aquest hàbit d’escriptura. A més, pots aprofitar qualsevol altra oportunitat per animar els teus fills i filles a atrevir-se a escriure en anglès: les felicitacions d’aniversari o missatges positius per decorar l’habitació són bones excuses. Hi ha un munt de possibilitats!

 

Avantatges d’aprendre anglès seguint un mètode natural

Seguir el procés natural d’adquisició de la llengua materna per aprendre anglès és la base del mètode Natural English de Kids&Us. L’experiència ens ha ensenyat que tenir en compte les necessitats i interessos en cada franja d’edat afavoreix l’assimilació de l’anglès i proporciona als infants una experiència d’aprenentatge única. Els nostres cursos comencen a partir de l’any d’edat perquè durant els primers anys de vida tenim una capacitat per aprendre molt alta.

El nostre cervell és una autèntica esponja i posa a funcionar tots els mecanismes per desxifrar el llenguatge. El mètode Kids&Us és eficaç perquè aprofita aquest moment tan productiu per introduir l’anglès, però justament perquè apostem per començar al més aviat possible, la nostra metodologia és molt respectuosa amb els més petits i creix amb ells per guiar-los durant tot l’aprenentatge. Per això basem la nostra metodologia en cada una d’aquestes fases: escoltar, comprendre, parlar i, finalment, llegir i escriure.

 

Vols més informació sobre nosaltres? Consulta els nostres cursos d’anglès per a nens i nenes o visita el teu centre Kids&Us més proper i fes que els teus fills i filles comencin a aprendre anglès amb la millor metodologia.

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >