Dia de la Mare: idees i manualitats per a nens i nenes

El pròxim 3 de maig celebrem el Dia de la Mare, un dels moments de l’any favorits de tots els fills i filles: és un dia especial en què celebrem la vida, felicitem la nostra mare i li fem un regal especial. Durant les setmanes que precedeixen la festa, els petits de la casa solen aprendre poesies per recitar a la mare o preparen algunes manualitats a l’escola o amb l’ajuda secreta del pare.

No obstant això, en aquest moment delicat en què ens trobem, no podem renunciar a gaudir de les ocasions especials, encara que no puguem sortir de casa.

Per això, des de Kids&Us, avui volem ajudar els nostres fills i filles a fer especial el pròxim Dia de la Mare amb petites manualitats per a nens i nenes i altres activitats per fer en família. Evidentment, en anglès. I és que tota ocasió és bona per mantenir viu el contacte amb la llengua anglesa i continuar aprenent de manera divertida.

 

Dia de la Mare: l’origen a casa nostra i a Anglaterra

Abans d’explicar-vos què podeu fer amb els vostres fills i filles per celebrar el Dia de la Mare, volem explicar-vos una petita curiositat relacionada amb aquesta festa. El Dia de la Mare se celebra a tots els països del món pràcticament, però l’origen de la festa i el dia en què se celebra no és el mateix per a tots. Per exemple, us expliquem la diferència entre el nostre Dia de la Mare i l’anglès.

A Espanya, la introducció del Dia de la Mare com a festa popular no es va introduir fins al 1965. Abans d’aquesta data, se celebrava un dia dedicat a la maternitat el 8 de desembre, coincidint amb la festa de la Immaculada Concepció. Amb l’objectiu de separar les dues festes, i seguint la tendència d’altres països, el Dia de la Mare va començar a celebrar-se el maig, mes en què neixen les flors i tot es renova. Tot i això, la festa té origen molt antic, ja que els grecs ja dedicaven un dia a la mare de tots els Déus, Rea; mentre que els romans lloaven durant tota una setmana la deessa Cíbele, símbol de la natura i personificació de totes les mares.

A Anglaterra, l’origen del Dia de la Mare és una mica diferent i es remunta al segle XVII: el quart diumenge de quaresma s’anomenava Mothering Sunday, un diumenge dedicat a la verge Maria. Als nens i joves que treballaven com a servents, se’ls donava un dia lliure per estar amb la seva família i visitar la seva mare. Per aquest motiu, encara avui el dia de la mare a Anglaterra se celebra al març i no al maig com a casa nostra. Amb el pas del temps, els orígens d’aquesta antiga tradició anglesa s’han oblidat i la festa s’ha convertit en el que avui coneixem, el Dia de la Mare, un dia dedicat a les mares.

Idees per al Dia de la Mare: manualitats, poesies i cançons

Ara que ja coneixem una mica millor l’origen del Dia de la Mare, anem a veure quines activitats en anglès podem fer amb els nostres fills i filles.

 

Manualitats i activitats per al Dia de la Mare

Si els vostres fills i filles els hi agrada especialment dibuixar i pintar amb colors, per què no aprofitar l’ocasió per fer un dibuix amb una poesia en anglès per regalar a la mare?

Només necessitaran una targeta o un full de paper, colors, pintures, una poesia en anglès i molta imaginació! Després d’haver escrit el poema al centre del paper, poden decorar les vores i el fons del full al seu gust. La manera més fàcil i divertida de fer-ho és amb pintures o aquarel·les: les diluïm en un plat de plàstic amb una mica d’aigua, submergim la mà amb la palma oberta i la plantem en mig del paper, utilitzant diferents colors. Aquest és només un exemple; si necessiteu una mica d’inspiració, us suggerim un magnífic lloc web en el qual trobareu més idees i dissenys, així com altres manualitats per fer amb nens i nenes i celebrar el Dia de la Mare.

També podem entrar amb ells a la cuina i ajudar-los a preparar un esmorzar especial a base de dolços anglesos o fins i tot, si s’atreveixen, fer el dinar i tot! En el nostre blog, podreu trobar receptes fàcils en anglès per fer amb nens i nenes.

 

Poesies en anglès per al Dia de la Mare

Entre les activitats més habituals del Dia de la Mare, hi ha el d’aprendre una poesia per recitar-la i dir-li a la mare com n’és d’especial per a nosaltres: pares, esteu preparats per ajudar els vostres fills i filles a fer-li aquesta bonica sorpresa? A continuació, us deixem algunes poesies en anglès que podeu ensenyar als vostres fills: faran feliç a la mare i els petits aprendran noves paraules en anglès!

 

M-o-t-h-e-r

“M” is for the million things she gave me,

“O” means only that she’s growing old,

“T” is for the tears she shed to save me,

“H” is for her heart of purest gold;

“E” is for her eyes, with love-light shining,

“R” means right, and right she’ll always be,

Put them all together, they spell “MOTHER,”

A word that means the world to me.

 

Mommy, I love you

Mommy, I love you

For all that you do.

I’ll kiss you and hug you

’Cause you love me, too.

You feed me and need me

To teach you to play,

So smile ’cause I love you

On this Mother’s Day.

 

Wonderful Mother

The heart of a home is a mother

Whose love is warm and true,

And home has always been “sweet home”

With a wonderful mother like you!

 

Wishing You a Wonderful Day

Sending this, Mom,

Especially to say

Wishing you a happy

And wonderful day…

And to tell you this day

Will always be one

For remembering the many

Sweet things you have done!

 

I Love You Mom!

Mom’s smiles can brighten any moment,

Mom’s hugs put joy in all our days,

Mom’s love will stay with us forever

and touch our lives in precious ways…

The values you’ve taught,

the care you’ve given,

and the wonderful love you’ve shown,

have enriched my life

in more ways than I can count.

I Love you Mom!

 

Cançons en anglès per al Dia de la Mare

Us hem explicat moltes vegades la importància de l’escolta en els nens i nenes per aprendre una llengua: aprendre cançons en anglès ajuda els petits a memoritzar millor els sons, ampliar el vocabulari i millorar la pronunciació. Si als vostres fills i filles els agrada cantar, la millor manera de celebrar el Dia de la Mare és aprendre una bonica cançó en anglès i cantar-la!

Aquí us deixem dues cançons dedicades a les mares:

 

Mother’s Day Song

I’ve got something special for Mother’s Day

To thank you for the love that you give me every day

It’s just a little heart, but it says all that I can say

And it’s just for you on Mother’s Day”

I put my hands together, this is how I start

I curve my fingers around so they make a heart

And I blow it like a kiss and I send it your way

And it’s just for you on Mother’s Day

I’ve got something special for Mother’s Day

To thank you for the love that you give me everyday

It’s just a little heart but it says all that I can say

And it’s just for you on Mother’s Day

And it’s just for you on Mother’s Day

 

I love you, Mommy

Mommy, mommy, I love you mommy

This is your special day

Flowers and presents

And breakfast in bed

Whatever you wish for

I’ll give you instead

Mommy, mommy, I love you mommy

No chores for you today

Bear hugs and kisses

To show how I feel

I love you mommy dear

Baking, cooking

Washing and working

Making our house a home

Always helping

Care for my well being

I never feel alone

Mommy, mommy

I love you mommy

In all your special ways

So on every second

Sunday in May

We’ll celebrate

Mother’s Day

 

Esperem haver-vos ajudat a celebrar el Dia de la Mare amb aquests petits suggeriments: només ens queda desitjar a totes les mares Happy Mother’s Day!

Compártelo en >