Com aprendre a escriure en anglès per a nens i nenes

 

Quan escrivim, expressem els nostres pensaments sobre paper. Representem amb lletres els sons que fem servir quan parlem i per això és tan important que, abans de començar amb l'escriptura, estiguin assimilades les etapes anteriors, que impliquen escoltar, entendre i parlar. D’aquesta manera, arribem a l'escriptura després de molt temps en contacte amb l’idioma, molt més preparats i segurs perquè les estones de contes, cançons i pel·lícules en anglès aconsegueixen crear un bon rebost de vocabulari i expressions, molt útil per quan ens volem llançar a escriure.  

Aquesta és la base del mètode natural d’aprenentatge de l'anglès de Kids&Us amb el qual proposem aprendre anglès seguint les mateixes etapes que seguim a l’hora d'aprendre la nostra llengua materna, l’últim esglaó de les quals és l'escriptura. Si funciona amb la llengua materna, per què no hauria de funcionar amb l’anglès? 

Índex 

Trucs perquè els nens aprenguin a escriure en anglès  

Recursos i activitats per aprendre a escriure en anglès 

Good to know: les abreviatures més habituals en anglès 

 

Trucs perquè els nens aprenguin a escriure en anglès 

IMGBlog_1200x700_Writing-Jul-12-2022-09-34-38-77-AM

Un primer consell per practicar la lectorescriptura a casa és dedicar temps en família a l’anglès, de la manera que us resulti més fàcil i que més us diverteixi. El més important és aconseguir una exposició diària constant a l’idioma i en situacions molt variades. Així, quan els més petits comencin a escriure, tindran el record de totes les paraules que hauran estat escoltant en contextos reals, fet que farà que escriure-les sigui el següent pas natural en el procés d'aprenentatge.

1. Llegir contes en anglès

La lectura és una gran aliada per aprendre vocabulari i expressions noves, també per descobrir com s'escriuen correctament i com funcionen les normes i les estructures gramaticals. Veure les paraules per escrit ens ajuda a anar-les interioritzant i ens permet anar creant el nostre propi diccionari de paraules en anglès que ja coneixem i que ja hem vist en acció. Per això les estones de lectura són fonamentals quan els nostres fills i filles aprenen a escriure. Al blog trobareu una selecció de contes en anglès per a nens que us serà molt útil per escollir les vostres futures lectures en família. A més, alguns són amb els personatges de Kids&Us i estan disponibles a la botiga online

2. Escoltar cançons i cantar en anglès

Escoltar i comprendre són els primers passos a l’hora d’aprendre un idioma nou. Les pel·lícules en anglès i els dibuixos animats són molt útils per aprendre paraules noves i millorar la pronunciació, però les cançons aconsegueixen mantenir l'atenció dels més petits durant uns minuts molt útils  i productius. Les melodies i les tornades repetitives ens ajuden a recordar totes aquestes paraules noves sense gairebé adonar-nos-en. A més a més, el ball també té beneficis per a l’escriptura perquè millora la coordinació, la consciència i el control postural, molt útils a l’hora d'escriure.

3. Dibuixar lletres divertides

Aprenem més fàcilment quan experimentem, ens emocionem i ens ho passem bé. És important que els més menuts tinguin un contacte relaxat i amè amb l’anglès, perquè l'aprenguin a poc a poc i no perdin les ganes ni la concentració.  

Per començar a escriure, us proposem algunes opcions divertides per les quals no necessitareu ni llapis ni paper. Per exemple, podeu jugar a escriure a la sorra quan aneu a la platja o als vidres del cotxe quan s'entelin per culpa de la pluja o de la calefacció. També podeu fer lletres amb plastilina, amb macarrons o amb grans d'arròs. El més important en aquest cas és la imaginació. Deixeu volar la vostra creativitat, doneu ales a la dels vostres fills i deixeu que us sorprenguin. Si poseu al seu abast diverses maneres d’expressar-se i escriure, acabaran escollint la que més els agradi, fet que farà que tinguin més ganes de jugar i practicar. Així, quan es posin davant d’un full per escriure, ja portaran hores de pràctica. 

4. Escriure una mica cada dia

L’hàbit és la base de l’èxit. No serveix de res dedicar molt esforç a aprendre alguna, si llavors no ho posem en pràctica. En l’aprenentatge de l'anglès, els costums i les rutines són claus; tal com us recomanem dedicar una estona cada dia als contes en anglès, també us animem a escriure cada dia una mica en anglès i en família. No cal fer cartes llargues, sinó incloure l’escriptura en anglès al vostre dia a dia. Podeu preparar la llista de la compra, enviar postals als amics de l'estiu, escriure la carta al Pare Noel o simplement escriure algunes paraules i missatges d’ànim i de suport per a tots.  

Recursos i activitats per aprendre a escriure en anglès 

Good to know: les abreviatures més habituals en anglès 

En anglès és molt habitual escriure amb abreviatures, sigles i acrònims, sobretot en situacions més informals com correus electrònics o missatges de WhatsApp amb amics i família. Com que precisament us animem a fomentar l'escriptura en anglès en situacions quotidianes, hem preparat una selecció d’abreviatures que us poden ser útils pels vostres missatges en anglès per a la família. Els més grans segur que en coneixeu algunes i als més petits els ajudarà a estar preparats per escriure’s amb els seus amics amb un gran domini de l’idioma. 

 

AM / AP: Ante-Meridiem / Post-Meridiem 

The first election results are expected around 1 a.m. 

És pràcticament una abreviatura universal per marcar si una hora del dia és al matí (a.m.) o a la tarda-nit (p.m.). 

 

ASAP: As soon as possible 

If you want to come with us, let me know ASAP. 

Serveix per condensar en només quatre lletres una frase més llarga, però amb un missatge ben senzill. La fem servir per indicar que volem rebre una resposta o informació al més aviat possible.  

 

FYI: For your information 

FYI – there is no charge for the service. 

Ens ajuda a transmetre una informació pràctica sense haver-la d’introduir ni d'explicar-la gaire. Simplement avisem l’interlocutor que tenim una informació que potser li interessa. 

 

PS: Postscript 

PS, don't forget to bring your raincoat! 

Quan escrivim una carta, una postal o també un correu electrònic, la fórmula PS ens permet afegir informació addicional al final. Potser ens hem descuidat de mencionar-ho abans o simplement ho volem afegir com un extra perquè no té res a veure amb el text principal. 

 

TBC: To be confirmed 

The meeting till take place on 4 April, venue TBC. 

És una fórmula bastant habitual per expressar en poc espai que hi ha alguna cosa que encara no sabem. Es fa servir sobretot per esdeveniments pels quals encara no tenim confirmats tots els convidats. S’anuncia part de la informació i la resta queda pendent de confirmació.  

 

Des de Kids&Us volem animar-vos a ajudar els vostres fills i filles a parlar i escriure en anglès perquè aquest món necessita la seva veu i que s'atreveixin a expressar alt i clar el que senten i pensen. Així doncs... Say it in English!  

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >