Com fer gelats saludables de fruita amb nens i nenes

Qui es pot resistir a un bon gelat? La calor ja ha arribat i també els primers banys al mar i els primers gelats per refrescar-nos també per dins. Avui us proposem fer polos i sorbets de fruites casolans, plens de vitamines i minerals. Farem servir fruites naturals i gens de sucre, per fer-los saludables per a tota la família i seguir amb el nostre propòsit de portar una vida més sana a casa.

El pla complet és fer els gelats entre tots perquè els nens i nenes aprenguin també el valor de la feina en equip i la importància dels ingredients que fem servir a les receptes. Cuinar en família serveix per inculcar hàbits alimentaris i d’higiene als més petits. També posen en pràctica les matemàtiques quan mesuren i pesen els ingredients, alhora que amplien vocabulari en anglès quan coneixen els instruments, materials i aliments que utilitzarem a la recepta. Llestos? Poseu-vos els davantals!

 

Índex

 

Consells per fer gelats saludables a casa

lindsay-moe-sKM8RK2C-YI-unsplash-minLa fruita és un dels aliments més saludables que podem prendre i, per tant, el millor ingredient per fer gelats saludables per als més petits de la casa. En aquest post, us proposarem receptes de gelats de maduixa, llimona i plàtan, però podeu escollir les fruites que us agradin més. Per preparar-los i triomfar en qualsevol moment, us deixem alguns trucs que us poden ajudar a fer els vostres propis gelats de fruita:

  • Fruita congelada: tenir-ne al congelador sempre és bona idea. Quan vulguem refrescar-nos i gaudir d’algun aliment molt fresc al moment, la traiem del congelador i la batem sense afegir-hi res més per aconseguir un sorbet de fruites ràpid i saludable! Podeu fer-ho sense problema amb maduixes, fruites vermells o mango. Es congelen bé i el resultat és simplement delicious!
  • Passa’t al dàtil: si sou molt llaminers i us agraden els gelats molt dolços, us donem un consell per endolcir-los. Podeu utilitzar dàtils en lloc de sucre, així gaudireu d’un gelat molt dolç i sa alhora perquè aprofitarem la dolçor del dàtil sense perdre els beneficis de la fibra. Per si us ho esteu preguntant... Els gelats de dàtils no tenen gust de dàtils!
  • Popsicle time! Podem fer gelats per menjar amb terrines, però els més petits al·lucinaran si poden menjar polos amb formes divertides. Si busqueu una mica a les botigues de la vostra ciutat, segur que trobeu motlles amb formes geomètriques, formes gracioses per a nens, amb el pal incrustat, de plàstic o de silicona... També podeu fer gelats amb bosses transparents fàcilment. Només heu de posar la barreja del gelat dins la bossa, tancar-la sense aire a dins i al congelador!

Abans de posar fil a l’agulla, us deixem una llista del vocabulari bàsic en anglès sobre el deliciós món dels gelats:

  • Ice cream: gelat
  • Sorbet: sorbet
  • Bowl: bol
  • Straw: canya
  • Ice cream molds: motlles per a gelats
  • Freezer: congelador
  • Cone: cucurutxo
  • Tarrina: terrina
  • Popsicle: polo

El món dels gelats és tan extens com pugueu imaginar-vos, així que escolliu la vostra fruita preferida i el format que us resulti més còmode i a gaudir-ne! Esperem que us agradin les tres receptes saludables amb maduixa, llimona i plàtan que us proposem a continuació.

Com fer gelat saludable de maduixa

A qui no li agraden les maduixes? Si són bones per menjar soles com a berenar saludable o barrejades amb una mica de iogurt, un gelat de maduixa ha de ser bo sí o sí.

Ingredients:

  • 400 grams de maduixes
  • 1 banana o plàtan de mida gran
  • Mig got de llet o beguda vegetal de soja/civada
  • Suc de mitja llimona
  • Dues tasses de formatge fresc batut

Preparació:

El dia abans tallem les maduixes i el plàtan a trossos i ho congelem. Primer batem la llet, el suc de llimona i el formatge fresc i després afegim la fruita congelada i ho seguim batent fins que estigui tot ben barrejat. Per acabar, quan servim el nostre gelat de maduixa, podem afegir-hi els toppings que més ens agradin, com cacau pur o fruites vermelles.

Per posar-vos-ho més fàcil, us hem preparat unes fitxes fantàstiques per apuntar les vostres receptes preferides. Els beneficis són múltiples: gaudir mentre cuinem, practica l’escriptura i la lectura en anglès de la recepta i, és clar, degustar el premi final: un gelat fe per vosaltres mateixos.

Vull el meu receptari!

Com fer gelat saludable de llimona

El millor dels gelats de llimona és el gust cítric, que encara els fa més refrescants. Si ho preferiu, també podeu fer-los de taronja.

Ingredients:

  • 500 mil·lilitres de formatge fresc batut
  • Suc de dues llimones mitjanes
  • Pell d’una llimona

Preparació:

Primer ratllem la pell de la llimona i exprimim el suc de dues llimones. Després barregem la ratlladura i el suc amb el formatge fresc batut en un bol i batem fins que tots els ingredients quedin ben integrats. Repartim la barreja als motlles de gelat i ho posem al congelador. Més fàcil i deliciós, impossible!

Com fer gelat saludable de plàtan

Com fer gelat saludable de plàtan

Ingredients:

  • 2 plàtans madurs (com més madurs estiguin, més dolç serà el gelat)
  • 250 mil·lilitres de llet de coco
  • 100 grams d’ametlla molta
  • 1 cullerada de sucre (opcional)

Preparació:

Barregem tots els ingredients en un bol i un cop batuts, podem la barreja als motlles i al congelador. Ràpid i facilíssim! Un cop tinguem el gelat llest, podem afegir-li trossets de plàtan, cacau pur o coco ratllat. Deliciós!

Cançó sobre els gustos en anglès

Per animar-vos durant la vostra estona a la cuina, us convidem a cantar aquesta cançó sobre els gustos en anglès. Feu clic al play i canteu-la ben alt per ampliar vocabulari en anglès també a la cuina. Let’s sing!

Chorus (tornada)
Lots of fruity flavours / Molts gustos afruitats
We chew and we chew / Masteguem i masteguem
Strawberry, lemon, peppermint and lime / Maduixa, llimona, menta i llima
Blueberry, apple and tropical too / Nabius, poma i també tropical
We chew and we chew then we blow… POP! / Masteguem i masteguem, després bufem... POP!

Si aquest estiu poseu en pràctica alguna d’aquestes receptes, ens encantarà veure les vostres fotos publicades a les xarxes socials. Etiqueteu-nos perquè puguem veure els bons mestres gelaters que sou!

Have a lot of fun!

 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >