Els dolços en anglès

Sovint us parlem de la importància de passar temps amb els nens i nenes fent activitats educatives i divertides: llegir contes plegats, dibuixar o construir coses... Totes són activitats que podem fer a casa amb els nostres fills i filles. Però... de vegades ens falta temps! Entre la feina i les tasques domèstiques, hi ha famílies que no poden dedicar-se a jugar amb els petits de la casa. En algunes, l’únic moment de reunió és al voltant de la taula. Així doncs, per què no convertiu aquesta estona en una activitat educativa i alhora divertida per aprendre anglès?

Al cap i a la fi, als nens i nenes els encanta participar en projectes culinaris: implicar-los en la preparació dels àpats us ajudarà a passar més temps junts, fet que es pot aprofitar per aprendre anglès jugant, tal com fem amb el mètode Kids&Us.

Índex de continguts: 

  • Els beneficis de cuinar en família
  • Dolços típics anglesos fàcils de fer
  • Vocabulari senzill per entendre les receptes en anglès
  • Fun fact: National Chocolate Cake Day

Els beneficis de cuinar en família

Cuinar en família és molt beneficiós per al desenvolupament mental i físic dels petits:

Explorar el món que els envolta.

Cuinar és la millor manera d’ajudar els nens i nenes a entendre la varietat i la composició dels aliments que tenen al plat, però no només això! Tastar el que es prepara és fonamental a la cuina: aquesta acció els ajudarà a descobrir el gust dels aliments i a seguir una alimentació més sana i equilibrada. Fins i tot poden participar-hi els més petits! Deixem que manipulin i moguin els aliments d’un recipient a un altre perquè puguin descobrir les textures dels objectes i les seves propietats; tot això els ajudarà a desenvolupar els sentits i la capacitat de coordinació.

Ser independents.

Cuinar per a tota la família és una tasca de molta responsabilitat en què es fan servir utensilis reals i quotidians. Fer algunes tasques sols ajuda els nens i nenes a ser més responsables i a guanyar confiança en si mateixos i en les seves capacitats. I què ens en dieu de la satisfacció que els suposa veure el fruit dels seus esforços?

Desenvolupar una relació estreta amb els progenitors.

Cuinar amb el pare o la mare ajuda els nens i nenes a crear una relació de complicitat i alhora reforça el vincle emocional i el sentit de pertinença: se senten part activa del funcionament de la família.

Incorporar l’anglès en aquests moments d’oci ajuda els petits a aprendre l’idioma de manera natural mentre s’ho passen bé! Al cap i a la fi, aprendre un idioma també implica aprendre les tradicions culturals d’un país: cuinar plats típics és, sens dubte, el primer pas per submergir-se en la cultura anglesa alhora que s’estimulen el cervell i el paladar. Això és exactament el que passa en els tallers de cuina que organitzem als centres Kids&Us: els nens i nenes, acompanyats pel seu pare/mare, aprenen paraules i expressions en anglès mentre preparen plats tradicionals anglosaxons.

És una manera fàcil de passar temps junts, aprendre anglès i convertir-se en un Little Chef de veritat.

L’experiència pot continuar a casa, començant per receptes senzilles en anglès pensades especialment per al públic infantil. Les receptes són un bon recurs per aprendre anglès perquè permeten practicar el listening, l’escolta activa de paraules i expressions, que solen repetir-se a les receptes. Els més grans també poden aventurar-se a llegir en veu alta, un tipus de repetició que ajuda a fixar les paraules a la memòria. Si no sabeu quina recepta triar, us suggerim que comenceu amb les receptes dolces, que són ideals pels esmorzars o berenars.

Dolços típics anglesos fàcils de fer

Ja hem parlat d’alguns dels dolços típics anglesos, com l’scone, el carrot cake o el gingerbread, però la rebosteria anglesa té un llarg recorregut per triar i remenar. Avui volem explicar-te com preparar dos dels dolços anglesos més senzills de fer.

Lemon drizzle cake

Blog_Kidsandus_20210120_sweets_2

Aquest clàssic de l’hora del te és un esponjós pastís de llimona cobert d’un xim-xim, drizzle en anglès, de glacejat de llimona i sucre.

Els ingredients que necessitaràs per fer-lo són els següents:

● 225 g de mantega a temperatura ambient (i una mica més per untar la paella)
● 225 g de sucre
● 275 g de farina de rebosteria
● 2 culleradetes de llevat en pols
● 4 ous
● 4 cullerades de llet
● ratlladura de la pela de 2 llimones
● 1 cullerada de berbena picant triturada (opcional) o, com a alternativa, melissa o farigola de cítrics.

Ingredients per al xarop:

● suc de 2 llimones
● 175 g de sucre

Per preparar-lo, us recomanem seguir la recepta de la xef Mary Berry; així podreu practicar la lectura en anglès i aprendre la conversió entre grams i unces.

Fairy cakes

Blog_Kidsandus_20210120_sweets_3

Els fairy cakes, literalment ‘pastissos de fades’, són petits i esponjosos pastissos coberts de glacejat de colors i decorats al gust de cadascú. S’assemblen molt als cupcakes, però són menys greixosos i, per tant, molt més lleugers. Els ingredients són:

● 110 g de mantega o margarina a temperatura ambient
● 110 g de sucre
● 2 ous, lleugerament batuts
● 1 culleradeta d’extracte de vainilla
● 110 g de farina de rebosteria
● 1-2 cullerades de llet

Per al glacejat necessitareu:
● 300 g de sucre llustre
● 2-3 cullerades d’aigua
● 2-3 gotes de colorant alimentari

Aquí trobareu el pas a pas de la recepta, en anglès of course! A l’hora de decorar, deixeu volar la imaginació dels petits, que s’ho passin bé amb els sprinkle, els elements de colors fets de sucre per decorar els pastissos. Si voleu, podeu fer servir motlles de formes diferents per crear el vostre fairy cake: per exemple, si teniu motlles amb formes d’animals, aprofiteu per aprendre els noms dels animals en anglès.

Vocabulari senzill per entendre les receptes en anglès

Per entendre millor les receptes en anglès que us hem proposat, hem recopilat alguns utensilis i ingredients que no poden faltar a cap cuina o, més ben dit, alguns termes que no poden faltar al vocabulari dels vostres Little Chefs. Aprendre les paraules i les unitats de mesura que es fan servir a les receptes angleses us ajudarà a llegir-les i entendre-les millor.

Comencem amb les unitats de mesura angleses, que trobareu en la majoria de receptes angleses:

Ounce (abreviat com a “oz”) = unça (equival a 28,35 g)
Teaspoon (abreviat com a “tsp”) = 5 ml
Tablespoon (abreviat com a “tblsp”) = 15 ml
Cup = 250 ml

A continuació, repassem paraules i expressions per indicar els ingredients dels nostres dolços i les acciones més habituals:

Flour = farina
Eggs = ous
Butter = mantega
Milk = llet
Sugar = sucre
Icing sugar = sucre llustre
Baking powder = llevat en pols
Icing = glacejat

To add = afegir
To mix = barrejar
To brush = untar
Preheat the oven = preescalfar el forn
Beat in the eggs = batre els ous
Cream the butter = batre/estovar la mantega
Fold in the flour = incorporar la farina
Sift the icing sugar = tamisar el sucre llustre
Bake in the oven = cuinar al forn

Fun fact: National Chocolate Cake Day

Blog_Kidsandus_20210120_sweets_4

Antigament, els grans de cacau es feien servir per preparar una beguda i ens van arribar gràcies a Cristòfol Colom, que va portar-ne d’un dels seus viatges i va explicar la tradició asteca de fer-ne una beguda, el xocoatl. No obstant això, no era la xocolata desfeta que coneixem avui en dia: els asteques elaboraven una beguda amarga (en el seu idioma significa ‘aigua amarga’) que s’obtenia triturant una pasta feta amb grans de cacau. La popularització de la beguda que ara tant ens agrada haurà d’esperar fins al 1600, fins i tot fins al 1828, per tenir el cacau en pols que fem servir per als nostres dolços. Sí, el pastís de xocolata és un invent molt recent! Per celebrar l’efemèride i l’elaboració dels primers pastissos de xocolata al món anglosaxó i americà, es va establir el National Chocolate Cake Day, una festa no oficial del pastís de xocolata que se celebra internacionalment.

El Chocolate Cake Day se celebra el 27 de gener de cada any; aquest dia, l’olor dels pastissos de xocolata és present a les cases i pastisseries de molts indrets del món, des del Regne Unit fins als Estats Units i Austràlia. Un dia internacional dedicat a tots els chocolate cake lovers del món!

A Kids&Us també volem celebrar el Chocolate Cake Day i per fer-ho, us hem preparat una sorpresa. Esteu llestos per llepar-vos els dits o la cullera? Descarregueu-vos la recepta del nostre pastís de xocolata i prepareu-la amb els vostres fills i filles!

KIDS_US_RRSS_Descargable_Chocolate_600x250px_CAT-1

Qualsevol excusa és bona per fer un pastís de xocolata!

Enjoy it!

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >