Idees per viatjar a Londres amb nens

Encara no saps on anar de vacances aquest estiu? Et suggerim un viatge a Anglaterra per visitar els llocs d’interès de Londres! Per aprendre un idioma estranger el millor possible, també és essencial conèixer-ne la cultura: un viatge a Londres és l’oportunitat perfecta per combinar oci i aprenentatge d’anglès, com ens agrada fer a Kids&Us.  

 

Per als infants, serà l’ocasió d’entrar en contacte amb la llengua anglesa en el seu entorn real, escoltar accents diversos, aprendre i practicar vocabulari. Els nens més petits podran començar a familiaritzar-se amb els sons de l’anglès i potser també a aprendre les primeres paraules; els més grans es podran posar a prova fent servir l’anglès que ja coneixen mentre milloren la pronunciació. No obstant això, no deixen de ser unes vacances: és fonamental adaptar-les a l'edat dels infants, però sobretot als seus interessos. Per això volem recomanar-te algunes activitats i llocs per visitar a Londres amb nens perquè no s’avorreixin i guardin un bon record de les seves primeres vacances a la capital britànica. I per què no... Perquè vulguin repetir-les! 

Coses imprescindibles per fer a Londres amb nens 

 

Els qui visiten Londres per primera vegada no es poden perdre les atraccions que han fet famosa la ciutat i el seu skyline. Ens referim, és clar, a la Torre de Londres, la fortalesa declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO, que actualment allotja les joies de la corona britànica; al pont al qual dona nom, el famós Tower Bridge, i al conegut Big Ben, sobrenom que rep la campana més gran del rellotge que s'aixeca sobre el Palau de Westminster. No obstant això, les atraccions turístiques de Londres no s'acaben aquí: seguint el passeig al llarg del Tàmesi, s'arriba al London Eye, un autèntic “ull” a través del qual es pot admirar la ciutat des de les altures. 

 

Aquests llocs d’interès són imprescindibles en qualsevol visita a Londres, però ens agradaria anar més enllà i suggerir altres itineraris que segur que faran que els teus fills i filles s’ho passin d’allò més bé.

 

Seguint els passos de Harry Potter  

Nens, adolescents i fins i tot alguns adults confessaran que, quan es parla de Londres, el primer que se’ls passa pel cap són els llocs on es va rodar Harry Potter. Per començar a seguir els passos del mag més famós del món, l'estació de King’s Cross és una parada obligatòria. Aquí persones de totes les edats posen per fer-se una foto de record davant l’andana 9 3/4, la mateixa des de la qual surt l'exprés de Hogwarts, el tren amb destí a la famosa escola de màgia. Just al costat, hi ha una botiga dedicada a la saga de mags, The Harry Potter Shop at Platform 9 ¾, que fa fotos de record amb el carret d'equipatge, la gàbia d’en Hedwig, la vareta i la bufanda d’una de les quatre cases de Hogwarts. Si no vols cap fotografia professional, també pots fer cua i fer-te-la tu mateix. Si, en canvi, no vols fer cues, pots anar-hi quan la botiga està tancada, tot i que només hi trobaràs una paret de totxanes i les paraules «Plataform 9 ¾». 


DADA CURIOSA: l’entrada de l’estació de King's Cross que se veu al principi de la pel·lícula Harry Potter i la cambra secreta és, en realitat, el luxós St. Pancras Renaissance Hotel London, que es troba entre l'entrada de l'estació i la Biblioteca Britànica. 

 

Si tu i els teus fills sou Potterheads, us aconsellem que us apunteu a la visita gratuïta pels llocs de Harry Potter, que organitza Strawberry Tours. Durant el recorregut es poden visitar els llocs que van inspirar J. K. Rowling per crear alguns dels escenaris dels llibres: començant pel Teatre del Palau i acabant prop de Trafalgar Square, passant pel carreró Diagon, el carreró Knockturn o el Ministeri de Màgia. 

 

Parlant de màgia: una visita com aquesta només pot anar de la mà d’una visita oficial a Hogwarts. Per fer-ho, només heu de visitar The Making of Harry Potter, als estudis de Warner Bros, a uns 32 km al nord-est de Londres: un lloc realment màgic on podreu descobrir els secrets del Wizarding World i de les pel·lícules de Harry Potter. Podem assegurar-te que val la pena. 

 

El canvi de guàrdia 

La Casa Reial britànica i tot el que l’envolta sempre ha fascinat persones de totes les edats. En particular, la reina Isabel és la monarca més longeva i important del món: fa poc ha fet 70 anys des que va començar a regnar i és una autèntica icona pop. Trobaràs la seva imatge per tot arreu: paraigües, samarretes, tasses i els sempre presents ninots que la representen, amb el cap i la mà movent-se per saludar. Precisament amb motiu de les celebracions del jubileu, la reina més pop del món va rebre a palau l’os més famós entre els infants. La reina Isabel i l’os Paddington van prendre un te junts mentre sonava We Will Rock You de fons. Sí, ells també van deixar-se portar pel ritme de la música i van fer servir les tasses del te com a tambors! Nosaltres també podem dir Happy Jubilee Ma’am! Us convidem a veure el vídeo al canal de YouTube de la família reial britànica. 

 

 

 

DADA CURISOSA: el jubileu de la reina d’Anglaterra sempre ha estat una gran celebració per a tot el país. Endevines per què hi ha una línia de metro que es diu Jubilee? La línia del jubileu deu el seu nom al jubileu de plata (Silver Jubilee) de la reina Isabel l’any 1977, tot i que es va inaugurar gairebé dos anys més tard. 

 

En qualsevol viatge a Londres no pot faltar la visita a algun dels palaus reials, començant pel Buckingham Palace, la residència oficial de la corona britànica, on podràs presencial el famós canvi de guàrdia. És una cerimònia antiga i fascinant amb els guàrdies uniformats, la banda i els cavalls; sens dubte, és un espectacle que els infants no es poden perdre. A l'estiu, aquest ritual es fa cada 30 minuts. No obstant això, us recomanem que hi arribeu al matí, abans de les 10:00, perquè pugueu veure-ho bé.  

A més de la ja mencionada Torre de Londres, si podeu, també us recomanem visitar el Palau de Kensington, Hampton Court i el Castell de Windsor, que té el rècord des ser el castell més gran i habitat durant més temps del món. 

 

Els millors museus de Londres per visitar amb nens 

 

Potser has pensat a excloure els museus de la visita a Londres per por que els nens s'avorreixin. Te’n recomanem tres que pots visitar amb els teus fills perquè estem segurs que els encantaran. 

 

Museu Britànic 

El Museu Britànic ofereix una sèrie d’activitats gratuïtes per a tota la família per explorar el museu amb nens: armadures antigues, mamífers momificats, jocs de taula antics i grans monuments deixaran els més petits amb la boca oberta. A més d’instal·lacions per a famílies, el museu organitza esdeveniments per a pares, mares i joves visitants. Entre les activitats més destacades, hi ha una festa de pijames (sleepover) a les galeries egípcia i sumèria, durant la qual fan activitats i tallers per aprendre sobre aquests períodes històrics a través del joc. Us sona? Exactament! Aquesta és la mateixa filosofia que fem servir als nostres centres Kids&Us i amb les nostres activitats d'estiu com els Summer Fun: el mètode Kids&Us recorre al joc per estimular l’aprenentatge d’anglès des del primer any de vida. 

 

Museu de la Ciència 

Si als teus fills els agrada tocar objectes i experimentar, la galeria interactiva del Museu de la Ciència és ideal per a ells. Al Wonderlab tindran l’oportunitat de veure demostracions i experiments científics que els despertaran la curiositat. A Kids&Us sabem un parell de coses: el nostre taller de ciència Mad Scientist, dissenyat per a nens d’entre 5 i 9 anys, gira sempre al voltant d’un experiment científic, gràcies al qual pares i fills aprenen anglès en família. 

 

Museu d’Història Natural 

Per als amants del món natural i dels animals, recomanem una visita al Natural History Museum, el Museu d’Història Natural de Londres, on us rebrà en Dippy, el primer dinosaure del món que ha estat exposat en un museu. Com correspon a les estrelles d'aquesta envergadura, en Dippy ha fet gira pels museus britànics per ser testimoni dels canvis que s’estan produint en la biodiversitat d'arreu del Regne Unit. Val la pena anar-lo a conèixer, no? 

 

Hyde Park i altres parcs per a nens  

Hyde Park és el parc més gran de Londres, un oasi dins de la ciutat per oblidar-nos de tot. És un espai únic al cor de Londres per la gran varietat de fauna i flora que hi viu: s’hi poden veure papallones i ocells cantaires com pit-roigs, merles o mallerengues. Al parc també hi viuen esquirols, però procura no donar-los menjar ni acostar-t’hi gaire: són molt bonics, però són animals agressius. 

Hyde Park es pot visitar a peu, amb cavall o en vaixell; a l'estiu també s’hi pot nedar i prendre el sol. Al Hyde Park Tennis and Sports Hub hi ha instal·lacions per jugar a tennis, pàdel, futbol i bitlles sobre herba. A la part sud del parc també hi ha una zona amb estructures per escalar, gronxadors i tobogans, apta per a nens i nenes de fins a 12 anys. 

 

Londres té la sort de comptar amb moltes zones verdes, els Parcs Reials, tot i que són menys conegudes: Richmond Park, Bushy Park, St. James’s Park, The Green Park, The Regent’s Park and Primrose Hill, Greenwich Park, Victoria Tower Gardens. No obstant això, els més famosos són els Jardins de Kensington, que, sens dubte, mereixen una visita. Al seu interior, hi ha el Palau de Kensington, la residència oficial del duc i la duquessa de Cambridge, i l’Albert Memorial, però aquesta no és la part que més agrada als nens. L’habitant més famós del jardí de Kensington es representa envoltat d'esquirols, conills, ratolins i fades. És en Peter Pan. L'estàtua de Peter Pan es troba a l’oest de Long Water i amaga una sorpresa: si passes el teu smartphone per sobre de la placa, pots rebre una trucada seva! Les sorpreses als Jardins de Kensington no acaben aquí. La millor atracció per als nens és un vaixell pirata rodejat d’una plata amb tendes de campanya índies. El vaixell forma part d’una zona de jocs creada en memòria de la princesa Diana, que va viure aquí. Mentre els teus fills fan volar la imaginació jugant als pirates, tu et pots relaxar seient a l’ombra de la vegetació que envolta la zona de jocs. 

 

Londres dins blog

 

A l’abordatge! Un vaixell de guerra al Tàmesi 

El HMS Belfast és el vaixell de guerra més important de la Royal Navy, supervivent de la Segona Guerra Mundial. Després de participar en el desembarcament del Dia D i en altres gestes memorables, el HMS Belfast descansa des de fa uns 50 anys a la vora del Tàmesi i s’ha transformat en un museu interactiu. Es pot visitar tot: nou cobertes d’història a l'abast de la mà! Si vols un avançament, pots mirar aquest vídeo. 

 

Musicals per a nens a Londres 

Si tens prou temps, no pots perdre’t una visita als teatres del West End. A Londres hi fan moltes obres de teatre, espectacles i musicals aptes per a nens. Comprova sempre si hi ha restriccions d'edat: molts teatres no admeten menors de tres anys. 

 

Aquí et deixem alguns exemples de musicals infantils que estan en cartellera actualment a Londres:  

 

Wicked al teatre Apollo Victoria 

És un dels musicals amb més trajectòria a la cartellera teatral londinenca, guanyador de més de 100 premis; basat en una novel·la de Greogry Maguire, és la preqüela d’El màgic d’Oz. Explica la història de la Glinda i l’Elphaba i de com es van convertir en la Glinda la Bona i la Bruixa Malvada de l’Oest, respectivament. L’espectacle dura 2 hores i 45 minuts (amb interludi) i està recomanat per a nens a partir dels 7 anys.  

 

El Rei Lleó al Lyceum Theatre 

Narra la història d’en Simba, un jove i intrèpid cadell de lleó en el viatge per convertir-se en rei. En escena des de fa més de 16 anys, compta amb un increïble repertori d’actors i titelles, que inclou zebres i girafes de mides reals. L'espectacle dura 2 hores i 30 minuts (amb interludi). 

 

Frozen al Theatre Royal Drury Lane de Covent Garden 

Espectacular posada en escena, sorprenents efectes especials i un vestuari impressionant per a la història de les germanes Anna i Elsa, el vincle de les quals es posa a prova quan els secrets poders màgics de l'Elsa submergeixen accidentalment el regne en un hivern etern. L'espectacle dura 2 hores i 15 minuts (amb interludi) i és apte per a nens a partir dels 6 anys. 

 

Harry Potter i el llegat maleït al Palace Theatre 

Basat en una nova història original de J. K.  Rowling, Jack Thorne i John Tiffany, la sèrie explica què passa després del final de la famosa saga: la història de Harry Potter, un treballador del Ministeri de Màgia amb massa càrrega de feina que lluita contra el seu passat, i del seu fill petit Albus, que lluita contra el pes del llegat familiar. En realitat, hi ha dues representacions: la primera part, de 2 hores i 40 minuts amb un interludi de 20 minuts, i la segona part, de 2 hores i 35 minuts, també amb un interludi de 20 minuts. Les entrades per a les dues parts es compren per separat, però el teatre recomana veure-les el mateix dia: a la funció del matí i del vespre. Pot ser una bona idea per distreure els infants si plou. 

 

A part de salvar les vacances si plou, assistir a un musical amb nens els permetrà aprendre o millorar l’anglès amb menys esforç. La comprensió auditiva de la música i les cançons en anglès són, de fet, una manera excel·lent d’aprendre paraules noves, millorar el vocabulari i la pronunciació en anglès. 

 

Hamleys, la botiga de joguines més famosa de Londres 

Per rematar les vacances a Londres amb nens, és imprescindible fer una parada a la històrica botiga de joguines Hamleys a Oxford Street, el carrer de les botigues. Prepara’t per buidar la cartera: és gairebé impossible visitar les set plantes de Hamleys sense comprar res! A l’interior també hi ha una secció sencera dedicada a les peces LEGO®. Potser pots reservar la visita per l’últim dia de les vacances; no t’oblidis de deixar espai lliure a l'equipatge per les compres.  

 

Vols que els teus fills viatgin al passat? Porta’ls a veure les joguines de fusta d’anys enrere a The Forgotten Toy Shop®, una botiga de joguines independent on trobareu joguines d’època meravellosos i jocs educatius. Si, al contrari, et ve de gust comprar alguna cosa dolça, el lloc adequat per comprar dolços i altres llaminadures és Hope & Greenwood a Covent Garden. 

 

Consells per viatjar per Londres amb nens 

Ja hem parlat de la importància d’adaptar les vacances als infants. No els arrosseguis a museus per adults o a fer activitats que no els agradin: s'avorriran i les vacances es convertiran en un malson. A continuació, recollim uns quants consells perquè tot surti bé i que el viatge a Londres sigui lliure de preocupacions i divertit.  

 

El primer consell és que t’asseguris de tenir tots els documents dels teus fills en regla abans de marxar. No hi ha res més estressant que arribar a l'aeroport i descobrir que un imprevist t’impedeix marxar. O encara pitjor: desembarcar a Londres i quedar-se encallat als controls de l'aeroport.  

 

En aquest sentit, et recomanem que sempre tinguis jocs i llibres a mà per fer més agradable l'espera a l'aeroport i el viatge dels nens. Estem segurs que ja ho fas, però... per què no proves d’aprofitar aquesta oportunitat per preparar els teus fills per escoltar parlar anglès? Et recomanem portar el nostre Talking Pen, que pot fer-se servir amb o sense auriculars, per escoltar llibres i contes. I té memòria per emmagatzemar fins a 4 GB de llibres! 

 

Comença a parlar en anglès sobre tot el que fareu quan estigueu a Londres. D’aquesta manera, podreu practicar i repassar les expressions en anglès per fer servir de vacances, però també planificar l’itinerari londinenc.  

 

Et deixem un últim consell per als nens més grans i adolescents. Demana’ls que escriguin un diari de viatge en anglès. Podran començar a escriure’l abans de marxar, apuntar-hi les seves impressions, enganxar-hi bitllets de metro, espectacles i tot el que visiteu. Serà un molt bon exercici per conèixer els llocs de la ciutat i escriure en anglès, així com un meravellós record que es podrà conservar.  

 

Esperem tornar-vos als nostres centres quan torneu de vacances. Happy Holidays! 

 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >