Activitats de tardor en anglès per a nens i nenes

 

 

Les fulles dels arbres són taronges i ja han començat a caure? Ja és temporada de bolets i carabasses al mercat? Això només pot voler dir que ja ha arribat la tardor! Pels nens i nenes més petits, el pas del temps i l’organització poden ser conceptes una mica complicats d’entendre, però són ben conscients dels efectes del pas dels mesos i de les estacions de l’any perquè els veuen en el seu dia a dia. Animar-los a adonar-se dels canvis de la natura i a gaudir de cada temporada fomenta la curiositat que tenen per l’entorn, fet que facilita poder aprendre i divertir-se en família. I és clar, en anglès! 

La tardor ens dona moltes possibilitats perquè els colors canvien i la natura ofereix molts fruits de temporada per experimentar. Perquè no us faltin idees, a continuació us fem algunes propostes d’activitats de tardor en anglès per a nens i nenes, tant per fer a casa com a l'aire lliure. Recordeu que incloure estones en anglès al vostre dia a dia aplana el terreny per un aprenentatge molt més natural i espontani de l’idioma.

 

Índex

Jocs i activitats sobre la tardor a l'aire lliure

Manualitats de tardor

Frases de tardor en anglès

 

Jocs i activitats sobre la tardor a l'aire lliure

 

El temps una mica més fresc, però encara no gaire fred, dels mesos de tardor és perfecte per continuar gaudint de plans en família a l'aire lliure. Les activitats a l'exterior impulsen el desenvolupament de nens i nenes i quan vam parlar de plans de primavera en família ja vam comentar-ne els beneficis. Estar a l’aire lliure fomenta la interacció entre els més petits, millora la salut i la condició física i els ensenya a respectar el medi ambient. A més, la natura canviant de la tardor és una oportunitat fantàstica per passejar pel bosc i aprofitar tots els fruits que ens ofereix.

Caminades pel bosc

Segur que prop de casa teniu algun bosc per donar-hi un volt i observar com canvia el paisatge de l'estiu a la tardor. Us animem a descobrir l'entorn en família, a gaudir dels dies més frescos i del pas de les estacions. I si sortiu a buscar bolets o castanyes? S’ha d’anar amb compte perquè no tots els bolets són bons, però després de collir-los podreu preparar algunes receptes de tardor i demanar als més petits que us donin un cop de mà. Durant la caminada també podeu recollir fulles seques per fer manualitats a casa o saltar dins els bassals després d’un dia de pluja. Sigui com sigui, gaudiu del paisatge i comenteu el que aneu veient també en anglès. De quin color són les fulles dels arbres? Com es diuen els animals que viuen al bosc en anglès. 

Visita a un camp de carabasses

Hi ha res més tardorenc que un camp de carabasses? Tot i que són el símbol per excel·lència de Halloween, les carabasses també són una de les hortalisses de tardor més populars. Hi ha moltes receptes per gaudir-ne en família, dolces i salades, però en lloc de comprar-les a la botiga o al mercat, us animem a anar directament a un camp de carabasses. Hi ha agricultors que organitzen visites als camps i moltes activitats relacionades amb la carabassa. Podreu collir carabasses, descobrir receptes i fer-vos un munt de fotos. Haureu de buscar algun camp que us quedi a prop de casa, però si voleu una mica d’inspiració, hem trobat els millors camps de carabasses del Regne Unit.

 

Manualitats de tardor

shutterstock_2207483293-1

Tot i que sortir a l’aire lliure té molts beneficis, és cert que a la tardor la pluja ens pot complicar una mica la vida. No obstant això, a casa podem seguir aprofitant la temporada amb activitats més casolanes, des de fer manualitats a preparar receptes delicioses o mirar pel·lícules ambientades a la tardor o sobre històries de Halloween. 

Pintar amb fulles

Si mentre passejàveu pel bosc, heu recollit fulles, castanyes o aglans, podeu fer-los servir per fer manualitats a casa. Una manera senzilla de fer-ho és fer estampacions en paper perquè només necessiteu pintura i el que hàgiu recollit. Podeu pintar les fulles amb un pinzell o sucar-les directament al plat amb pintura i llavors estampar-les sobre el paper. Us animem a deixar volar la vostra creativitat i a incentivar els vostres fills a fer-ho també; el resultat sempre és sorprenent! Us ho passareu millor si aconseguiu fulles ben diferents entre si. Aquestes estampacions us poden servir per decorar el menjador, segur que als més petits els encantarà!

 

Receptes de tardor

Al blog trobareu receptes per a Halloween que podeu fer i gaudir durant tota la tardor i també la recepta d’un deliciós pastís de carabassa. La tardor convida a encendre el forn, així que les possibilitats són infinites. Avui us volem proposar un pastís de xocolata i castanyes boníssim. No només és deliciós, sinó que omplirà la cuina d’aroma de tardor i la podreu preparar amb les castanyes que hàgiu recollit mentre passejàveu pel bosc.

 

Ingredients:

50 g de mantega

5 ous

85 g de sucre

40 g de farina

40 g de cacau en pols

435 g de puré de castanyes

200 g de xocolata de rajola

600 ml de nata

 

Començarem preparant el bescuit del pastís: batem tres ous amb el sucre fins que quedin ben esponjosos. A continuació, tamisem la farina i el cacau en pols i els afegim a la barreja dels ous. Incorporem la mantega i bolquem la barreja en un motlle d’uns 25 cm i la posem al forn a 200 °C entre vuit i deu minuts. 

Mentrestant preparem la cobertura de castanyes i xocolata: batem el puré de castanyes amb els rovells de dos ous. Fonem la rajola de xocolata juntament amb la meitat de la nata, sempre amb molt de compte que no se’ns cremi, i ho afegim a la barreja de les castanyes amb els ous. Per altra banda, batem les clares a punt de neu, muntem la resta de la nata i ho barregem. 

Quan el bescuit estigui fred, repartim la cobertura per sobre i ho deixem refredar a la nevera. Abans de servir, empolvorem amb cacau en pols i bon profit! 

Contes en anglès sobre la tardor

Els contes, les cançons i les pel·lícules també ens ajuden a ambientar-nos en determinades èpoques de l’any i serveixen als nens i nenes per aprendre i practicar vocabulari en un entorn natural. A Kids&Us tenim el conte Betty and the seasons amb el qual els més petits poden aprendre les estacions de l’any en anglès i com la natura canvia de color amb l'arribada de la tardor. És una bona lectura en família per a les tardes de novembre. A més, el llibre inclou sons sorpresa perquè la diversió estigui assegurada.

 

Frases de tardor en anglès

 

A part de repassar els colors propis de la tardor en anglès, que poden anar des del groc al vermell, passant pel taronja i tons més especials com l’ocre o el bordeus, durant aquests mesos també és bona idea repassar el nom dels animals i plantes típiques d’aquesta temporada. A National Geographic hem trobat un article amb fotos i descripcions per als més petits, que podeu imprimir i retallar per crear un mural de tardor. 

Com ja hem vist en altres ocasions, l’anglès és un idioma que fa servir moltes frases fetes. Avui en repassarem unes quantes relacionades amb la tardor. 

Turn into a pumpkin

Inspirada en el conte de la Ventafocs, aquesta expressió serveix per indicar l’hora en què anem a dormir: It's too late for me, I turn into a pumpkin at eleven o'clock. 

Autumn years

Igual que la tardor és l’última estació de l’any abans de l’hivern, aquesta expressió anglesa indica que una persona està vivint els últims anys, en general es fa servir per parlar de l’època després de la jubilació: He is in the autumn of his career. 

Drive someone nuts

Tot i que nuts són literalment nous (fruita seca), també significa estar boig. Així doncs, aquesta expressió vol dir que algú ens torna bojos: We love our two-year-old, but sometimes she drives us nuts. 

Be the apple of someone’s eyes

Significa ser la persona preferida d’algú, protegida o millor considerada: His youngest daughter was the apple of his eye. 

Turn over a new leaf

De la mateixa manera que a la tardor les fulles cauen perquè en surtin de noves, aquesta expressió vol dir canviar per millorar o començar una etapa nova: Apparently he's turned over a new leaf and he's not smoking any more. 

Llestos per gaudir de la tardor? Gaudiu de plans a l’aire lliure i de receptes delicioses a casa durant els mesos vinents, sempre en anglès!

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >