Consells per complir els propòsits de Cap d’Any amb nens i nenes

El mes de gener és com una gran pissarra en blanc on tot és possible. Tenim dotze mesos plens de possibilitats durant els quals podem complir un munt de somnis i objectius. Potser volem aprendre alguna cosa nova, tenir més cura de nosaltres mateixos o deixar enrere alguns hàbits poc saludables, però pensar els propòsits de Cap d’Any i adquirir el compromís de fer-los realitat és una manera meravellosa d’ensenyar el sentit de la responsabilitat als més petits. Us animem a combinar objectius a curt i llarg termini, per nens i per adults. Si treballeu en equip aconseguireu millors resultats, però és important que siguin metes realistes i sinceres.

Des de Kids&Us volem animar-vos a complir els vostres objectius en família amb idees i consells perquè se us faci divertit i molt pràctic. Per això, a continuació, us expliquem com crear la vostra llista de propòsits de Cap d’Any en família i les nostres claus per complir-los.

Índex

  • 3 claus per fer realitat els propòsits de Cap d’Any
  • Expressar desitjos en anglès
  • Bonus track: el descarregable de propòsits de Cap d’Any de Kids&Us

3 claus per fer realitat els propòsits de Cap d’Any

Per assolir els propòsits de Cap d’Any, la recepta és ben senzilla: constància i més constància. És important no rendir-se a la primera de canvi i en això, com sempre, donar un bon exemple serà la millor eina per ajudar els nostres fills i filles a aconseguir tot el que es proposin.

Per començar, hem de pensar molt bé quants i quins seran els nostres propòsits de Cap d’Any. Una bona manera de fer-ho és marcar-nos menys objectius i més realistes. Tan se val si un somni és complex o difícil d’aconseguir. Podem dividir-lo en parts més petites fins assolir el gran propòsit final, però és fonamental que siguin metes realistes i al nostre abast. Per exemple, si volem que els nostres fills i filles tinguin un bon domini de l’anglès, haurem de començar a poc a poc. Primer, cal buscar un centre adequat a les seves necessitats, després practicar l’idioma en família, fer activitats en anglès... Això implica temps, però amb una bona planificació és possible.

També ajuda que siguin objectius sincers perquè serà més fàcil treballar per aconseguir un propòsit que realment ens apassiona. Si volem menjar millor, ens costarà menys si realment som conscients de la importància de l’alimentació saludable i la vida sana, que si ho sabem, però no acabem de donar-li el valor que es mereix. En aquests casos, pot ser molt pràctic compartir els nostres objectius amb els altres. Així deixen de ser una cosa privada per convertir-se en plans que podem assolir acompanyats.

A més hi ha altres estratègies molt útils per mantenir la motivació pels bons propòsits durant tot l’any. Ready?

Blog_kidsandus_220106_Proposits_02

1. Escriu els propòsits de Cap d’Any en paper

Escriure ens compromet; d’aquesta manera, els propòsits de Cap d’Any deixen de ser una idea que ens ve al cap durant les dotze campanades i passen a convertir-se en alguna cosa que realment desitgem. Hi ha estudis que han comprovat que escriure els nostres objectius multiplica les possibilitats d’assolir-los. I no només això, us ajudarà si feu una llista en un paper, però encara us ajudarà més si feu la llista detallada, amb els propòsits ben descrits i il·lustrats. Podeu afegir-hi dibuixos i fotografies per convertir els vostres plans per aquest any en un veritable vision board que us serveixi de guia i inspiració durant tot l’any. Sabem que l’entusiasme que tots tenim a principis de gener s’esvaeix fàcilment amb el pas de les setmanes; per això, deixar els nostres desitjos plasmats en un paper ens ajudarà a mantenir la motivació. Una mica més avall us explicarem com podeu escriure les vostres New Year’s Resolutions en anglès.

2. Planifica els teus projectes de Cap d’Any

Una vegada fixats els propòsits i els objectius que volem complir durant l’any, és important planificar-los. Per començar, és bo establir un ordre de prioritats. En alguns casos pot ser difícil intentar assolir més d’un objectiu alhora, així que és més recomanable anar d’un en un. D’aquesta manera, ens estalviarem la frustració que pot suposar veure que no avancem com ens agradaria i evitarem acabar abandonant tots els propòsits.

Pensar bé què hem de fer per aconseguir les nostres metes ens ajuda a saber per on començar i com seguir, i evita que ens sentim perduts. També ens ajuda a crear rutines i a mantenir el focus en les tasques pràctiques que ens ajudaran a aconseguir l’objectiu final. Podeu fer una planificació anual, amb metes a curt, mitjà i llarg termini, i després convertir les metes en petites activitats diàries. També serà molt útil crear un horari setmanal amb aquestes tasques assequibles i realistes que a poc a poc us aniran apropant al vostre propòsit. Poseu-vos-hi com més aviat millor perquè no us envaeixi la mandra abans de començar, i centreu els esforços en el dia a dia. Un detall molt important: tot i que el gener és el mes dels bons propòsits per excel·lència, qualsevol època de l’any és un bon moment per marcar-nos objectius i començar a treballar-hi. Planifiqueu i comenceu quan els tingueu ben clars!

3. Crea un diari de recompenses

Petits premis abans d’arribar al gran objectiu final ajuden a mantenir l’entusiasme inicial. Podeu incloure aquestes petites recompenses en el vostre planificador de propòsits de Cap d’Any; així, a mesura que aneu aconseguint petits passos en les vostres metes, ho podeu anar celebrant en família. Podeu premiar-vos amb plans divertits, anar d’excursió o preparar el vostre pastís preferit. Siguin quines siguin, les vostres recompenses seran una motivació addicional que us ajudarà a ser més constants durant tot l’any. Si alguna cosa no surt com esperàveu, keep calm! Intenteu detectar quin ha estat l’error, què ha fallat i seguiu endavant amb la vostra planificació.

Expressar desitjos en anglès

Blog_kidsandus_220106_Proposits_03

Una vegada pensats i decidits els propòsits de Cap d’Any, toca posar fil a l’agulla. Com sempre us recomanem, i com bé diu el nostre mètode Natural English, incloure l’anglès en tot el que fem ens ajuda a mantenir el contacte amb l’idioma i fer que l’aprenentatge sigui més intuïtiu i natural. Hi ha millor opció que aprendre anglès relacionant-lo amb els nostres somnis i desitjos? Per això, us volem donar algunes claus perquè pugueu escriure la vostra llista de propòsits de Cap d’Any en anglès.

Cutting down on

Quan volem deixar de fer alguna cosa que no ens fa sentir bé per dedicar la nostra energia a alguna altra més positiva, podem fer servir expressions com cut down o give up. Per exemple, si volem deixar de menjar tants dolços i començar a seguir una alimentació més saludable, podem dir We are cutting down on eating sweets.

Knuckle down

Aquesta combinació ens serveix per expressar el nostre desig d’esforçar-nos o posar-nos a treballar seriosament en alguna cosa. Per exemple, imagineu-vos que ens volem centrar en les tasques de l’escola o en l’anglès, ho diríem així: I’m going to knuckle down in school.

Taking up something

Quan volem començar una activitat nova, podem fer servir la frase take up something. Serveix per parlar d’aficions, per exemple, per començar a practicar un esport nou: I’m going to take up skating.

Take part

Un dels nostres propòsits de Cap d’Any pot està relacionat amb ajudar a crear un món millor i, per fer-ho possible, podem participar en activitats solidàries o de voluntariat. En aquests casos, ens ajudarà la fórmula take part. Si volem ajudar a protegir el medi ambient, podem dir I’m taking part in world environament protection.

Save up

Fer realitat alguns dels nostres propòsits potser impliquen haver d’estalviar una mica. Per exemple, fer un viatge en família o canviar-nos el cotxe: We are saving up for a new car.

Bonus track: el descarregable de propòsits de Cap d’Any de Kids&Us

Des de Kids&Us desitgem que aquest any pugueu fer realitat tots els vostres desitjos i ens fa molta il·lusió compartir amb vosaltres la nostra llista de propòsits en família per aprendre anglès. Esperem que us serveixi d’inspiració.

KIDS_US_RRSS_Descargable_Goals_600x250px_CAT-1

Happy new year!

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >