Els dies de la setmana en anglès per a nens i nenes

El temps pot ser un concepte una mica difícil d’entendre per als més petits; per això, la millor manera de començar a treballar-lo és començar per alguna cosa que coneguin bé: els dies de la setmana.

Poc a poc els nens i nenes van prenent consciència dels dies que van a l’escola, quan és cap de setmana o quin dia van a natació o a l’acadèmia d’anglès. Ara que arriben les vacances i la setmana s’omplirà d’activitats divertides d’estiu, us proposem practicar els dies de la setmana en anglès, descobrir vocabulari interessant, recursos per posar-lo en pràctica i crear el vostre planificador. Llestos? Keep reading!

 

Índex

Com s’escriuen els dies de la setmana en anglès?

En anglès, tots els dies de la setmana acaben en -day, que significa «dia». El que canvia és la primera part de cada paraula, que correspon amb el nom de l’antic déu a què es dedicava aquell dia en concret.

Monday: dilluns
És el dia de la lluna.

Tuesday: dimarts
Està dedicat a Tyr, el déu de la guerra en la mitologia nòrdica.

Wednesday: dimecres
El nom prové de Woden, el déu principal de la mitologia nòrdica.

Thursday: dijous
Dedicat al deu Thor, déu del tro.

Friday: divendres
En honor a Frigg, deessa del cel.

Saturday: dissabte
És el dia de Saturn.

Sunday: diumenge
En anglès és, literalment, el dia del Sol.

T’has fixat que en anglès tots els dies de la setmana comencen amb majúscula? A més, hem encapçalat la llista amb Monday, però segurament hauràs vist en alguns calendaris en anglès que comencen amb Sunday. Al Regne Unit i als Estats Units organitzen així les agendes, tot i que els weekdays (dies d’entre setmana) i el weekend (cap de setmana) són exactament els mateixos. És a dir, anem a l’escola els weekdays i tenim festa el weekend. Per acabar de controlar bé els dies de la setmana, fixa’t també en aquestes paraules:

Today: avui
Yesterday: ahir
Tomorrow: demà
Week: setmana
Month: mes
Year: any

Per posar-ho en pràctica i poder explicar perfectament als nostres amics quins dies anem a la piscina o a teatre, us explicarem una coseta més! En anglès, els dies de la setmana van acompanyats de la preposició on. Fixa-t’hi:

What day is today? Today is Saturday.
Quin dia és avui? Avui és dissabte.

I never go to the school on Sundays.
Mai vaig a l’escola el diumenge.

I went to the cinema yesterday.
Ahir vaig anar al cinema.

What are you doing tomorrow?
Què faràs demà?

My sister’s birthday is on Monday.
L’aniversari de la meva germana és dilluns.

Activitats per practicar els dies de la setmana en anglès

Activitats per practicar els dies de la setmana en anglès

Com podem posar en pràctica tot el que hem après sobre els dies de la setmana en anglès? Una activitat molt senzilla i que podem fer cada dia és preguntar als nens i nenes quin dia de la setmana és avui i quins plans tenim, així ells prendran consciència del dia en què estan i de les tasques que hauran de fer durant la jornada.

A més, et proposem més activitats perquè practicar els dies de la setmana en anglès sigui fàcil i divertit.

Conte dels dies de la setmana en anglès

Llegir sempre és una bona opció per assimilar continguts nous. Amb el conte Betty’s Week els més petits de la casa aprendran els dies de la setmana en anglès amb la Betty i la seva amiga Catty, així com les activitats extraescolars. A més, aquest llibre és compatible amb el Talking Pen: quan es passa el lector per les pàgines del llibre, els nens i nenes podran escoltar la història, descobrir alguns sons sorpresa i jugar amb activitats addicionals.

Cançons per aprendre els dies de la setmana en anglès

Les cançons són un altre recurs ideal per aprendre anglès, així com una oportunitat fantàstica per divertir-nos cantant tots junts en família. Tot i que al YouTube i a Spotify pots trobar moltes cançons, n’hem seleccionat tres que van acompanyades de dibuixos animats i de la lletra corresponent perquè encara sigui més fàcil i divertit. Fes clic al play, prepara la veu i a cantar!

Planificadors de la setmana en anglès

Planificar la setmana és una manera fantàstica de posar en pràctica tot el que s’ha après i associar cada dia a l’activitat que tinguem programada.Vull el meu planificador!Newsletter_600x700_DescargableVerano_Planner-Alta

Podeu descarregar-vos les plantilles que hem preparat perquè us resulti més fàcil i divertit organitzar la setmana, omplir-la de plans i practicar els dies de la setmana en anglès. A més, perquè sigui més visual, podeu dibuixar més etiquetes que representin els vostres plans preferits: una pilota per als dies de futbol, un llibre per a l’hora del conte en anglès, una bandera anglesa per als dies de casal en anglès, un pastís per a la recepta dels caps de setmana... Podeu afegir-hi tots els plans que pugueu imaginar!

Passeu-s’ho bé amb el vostre planificador i... see you next week!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >