Activitats per donar la benvinguda a la primavera en anglès

La primavera, spring en anglès, comença cada any al voltant del 20 de març, però la data no es va escollir a l’atzar: l'astronomia marca el moment oficial en què comença la primavera, fet que es coneix com a equinocci. Significa que el sol està alineat amb l'equador de la Terra, de manera que el dia i la nit duren exactament el mateix. A partir d'aleshores, els dies es van fent més llargs fins a arribar al solstici d’estiu. Així doncs, la primavera s’allarga durant els mesos de març, abril, maig i juny.

Després del fred de l’hivern, la primavera és un respir per a tothom. Està relacionada amb la florida, el punt final de la hibernació dels animals i el desglaç. A més, la primavera és una de les estacions de l’any més divertides perquè les temperatures són més suaus, els dies més llargs i ens venen més de gust els plans a l’aire lliure. Per aprofitar-la i gaudir-ne al màxim, hem preparat unes quantes activitats per celebrar la primavera i l'arribada del bon temps, i també hem recollit algunes curiositats sobre l’estació més acolorida de l’any.

Índex de continguts
Beneficis dels jocs a l’aire lliure per a nens i nenes
Activitats per treballar la primavera
     Com fer un estel de paper
     Experiment per canviar el color de les flors
     Crear un hort urbà
Expressions en anglès sobre la primavera

Beneficis dels jocs a l’aire lliure per a nens i nenes

Blog_kidsandus_spring_02

Per aconseguir el nostre propòsit de portar una vida més saludable per a tota la família, l'exercici és un pilar fonamental per mantenir-nos actius. L’esport ens ajuda a estar sans per dins i per fora, i practicar-lo a l’aire lliure ens ajuda a fer-ho encara més agradable i divertit. No es tracta de fer grans competicions, sinó de passar temps de qualitat i en moviment en família. El joc, a més, és una eina molt poderosa al servei de l’aprenentatge perquè afavoreix l'exploració, l'experimentació i la comprensió pràctica en nens i nenes. Amb l'arribada del bon temps, fer servir els espais a l'aire lliure per jugar no només contribueix a fer activitat física, sinó que també permet el desenvolupament d’activitats socials i emocionals. Però, per si encara en teniu algun dubte, hem seleccionat cinc raons que demostren la importància del joc a l'aire lliure:

1. Afavoreix les relacions socials. El joc a l’aire lliure fomenta la interacció amb altres nens i nenes, fet que els permet relacionar-se i comunicar-se en un entorn més espontani. Aquesta realitat impulsa la socialització i el desenvolupament de valors tan importants com l'empatia o el respecte pels altres.

2. Millora la salut i l’estat físic. Jugar a l'aire lliure és una manera divertida de mantenir-nos actius i, per tant, de beneficiar-nos de totes les coses bones que ens aporta l'esport. Quan juguem a l’aire lliure, la naturalesa de la situació afavoreix el moviment, que ens ajuda a millorar habilitats com la coordinació i l'equilibri, a part de lluitar contra els efectes negatius de l’obesitat i millorar la salut en general.

3. Impulsa l'autoconeixement i l’autonomia. Els nens i nenes que juguen a l’aire lliure s’acostumen a explorar el seu entorn, mantenen els sentits en alerta i són més observadors. Estar a l'exterior també els fa més conscients d’ells mateixos i del món que els envolta, fet que afavoreix una sensació de llibertat més difícil d’aconseguir a l’interior i que els ajuda a desenvolupar el sentit d’independència.

4. Ensenya a respectar la natura. Passar temps a l'aire lliure fomenta l'exploració i el descobriment de l’entorn, que ajuda sens dubte a desenvolupar el respecte pel medi ambient. Passar temps a la natura ajuda els més petits a apreciar les plantes i els animals en el seu hàbitat natural perquè els coneixen de primera mà.

5. Afavoreix l'aprenentatge. Els jocs a l’aire lliure donen l’oportunitat als nens i nenes d'aprendre en entorns dinàmics, amables i naturals. Podem aprendre a qualsevol lloc, però fer-ho a l'exterior és més espontani i divertit. També fomenta que fem servir els cinc sentits i, en conseqüència, ens ajuda a entendre millor conceptes més complexos.

A més, passar temps en família a l'exterior ajuda a combatre les set hores diàries de mitjana que els nens i nenes passen davant de dispositius electrònics, segons alguns estudis com el que s’ha inclòs en un reportatge de la revista Forbes sobre com jugar a l’exterior de nens ens converteix en adults responsables amb el medi ambient.

Activitats per treballar la primavera

Blog_kidsandus_spring_03

El temps canviant de la primavera, amb dies de sol i també de pluja, afavoreix que puguem fer activitats ben diferents. N’hem seleccionat algunes a l'aire lliure per beneficiar-nos dels avantatges de passar temps a l’exterior, però també algunes manualitats i experiments pels dies en què les tempestes ens obliguin a quedar-nos a casa. Ready, steady… spring!

Com fer un estel de paper

Tot i que pugui semblar difícil, fer un estel no pot ser més senzill. I no només això, és una manualitat entretinguda que ens ajuda a fomentar la creativitat i que segur que despertarà la il·lusió dels més menuts per sortir a fer-la volar.

Blog_kidsandus_spring_04

Necessitareu:
- Paper de seda de colors
- Canyes de beure
- Fil
- Cola
- Tisores

Per construir l'estel, comencem creant-ne l'esquelet amb les canyes sobre un full de paper de seda. Hem d’enganxar les canyes al paper, de manera que formin un rombe de canyes amb dos costats curts i dos costats llargs. Després unim les puntes del rombe amb més canyes perquè l’estel tingui més estabilitat. Podeu fer l'estel tan gran o petit com vulgueu; només heu d’agafar un paper més gran o més petit i afegir més o menys canyes. Una vegada fet això, ja tindreu el rombe de paper de seda amb l'esquelet fet a partir de canyes. Ha arribat el moment de començar a decorar-lo! Podeu retallar papers de colors i enganxar-los a l’estel. Afegiu-li una cua decorada amb llaços de paper i, en darrer lloc, el més important: lligueu o enganxeu un fil al punt on es creuen les canyes centrals per poder controlar l'estel. Com més llarg sigui el fil, més alt podrà volar. Us deixem inspiració per fer el vostres handmade paper kites.



Experiment per canviar el color de les flors

És un exercici d’allò més sorprenent! Les flors s’alimenten d’aigua, però com que és transparent, no veiem el recorregut que fa pel seu interior. Amb aquest experiment, veurem tot el procés i com l’aigua viatja per la tija de la flor fins a arribar als pètals. Com? Amb tints de colors!

Per començar l'experiment, necessitem margarides blanques o qualsevol altra flor de color blanc per veure com canvien de color. També necessitem colorant alimentari i un got per a cada flor. Omplim els gots d'aigua, afegim unes gotes de colorant a cada got i tallem les tiges de les flors en angles de 45º. Això farà que la tija tingui més superfície per absorbir aigua, de manera que el procés serà més ràpid i intens. Col·loquem cada flor al seu got d'aigua de colors i només ens queda esperar. Al cap d’uns quants dies, veurem com la flor va absorbint aigua; primer es tenyirà la tija i, a poc a poc, també ho faran els pètals.


Crear un hort urbà

Hi ha res més gratificant que plantar llavors, cuidar-les i recollir-ne els fruits? Tot i que podem crear un hort urbà en qualsevol època de l’any, la primavera ens pot animar a posar-nos-hi de veritat i combinar la plantació de llavors amb planter de temporada que ens donarà fruites i verdures més aviat.

Blog_kidsandus_spring_05

En funció de l'espai que tingueu a casa, podreu fer un hort més o menys gran. La idea és aconseguir un racó de cultiu, que pot ser des d’una jardinera a una taula específica per aquesta funció. Si compreu o us fabriqueu una taula de cultiu, segurament haureu de preparar-la amb una tela específica i crear separacions per no barrejar hortalisses. Si ho feu amb jardineres, tindreu un hort més petit, però a punt per plantar. Escolliu què voleu veure-hi créixer i ompliu l'espai de cultiu de terra i substrat per alimentar bé les vostres llavors o planter. Podeu escollir plantar llavors i gaudir de tot el procés, però per als més menuts és més divertit plantar planter, que són plantes ja crescudes, tot i que petites. Un cop plantades a la taula de cultiu, només queda regar-les i cuidar-les per recollir-ne els fruits. Això sí, s’ha de tenir en compte la temporada de les hortalisses! Si ho preferiu, podeu canviar les verdures per flors. Així tindreu el jardí més florit del barri! En cas de necessitar ajuda, podeu consultar les Gardering Guides de la BBC.

A part de tots aquests plans, la primavera és bon moment per anar d'excursió en família. Us animem a organitzar rutes pel camp, caminant o en bicicleta, omplir-vos els pulmons d’aire fresc i gaudir de la primavera amb tots els sentits.

Expressions en anglès sobre la primavera

Al post que vam dedicar a les estacions de l’any en anglès, ja vam repassar algunes frases per parlar de les estacions. Ara volem centrar-nos en expressions en anglès sobre la primavera, però que podem fer servir en qualsevol època de l’any.

She’s no spring chicken
És una manera divertida de dir que algú ja és gran. Els pollets neixen a la primavera, així que aquesta expressió significa que algú no acaba de néixer, sinó que ja té una edat.

You’re watching grass grow
Literalment significa que algú està veient com creix l’herba i l’herba creix lentament, així que veure-la créixer és avorrit. Doncs aquesta expressió significa exactament això: estar avorrit o perdent el temps.

I’m fresh as a daisy
Estic fresc com una rosa! Tot i que en anglès daisy és margarida, aquesta expressió significa estar despert i ple d’energia.

Money doesn’t grow on trees
Tot i que la primavera és l'estació de la florida i del despertar de la natura després de l’hivern, no tot creix a la primavera. Sens dubte, els diners no creixen dels arbres ni a la primavera ni mai. Segur que moltes famílies angleses fan servir aquesta frase amb els seus fills habitualment. Vol dir que els diners no s'aconsegueixen fàcilment i que s’ha de treballar per aconseguir-los.

Llestos per gaudir del bon temps i fer-ho a l'aire lliure i en anglès? Prepareu-vos per fer plans en família i let the spring bloom!

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >