Activitats per millorar la pronunciació en anglès: recursos i jocs

Aconseguir una bona pronunciació acostuma a ser una de les grans preocupacions de la majoria d’estudiants d’anglès. També ho és pels pares i mares que apunten els seus fills i filles a escoles d’anglès en edats primerenques perquè confien que aconseguiran parlar l’idioma amb aquesta traça tan desitjada.

És important tenir clar que no és imprescindible sonar com un nadiu per comunicar-se correctament amb altres persones en anglès i que, a més, existeixen diversos accents d’anglès arreu del món. Com segurament sabràs, sonen diferent el british de l’american, però és que després també hi ha totes les variants de l’anglès que es parlen en molts altres països que el tenen com a primera llengua. No obstant això, una cosa sí que és certa, començar com més aviat millor garanteix superar també molt abans la vergonya, que sempre és enemiga d’una bona pronunciació. Avui et parlarem d’activitats per millorar la pronunciació en anglès dels nens i nenes i per aconseguir que la integrin com a espontània i natural amb recursos i jocs que hem preparat.

 

Índex de continguts

 

Com millorar la pronunciació en anglès dels nens i nenes?

Millorar pronunciació en anglès dels nens i nenes

Per millorar la pronunciació en anglès dels nens i nenes és important que també l’escoltin freqüentment. Només així entrenem l’oïda i ens acostumem a aquells sons que poden ser molt diferents dels que dominem en la nostra llengua materna. L’anglès, a més, està ple de combinacions de consonants que poden espantar al principi, però el secret per pronunciar aquestes paraules sense problemes és escoltar moltes vegades com es pronuncien. Si, a més, les escoltem en contextos que entenem bé, en situacions que ens emocionen o ens diverteixen, és molt més fàcil que retinguem aquesta fonètica i l’apliquem a la nostra pronunciació.

Aquesta és, precisament, una de les claus del mètode Natural English de Kids&Us: apel·lar a les emocions dels més petits perquè l’aprenentatge els resulti més senzill i natural. Una altra clau és començar amb cada fase de l’ensenyament de l’anglès en el moment correcte. En el cas de la pronunciació, des del primer moment. Igual que quan aprenen la seva llengua materna, el primer que fan els nens i nenes molt abans de llançar-se a parlar és escoltar. Així és com comencen a desxifrar els sons. Si això ho fem també amb l’anglès, amb una exposició diària i variada, després serà molt més fàcil que quan els nostres fills i filles comencin a parlar, ho facin amb millor pronunciació.

De totes les fases de l’aprenentatge de l’anglès, el listening és una de les més importants per millorar la pronunciació. Escoltar molt i en moltes situacions diferents. Apunta’t algunes idees que poden ajudar-te a treballar la fonètica amb els teus fills i filles:

  • Dedica cada dia una estona a l’escolta en anglès. Poden ser dibuixos animats en anglès o cançons. El més important és acostumar l’oïda a la fonètica anglesa.
  • Utilitza la tecnologia a favor teu. Molts pares i mares no tenen un bon nivell d’anglès per llegir contes als seus fills i filles amb bona entonació i pronunciació, però hi ha eines que poden fer-ho per tu. Amb el Talking Pen, només hauràs de passar el llapis pels contes de Kids&Us perquè els llegeixi en veu alta i les històries cobrin vida. També hi ha aplicacions com Forvo que poden ajudar-te a saber com es pronuncien algunes paraules en anglès en cas de dubte.
  • Busca activitats diferents. Classes de cuina en anglès, contacontes, tallers de manualitats... Com més variada i divertida sigui l’exposició a l’idioma, més fàcil serà pels teus fills i filles descobrir l’anglès sense esforç. Aprendran sons i paraules nous en diversos contextos per utilitzar-les mentre es diverteixen fent altres coses.

Activitats divertides per millorar la pronunciació en anglès

Activitats divertides per millorar la pronunciació en anglès

Ara que ja saps la importància de l’exposició diària i variada a l’anglès perquè els teus fills i filles millorin la pronunciació, volem ajudar-te amb jocs i recursos divertits:

A big black bug bit a big black bear

A qui no li agraden els embarbussaments? Són divertits en qualsevol idioma i ajuden a practicar sons concrets. Són frases curtes, fàcils de recordar i són ideals tant per aprendre paraules noves com per practicar a articular-les correctament. Te’n deixem dos perquè pugueu anar practicant!

She sells sea shells on the sea shore.

Peter Piper picked a peck of pickled peppers. Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?

 

Chinese whisper

És la versió anglesa del popular joc del telèfon. És una proposta perfecta i divertida per afinar la pronunciació i compartir una estona en família. Ja saps com va: us asseieu en cercle i un de vosaltres comença murmurant una paraula a l’orella de la persona que seu al costat, que després murmurarà el que ha entès a la persona que hi ha asseguda al seu costat. Així successivament fins que tots hagin participat. L’últim haurà de dir què ha entès en veu alta i tots comprovaran si coincideix amb la paraula inicial.

Watch it in English!

Podeu veure dibuixos i pel·lícules en anglès perquè els teus fills i filles s’acostumin a les versions originals. Aquest és un dels gran hàbits per l’aprenentatge d’un idioma perquè permet gaudir de les pel·lícules i les sèries amb tota la riquesa de l’original, sense passar per un doblatge, i facilita el contacte amb multitud d’accents diferents, sempre utilitzats en situacions pràctiques. Més enllà de ficció, a plataformes com YouTube, hi ha molts més recursos per veure en anglès. Al canal de Kids&Us, hi trobaràs, per exemple:

Receptes

 

 

Aventures amb la Betty Sheep de l’Univers Kids

 

 

Sing along!

Les cançons són fantàstiques per millorar la pronunciació perquè les estrofes són encomanadisses i ajuden que els més petits les recordin i les repeteixin. Podeu cantar en qualsevol moment del dia, així que és molt fàcil incorporar cançons a les rutines diàries. Al nostre canal de YouTube també trobaràs tota mena de cançons educatives, les quals ensenyaran als teus fills i filles des de viatjar al voltant del món fins a rapejar. A més, Internet és una mina de cançons de tota classe. No et perdis aquest article, en el qual et parlem de cançons i recursos per incorporar la música a l’aprenentatge de l’anglès dels teus fills i filles.

Com veus, el més important per millorar la pronunciació en anglès dels nens i nenes rau en una bona escolta i en una bona pràctica a través d’activitats variades i divertides que ajudin els més petits a reconèixer els sons de la fonètica anglesa en situacions diferents, però sempre entretingudes. Are you ready?

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >