La importància de l’anglès com a activitat extraescolar

 

Quan s’apropa la tornada a l’escola, les famílies es comencen a plantejar quines activitats extraescolars faran els seus fills i filles durant el curs. És convenient apuntar els més petits a cursos o tallers per reforçar el que aprenen a l’escola o que els despertin alguna afició, o és important deixar-los més temps lliure? Probablement a casa heu tingut aquest dubte en alguna ocasió i la resposta d’organismes com la UNESCO sobre els beneficis de les activitats extraescolars és que són un element d’impacte en el desenvolupament cognitiu i social de nens i adolescents.

Però, quina és la millor activitat extraescolar per als nostres fills i filles? La oferta és tan àmplia que les opcions actuals són pràcticament infinites. D’entre totes elles, l’anglès és l’activitat extraescolar estrella per a moltes famílies perquè són conscients de com de clau és pel futur dels seus fills i filles. L’anglès és la llengua global i dominar-la és obrir-los la porta a un oceà de possibilitats. En aquest article, t’explicarem per què es recomana començar com abans millor i algunes claus per a l’èxit.

 

Índex

 

L’anglès és l’activitat extraescolar estrella

Més de 1.100 milions de persones parlen anglès arreu del món, si sumem tots els que el tenen com a llengua materna, els que el parlen com un segon idioma i els que l’han après com una llengua estrangera, segons dades recollides pel Fòrum Econòmic Mundial. Tot i que hi ha altres idiomes amb més parlants natius, com l’espanyol i el francès entre altres, l’anglès s’ha convertit en la llengua global. És la que escullen la majoria de les persones per comunicar-se quan no comparteixen el mateix idioma; és la llengua de les institucions internacionals, de la cultura popular, del cinema, de les grans empreses del món i de gran part de la informació que podem consultar a internet.

Això explica per què, segons una macroenquesta de la consultora Salvetti Llombart per a Kids&Us, més de 8.000 famílies consideren que l’anglès és una activitat extraescolar no negociable perquè la inclouen dins de les activitats de supervivència. Afirmen que és interessant que nens i nenes també vagin a classe de música, practiquin esport i aprenguin manualitats, activitats que acostumen a variar amb l’edat, els gustos i les modes. No obstant això, l’anglès, igual que la natació, és una activitat extraescolar indiscutible perquè és una inversió de futur que prepara els més petits pel món que els envolta.

Raons per apuntar els teus fills i filles a anglès com més aviat millor

Early-learning---english-1

7 de cada 10 famílies espanyoles tenen un nivell d’anglès inferior al B2. Durant dècades, moltes persones s’han marcat, sense aconseguir-ho, el propòsit d’aprendre anglès d’una vegada, motiu pel qual sovint es considera una assignatura pendent que va molt lligada a la frustració. Quan aquestes persones tenen fills/es, volen evitar-los aquesta sensació costi el que costi i és per això que l’anglès és innegociable. Saber anglès es percep com un mitjà per a una vida més feliç i pròspera. Això, lligat a la preocupació generalitzada que l’anglès que els nens i nenes aprenen a l’escola no sigui suficient, és el que l’ha convertit en l’extraescolar d’or.

Però més enllà de raons a llarg termini, les quals són moltes i molt variades, com abans comencin els nostres fills i filles el contacte amb l’anglès, abans l’aprendran amb més facilitat perquè l’interioritzaran a la vegada que la seva llengua materna, seguint el mateix procés natural. D’aquesta qüestió, n’hem parlat moltes vegades en aquest blog perquè és la base del mètode Natural English de Kids&Us.

Quan som petits, ens llancem a parlar sense barreres ni vergonyes i molts estudis confirmen que la millor etapa per començar amb l’anglès és quan tenim entre un i set anys. Aquí recollim alguns dels beneficis d’aprendre anglès com abans millor:

  • Afavoreix una actitud més positiva per aprendre
  • Millora la pronunciació i l’entonació
  • Proporciona més seguretat i fluïdesa a l’hora de parlar
  • Augmenta la capacitat de comprensió oral
  • Redueix la necessitat de traduir a la llengua materna

Què aporta als nens i nenes estudiar anglès com a activitat extraescolar?

Actividades-extraescolares-1

En un món cada vegada més globalitzat, parlar anglès ens permet accedir a més coneixement i oportunitats internacionals. L’anglès és la llengua oficial o de facto a més de 50 països i l’escollida per milions de persones com a segona o tercera llengua. Això significa que l’anglès és a tot arreu i dominar-lo ens obre la porta a una multitud de camps; professionals i personals.

1. Parlar anglès per tenir més i millors oportunitats laborals

L’anglès és la llengua de referència a múltiples sectors com el màrqueting, les noves tecnologies o la investigació científica. També és l’idioma més utilitzat a internet perquè el 54 % de les pàgines web de tot el món estan redactades en anglès, una xifra molt per sobre del 5 % de llocs web en espanyol, del 4 % en francès o del 2,3 % en italià. Dit d’una altra manera, dominar l’anglès és tenir accés a un volum il·limitat de recursos online.

2. Parlar anglès per viatjar amb més tranquil·litat

Més enllà de països anglòfons com els Estats Units o el Regne Unit, l’anglès és la llengua majoritària de molts altres països a tot el món i una llengua àmpliament dominada a tants altres. A més, a molts llocs l’anglès és la llengua vehicular habitual pel turisme. Conèixer l’idioma de destí o tenir una llengua en comú amb les persones que ens trobarem al nostre viatge facilita molt les coses en qualsevol situació; des de reservar els serveis turístics de l’hotel, a demanar correctament el sopar, entendre les explicacions del guia turístic, gestionar possibles problemes a l’aeroport o, fins i tot, fer nous amics.

3. Parlar anglès per tenir una ment més oberta

La ciència ha comprovat que el cervell de les persones bilingües és diferent del de les persones monolingües. Les persones bilingües tenen una matèria grisa més densa, una major activitat en determinades zones del cervell i estan més entrenades per resoldre problemes ràpidament o canviar de tasques amb major facilitat. Et recomanem veure aquesta xerrada TED, en anglès i subtitulada, en la qual s’explica com ser bilingüe no et fa necessàriament més intel·ligent, però sí que manté el teu cervell més actiu, saludable i en forma.

A més, si més de la meitat del contingut d’internet està disponible en anglès, dominar aquesta llengua també obre la ment a més coneixement, a major capacitat d’anàlisi i al descobriment d’altres maneres de veure i entendre el món, fet que fomenta l’empatia i la tolerància. No oblidem tampoc el gran avantatge de poder veure pel·lícules i sèries sense doblar ni subtitular per gaudir més de la interpretació dels actors i del guió original, sense passar pel filtre de la traducció.

 

Activitats extraescolars en anglès

Tot i que l’anglès compleix el desig dels pares i mares d’oferir als seus fills i filles una millor preparació pel futur, sovint està lluny de satisfer altres necessitats més emocionals que també són importants, com la creativitat o el desenvolupament personal. No obstant això, perquè l’aprenentatge sigui efectiu, ha d’anar acompanyat de fantasia i emoció. Per aconseguir-ho, escull bé l’acadèmia d’anglès pels teus fills i filles i assegura’t d’escollir les activitats que millor s’adaptin a les vostres necessitats.

Cursos d’anglès

Com ja hem explicat, començar tan aviat com es pugui és un gran avantatge per a l’aprenentatge de l’anglès. Els bebès estan preparats per aprendre una segona llengua des del moment en què neixen i per això els cursos d’anglès han d’adaptar-se a les necessitats, interessos i capacitats de cada edat. En els cursos d’anglès de Kids&Us, els més petits aprenen l’idioma alhora que descobreixen la seva llengua materna, en situacions que els resulten familiars i que faciliten que l’aprenentatge sigui molt més natural. Els cursos ofereixen un contacte regular amb l’idioma i permeten un seguiment proper de l’aprenentatge perquè són una opció estable durant tot el curs, fet que també afavoreix les relacions entre alumnes i teachers.

Contacontes en anglès

La lectura és una eina poderosa per fomentar la imaginació de nens i nenes, a més d’una via clau per l’aprenentatge de l’anglès. Si el convertim en una hora del conte plena de fantasia, les Storytimes són autèntics espectacles en anglès que aconsegueixen captar tot l’interès dels més petits al servei de l’anglès. A Kids&Us, l’equip pedagògic pensa i prepara històries adaptades a cada grup d’edat, amb la intervenció de diferents personatges, cançons i material complementari per oferir històries divertides i de fàcil comprensió que permeten la interacció entre els actors i el públic.

Cuina i experimenta en anglès

I si adaptem cursos i tallers divertits que podem trobar en la nostra llengua materna a l’anglès? És una oportunitat fantàstica per submergir nens i nenes en el nou idioma en entorns amables i entretinguts. Si els teus fills i filles són uns cuinetes i els apuntes a un taller de cuina en anglès, el relacionaran amb una cosa divertida. El taller Little Chef és precisament això: una experiència d’immersió en anglès d’allò més original. Està pensat perquè els més petits experimentin amb el menjar, tastin nous sabors i descobreixin que cuinar pot arribar a ser molt divertit. A més, practiquem amb receptes de la cultura anglosaxona perquè aprendre anglès és també aprendre curiositats de les cultures que el parlen.

Les activitats temàtiques enriqueixen el vocabulari en anglès de nens i nenes perquè aprenen noves paraules i expressions en situacions pràctiques. Als petits científics els encantarà el taller Mad Scientist per fer experiments en anglès. I els artistes gaudiran com mai amb el taller de teatre, es posaran a la pell de tota mena de personatges per representar una obra musical completament en anglès al final del trimestre.

Aprenem més i millor en situacions que són familiars per a nosaltres, que ens interessen o que ens commouen. Si a més el procés és divertit perquè està enriquit amb jocs o tallers, aconseguirem mantenir l’interès durant més temps i tindrem part de l’èxit assegurat.

Ready per a un nou curs ple d’emocions? No oblidis que podeu seguir practicant anglès mentre us divertiu en família i organitzeu la tornada a l’escola amb el nostre planificador setmanal i el nostre calendari mensual.

 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >