Cuida el planeta amb Kids&Us

 

Cuidar el planeta i ser respectuosos amb el medi ambient és cosa de tots. Reduir la contaminació, mitigar l'escalfament global i, en definitiva, frenar el canvi climàtic és el camí per assegurar un futur sostenible per a tothom.

No ho diem nosaltres, són paraules de les Nacions Unides en els objectius de pau, dignitat i igualtat en un planeta sa. Encara que sigui un repte complex, cada gest suma. És per això que és fonamental aprendre la importància de ser respectuosos amb el medi ambient des de petits; així és més senzill que, en l'edat adulta, adoptem un estil de vida més sostenible.

A Kids&Us tenim clar que there’s no planet B, així que intentem posar el nostre gra de sorra amb accions responsables amb el medi ambient, dins i fora de l'aula. Estem contents d'explicar-vos que recentment hem rebut el segell FSC de marca sostenible, així que avui us explicarem algunes de les nostres propostes i també us donarem idees divertides per cuidar del medi ambient des de casa i en anglès!

 

Kids&Us obté el segell de marca sostenible

27-09_FB_1200x1200_NewSchoolBags

El segell FSC reconeix els esforços de Kids&Us per contribuir a fer del nostre planeta un lloc millor. El FSC (Forest Stewardship Council en anglès) és una organització sense ànim de lucre que certifica que el paper que utilitzem en els nostres materials prové de boscos i plantacions ben gestionats en els quals les tales forestals són responsables i que, per tant, contribuïm a una millor pràctica de la cadena de subministrament, des del bosc fins a arribar a les nostres mans.

Per tal que les nostres accions siguin cada vegada més respectuoses amb el medi ambient, també hem reduït l’ús del paper i digitalitzat els deures dels cursos de preadolescents i adolescents.

A més, sabíeu que les nostres motxilles estan fetes d’ampolles de plàstic? Ens sembla una idea perfecta per reutilitzar el plàstic i donar-li una segona vida. I no només això: les bosses que fem servir internament estan fetes de blat de moro biodegradables i, a poc a poc, intentarem que molts dels materials que utilitzem en el nostre dia a dia també estiguin fets de materials sostenibles.

 

Reduir, reutilitzar i reciclar per cuidar el planeta

pexels-monstera-7114146-min

A part d’apostar pels materials reciclats i més respectuosos amb el medi ambient, des de les empreses, organitzacions i també des de casa, podem fer moltes coses més per cuidar el planeta. Un primer pas ben senzill per introduir la cura del medi ambient a la vida quotidiana és treballar la famosa regla de les 3R amb els més petits: reduir el que comprem i consumim, reutilitzar objectes i reciclar el que ja no ens serveix per fabricar productes nous.

Per reforçar aquest compromís amb el medi ambient, us volem proposar algunes accions fàcils per fer en família, sense oblidar-nos de l’aprenentatge de l’anglès. Així doncs... let’s go!

Sistema de reciclatge en anglès

Sovint, situacions quotidianes com separar els residus quan cuinem o desparem taula després de menjar generen dubtes als nostres fills i filles a l’hora de saber a quin contenidor va cada cosa. És un bon moment per fer servir vocabulari en anglès:

Green bin: contenidor verd
Yellow bin: contenidor groc
Blue bin: contenidor blau
Brown bin: contenidor marró
Glass: vidre
Plastic: plàstic
Paper: paper
Food: residus orgànics

Si mentre parlem amb els nostres fills i filles sobre cuidar el planeta i el medi ambient també volem practicar l'anglès, és molt probable que ens vinguin al cap paraules com aquestes:

Ecological: ecològic
To recycle: reciclar
To reuse: reutilitzar
To reduce: reduir
Eco-friendly: respectuós amb el medi ambient
Climate change: canvi climàtic
Global warming: escalfament global
Endangered species: espècies en perill d’extinció

Idees per reutilitzar

Amb petites accions, es poden aconseguir grans resultats. Una d'aquestes accions és la reutilització del que tenim a casa. Si els nostres fills i filles ens veuen donant una segona vida a les coses, adquiriran aquest hàbit i l’incorporaran en la seva rutina diària.

Podem donar la roba que ja no fem servir o que ja no ens agrada a associacions, amics o familiars que puguin donar-li un nou ús. Us animem a fer-ho amb les motxilles de Kids&Us, fetes amb ampolles reciclades. Podeu reutilitzar els models de cursos anteriors per a les excursions en família, per guardar joguines a casa o podeu regalar-les amics que encara puguin aprofitar-les. Són tan boniques i divertides que fer-les servir sempre és una bona opció.


I si, a part de reutilitzar tot el que ja fem servir, també reutilitzem l'aigua de la pluja? Estem acostumats a obrir l’aixeta i disposar de tota l'aigua que volem, però els episodis de sequera que hem viscut darrerament ens han demostrat la importància del consum responsable d’aigua. No només es tracta de no malgastar-la, sinó d’aprofitar-la al màxim. Recollir l’aigua de la dutxa que llencem fins que surt calenta per regar les plantes o fregar és una bona idea per començar. Els que viviu en llocs molt plujosos, podeu buscar sistemes per emmagatzemar l’aigua de la pluja i utilitzar-la, per exemple, per rentar el cotxe.

 

Manualitats amb materials reciclats

pexels-vanessa-loring-7869457-min

És el moment de posar en pràctica tots els consells anteriors i gaudir amb els més petits fent manualitats amb materials reciclats que tinguem a casa. Us animem a buscar idees divertides a plataformes com Pinterest, però us en deixem dues que ens semblen genials:

Porquet guardiola fet amb una ampolla


Materials que necessitem:
• Una ampolla
• Quatre taps
• Pintura rosa
• Retolador negre
• Cartolina rosa
• Cola blanca o pega
• Tisores i cúter

El primer pas és fer un tall a la meitat de l’ampolla (amb les tisores o cúter, amb l'ajuda d’un adult); aquest tall ens servirà per posar-hi les monedes. Després enganxem els quatre taps com si fossin les potes del porquet i, un cop seques, pintem tota l’ampolla i les potes de color rosa, o del nostre color preferit!

Dibuixem el nas, els ulls i les orelles del porquet a la cartolina. A continuació, els enganxem al coll de l'ampolla. That’s all! Ja tenim llesta el porquet guardiola fet a partir d’una ampolla per estalviar per a les nostres compres sostenibles.


Gerro amb envàs de vidre


Moltes conserves de menjar s’envasen amb pots de vidre i, per aprofitar-los, els podem utilitzar per decorar casa nostra. Com? Estigueu atents als passos!

Materials que necessitem:
• Esmalt per a ungles
• Pots de vidre

Quan ja hàgim consumit el contingut del pot de vidre, el rentem bé perquè no hi quedi cap resta i l’eixuguem. Truc per eliminar la cola de les etiquetes: amara la zona amb una mica d’oli i llavors frega-ho amb sabó de rentar plats. Els pots quedaran perfectes! Un cop llestos, preparem els esmalts d’ungles i plasmem tota la creativitat que tenim a dins als pots de vidre. Els deixem assecar, hi posem flors i ja tenim llestos els gerros handmade que faran de casa nostra un lloc més alegre!

També us animem a ser creatius amb jocs que animin els més petits de casa a protegir el medi ambient: podeu convertir-vos en petits exploradors, fabricar plastilina casolana o passar tardes entretingudes pintant flors i animals. Qualsevol petit acte suma!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >