Els mesos de l’any en anglès per a nens i nenes

 

Tal com vam veure amb els dies de la setmana en anglès, el pas del temps pot ser un concepte difícil d’entendre per a nens i nenes perquè, afortunadament, no viuen pegats a l’agenda ni al calendari com els adults, però tot és molt més fàcil de comprendre quan ho traslladem a les activitats quotidianes que els més petits coneixen bé.

Segur que els teus fills saben quin dia és el seu aniversari, que a l’estiu aneu a la platja, que Nadal és hivern o que a la tardor plou més, així que ara que en tornada a l’escola està al tocar la cantonada, us proposem aprendre bé els mesos de l’any, els quals seran molt útils per organitzar el curs. En aquest post us explicarem com s’escriuen els mesos de l’any en anglès, quins mesos corresponen a cada estació de l’any, com es diuen els anys en anglès, i us donarem algunes idees per practicar-ho en família i que aprendre anglès sigui, com sempre, divertit i natural. Let’s get started!

 

Índex

 

 

Com s’escriuen els mesos de l’any en anglès?

Com s’escriuen els mesos de l’any en anglès?

 

En anglès, dividim l’any (year) en dotze mesos (months), el comencem al gener (January) i l’acabem al desembre (December), i entre un mes i l’altre fem una infinitat d’activitats. El curs arrenca al setembre (September) i acaba al juny (June) o al juliol (July). A l’agost (August) acostumem a anar a la platja, a l’octubre i novembre (October and November) ens encanta saltar als basalts, al febrer (February) juguem amb la neu, al març (March) comença la primavera, i a l’abril i maig (April and May) tot floreix. Tots els mesos de l’any tenen activitats divertides per fer, relacionades amb l’estació i amb els dies de festa, així que us animem a fer aquest exercici en família per relacionar cada mes amb alguna cosa que els més petits de casa coneguin bé. Però abans de posar-nos a practicar, t’has fixat que els mesos de l’any s’escriuen en majúscula en anglès? Els veiem ara per ordre:

January: gener
February: febrer
March: març
April: abril
May: maig
June: juny
July: juliol
August: agost
September: setembre
October: octubre
November: novembre
December: desembre

A més, una altra manera senzilla d’aprendre els mesos de l’any i entendre el pas del temps és a través de les estacions de l’any. Com en un altre post ja vam aprendre les estacions de l’any en anglès, avui us proposem relacionar cadascuna d’elles amb els seus mesos corresponents:

Winter: December, January, February
Hivern: desembre, gener, febrer

Spring: March, April, May
Primavera: març, abril, maig

Summer: June, July, August
Estiu: juny, juliol, agost

Autumn / Fall: September, October, November
Tardor: setembre, octubre, novembre

Com es diuen els anys en anglès?

Com es diuen els anys en anglès?

Amb els dies de la setmana i els mesos, el tercer element per aprendre a dir correctament les dates en anglès són els anys. Per això us seran molt útils totes les explicacions que ja vam veure sobre els números en anglès per a nens, però a més, heu de recordar algunes idees bàsiques sobre els anys en anglès:

  • Fins a l’any 2000, les xifres dels anys en anglès es pronuncien per parelles. Per exemple: 1992 en anglès es diu igual que 19 i 92. És a dir, 1992 es pronuncia nineteen ninety-two.
  • A partir de l’any 2000 i fins al 2009, el més habitual és dir els anys com si fossin un número normal. Per exemple, l’any 2003 es pronuncia en anglès com two thousand and three.
  • A partir del 2010, el més habitual és utilitzar, de nou, la fórmula de les parelles de dues xifres. Per exemple, l’any 2021 es pronuncia twenty twenty-one.
  • Quan els anys acaben en dos zeros, com 1900 o 1500, el sistema és una mica diferent: pronunciem la primera parella de dues xifres i afegim el número hundred. És a dir, l’any 1900 es diu en anglès nineteen hundred.

Sabent els anys, com es diuen les dates en anglès? En anglès britànic les dates segueixen sempre el mateix ordre: dia, mes i any. Si el teu fill va néixer el 5 de març de l’any 2015, en anglès s’escriu així:

5 March 2015
5th March 2015

Tanmateix, en anglès americà, l’ordre de les dates és: mes, dia i any, de manera que la data del 5 de març del 2015 s’escriu així:

March, 15, 2015
March, 15th, 2015

Us animeu a practicar com es diuen en anglès els aniversaris de tota la família?

 

Activitats per aprendre els mesos de l’any en anglès

Activitats per aprendre els mesos de l’any en anglès

Sens dubte, aprendre els mesos del nostre aniversari, el dels familiars i amics és una manera divertida d’aprendre les dates en anglès perquè és una d’aquelles activitats que sempre us recomanem perquè vinculen l’aprenentatge de l’idioma amb situacions que els nens i nenes coneixen bé. Convertir en proper un concepte tan abstracte com el temps els ajudarà a entendre’l millor i a aprendre amb major facilitat els mesos i dates en anglès. A Kids&Us tenim un planificador que us serà molt útil per escriure les dates importants de l’any per a la vostra família. Us animem a descarregar-lo i a començar a practicar. Podeu anotar aniversaris i altres festes que us facin il·lusió: Nadal, els dies d’excursió o quan anireu de vacances.

Nueva llamada a la acción

La roda del temps

Per relacionar cada mes amb la seva estació de l’any, una activitat fantàstica consisteix a crear la vostra pròpia roda del temps. A Pinterest trobareu un munt d’idees boniques i divertides que us poden servir d’inspiració, però el pas a pas no pot ser més senzill:

Necessitareu cartó o una cartolina gran, fulles de paper, colors i cola. Comença dibuixant un cercle al cartó o cartolina i divideix-la en dotze parts iguals, com si tallessis un pastís. Escriu en cadascuna d’aquestes parts el nom d’un dels dotze mesos de l’any i decora la porció amb el paisatge o alguna activitat pròpia d’aquest mes. Per últim, escriu per fora del cercle el nom de cada estació. Podeu penjar aquesta manualitat a la cuina o a l’habitació dels nens per poder recordar sempre que vulgueu quina és la vostra festa preferida de l’any i a quin mes i estació se celebra.

 

Cançons per aprendre els mesos de l’any en anglès

Les cançons són sempre una bona idea a l’hora d’aprendre noves paraules en anglès perquè ens ajuden a recordar el vocabulari i a millorar la pronunciació. A YouTube i a Spotify pots trobar moltes cançons dedicades als mesos de l’any, però us deixem una selecció de quatre cançons fàcils i divertides. Llestos per cantar?

Amb tot el que us hem explicat, us animeu a dir en veu alta quin dia vau néixer? Aprendre anglès només és començar. Divertiu-vos molt!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >