Maneres de dir «t’estimo» en anglès

El febrer s’ha convertit en el mes de l’amor. La festa anglosaxona de Sant Valentí està cada vegada més estesa i ha arribat a països on no hi havia tradició de celebrar el Dia dels Enamorats. Tot i que hi ha qui ho veu com un invent de les botigues perquè comprem regals, en realitat celebrar l’amor sempre és bona idea, sigui el dia que sigui. I com que a Kids&Us ens agrada que l’anglès formi part de les festes i les tradicions de les famílies perquè sigui més fàcil aprendre’l i interioritzar-lo, avui us convidem a descobrir diferents maneres de dir «t’estimo» en anglès més enllà de I love you.

Aprendre a identificar i gestionar les nostres emocions des de petits és clau per convertir-nos en adults emocionalment intel·ligents, però el primer pas és saber posar nom a allò que sentim i saber expressar-ho. Se us acut alguna millor manera de fer-ho que practicar amb l’amor? Val qualsevol mena d’amor, als nostres i als nostres amics.

Índex de continguts

  • Frases i vocabulari de Sant Valentí en anglès.
  • Manualitats per dir «t’estimo» en anglès.
  • Breu història del dia dels enamorats.

Frases i vocabulari de Sant Valentí en anglès

Blog_Kidsandus_20210210_love_02

Hi ha un munt de novel·les, cançons i pel·lícules dedicades a l’amor. La veritat és que no hi ha res més clar ni eficaç per dir a algú que l’estimem que I love you. Tot i això, hi ha altres expressions i idees que també val la pena conèixer per parlar de l’amor en anglès amb més fluïdesa i naturalitat.

Per començar, si parlem d’amor romàntic, les persones passem per diferents fases abans de declarar el nostre amor a una persona especial. En anglès, parlem de soulmate per fer referència a la nostra ànima bessona, o the one per parlar d’una persona única per nosaltres. També hi ha un parell d’expressions molt habituals per explicar que dues persones estan fetes l’una per l’altra, segur que les heu escoltat moltes vegades si mireu pel·lícules en versió original en anglès:

We are meant to be together!
We are made for each other!

Expressions en anglès per dir que ens agrada algú

Quan algú ens agrada, sobretot entre els teenagers, és habitual parlar de tenir un crush, un anglicisme cada vegada més utilitzat pels joves i adolescents que parlen altres idiomes. És una expressió col·loquial que significa estar penjat d’algú, sigui conegut o fins i tot una persona famosa, real o de ficció.

Wendy had a crush on a boy in her class.

Encara que parlar de tenir un crush està de moda, hi ha dues expressions més per explicar que ens agrada algú o que ens sentim atrets per algú: to fancy someone/something i to be into someone/something. Ambdues tenen un significat i una funció molt semblants perquè ens serveixen per parlar d’alguna cosa que ens agrada, sigui una persona o no:

Laura's taken a fancy to Japanese food.

Mick admitted that he fancied Laura.

When I was younger I was heavily into politics.

It's obvious from the way Liam looks at you that he is really into you.

I és clar, la reina de les frases per dir que ens hem enamorat: to fall in love with someone. I si es tracta d’amor a primera vista? Doncs to fall in love at first sight.

Sobrenoms afectuosos en anglès per enamorats (o no)

És un fet que l’amor va més enllà de l’amor de parella i molta gent fa servir paraules afectuoses per dirigir-se a altres persones especials, com amics o familiars. A continuació, us compartim algunes de les nostres preferides. Totes signifiquen més o menys el mateix perquè són diferents maneres de dir amor o vida a algú:

Angel
Babe / Baby
Darling
Dear
Honey
Love
Sugar
Sweetheart
Sweetie

Manualitats per dir «t’estimo» en anglès

Blog_Kidsandus_20210210_love_03

Ara que ja hem repassat diferents maneres d’expressar el nostre amor en anglès, posem-ho en pràctica! A les pel·lícules, per Sant Valentí els protagonistes sovint preparen targetes o dolços per demostrar amor. Des de Kids&Us, us convidem a posar fil a l’agulla: aprofiteu aquesta festa per passar temps en família i dedicar-vos paraules boniques.

Targeta Happy Valentine’s Day

Pinterest és una font inesgotable de bones idees quan parlem de manualitats. Us animem a navegar per l’aplicació per trobar la vostra targeta perfecta, nosaltres n’hem trobat una que ens ha encantat i que no pot ser més senzilla. Només necessitareu una cartolina blanca, que haureu de tallar a la mida que vulgueu, fins i tot en forma de cor, i pintures de colors. Amb motiu de Sant Valentí, el més habitual és fer servir el color vermell, però feu servir els colors que vulgueu. I què és el millor d’aquesta targeta? Que es pinta amb els dits! Suqueu la punta del dit a la pintura i feu-lo servir com un segell. Pressioneu suaument sobre el paper amb el dit lleument inclinat i repetiu el procés just al costat i en l’altra direcció per crear un cor. Podeu estampar tants cors com vulgueu i al final escriure-hi un missatge bonic amb alguna de les frases que hem après en el primer apartat d’aquest post.

Targeta Heart Baloon

Hi ha una altra manera ben senzilla de dibuixar cors: amb un rotllo buit de paper higiènic. Doblegueu-lo suaument per un cantó perquè tingui forma de cor i després el podreu fer servir com a segell per estampar a la targeta. Us proposem dibuixar-vos a vosaltres mateixos o enganxar una foto al centre de la cartolina i que, amb el segell de cartó, estampeu un bonic núvol de globus en forma de cor.

Aquestes són un parell d’idees per animar-vos a fer les vostres pròpies targetes de Sant Valentí i practicar diferents frases per dir que us estimeu. Més enllà de ser un detall bonic, són una oportunitat fantàstica per passar temps de qualitat en família. Una targeta ja és una bona idea, però també es poden acompanyar de dolços casolans. I si són unes postres tradicionals angleses, molt millor!

Breu història del Dia dels Enamorats

Hi ha moltes teories sobre l’origen del dia de Sant Valentí, però segons un reportatge de la BBC, una de les més acceptades pels historiadors prové de l’antiga Roma. Segons sembla, l’emperador Claudi II va prohibir els matrimonis perquè creia que els homes casats no eren bons soldats. Al sacerdot Valentí, aquesta mesura li va semblar molt injusta, així que va estar oficiant casaments en secret. Quan l’emperador se’n va assabentar, el va engarjolar i condemnar a mort. A la presó, el sacerdot Valentí es va enamorar de la filla de l’escarceller i quan estaven a punt d’executar-lo, un 14 de febrer, va enviar una carta d’amor a la noia i la va firmar amb la fórmula from your Valentine.

Una altra teoria diu que el primer dia de Sant Valentí va tenir lloc l’any 496, també a l’antiga Roma, durant un festival anomenat Lupercalia, durant el qual els romans celebraven l’arribada de la primavera. Es creu que els nens treien d’una capsa el nom de la nena que seria la seva parella durant la festa i de vegades aquestes parelles acabaven casades. Més endavant, l’església catòlica hauria volgut convertir la celebració en una festa cristiana i va aprofitar l’ocasió per recordar Sant Valentí.

Sigui com sigui, ara i sempre... be our Valentine!

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >