5 maneres d’aprendre anglès a casa amb els vostres fills i filles

Avui volem oferir-vos cinc estratègies per tal que els vostres fills i filles aprenguin anglès a casa i puguin estar en contacte amb l’idioma d’una manera natural, en el seu entorn familiar. I és que, com sabeu, l’anglès s’ha convertit en la llengua de comunicació de referència en aquest món globalitzat i dominar-lo serà una competència clau en el futur dels nostres fills i filles.

És més, no només es tracta d’aprendre anglès, sinó d’incorporar-lo com una llengua gairebé tan natural com la materna. És per això que a Kids&Us aprofitem tots els mecanismes que s’activen en el cervell durant els primers anys de vida per posar-los al servei de l’aprenentatge d’una segona o tercera llengua.

 

A quina edat han de començar a aprendre anglès els nens i nenes?

És probable que alguna vegada us hagueu preguntat quina és la millor edat per començar a aprendre una llengua i la resposta és “com més aviat, millor”. De la mateixa manera que un bebè aprèn la llengua materna gràcies a l’exposició constant a l’idioma, els vostres fills i filles també poden aprendre anglès de manera natural. Els nounats perceben el ritme i els sons de qualsevol llengua gràcies a la seva gran capacitat d’adaptació. És quelcom innat.

Des de casa, podeu potenciar aquestes etapes amb activitats senzilles que, a més, donaran al vostre fill o filla la tranquil·litat de descobrir una nova llengua des d’un entorn familiar.

Començar amb l’anglès des de petits millora significativament la relació dels nens i nenes amb el nou idioma perquè:

  • Ajuda a tenir una actitud més positiva per aprendre.
  • Augmenta la capacitat de comprensió oral.
  • Desenvolupa una intuïció lingüística apropiada.
  • Millora la pronunciació i l’entonació.
  • Ofereix més seguretat i fluïdesa a l’hora de parlar.
  • Tenir una base oral sòlida facilita començar a llegir en anglès.
  • Redueix la necessitat de traduir la llengua materna.

En aquesta publicació, volem compartir amb vosaltres els nostres consells per acompanyar els vostres fills i filles en l’aprenentatge de l’anglès des de casa i còmodament per tal que puguin començar a familiaritzar-se amb l’idioma al més aviat possible.

Babies looking for a book in english

Aprendre anglès des de casa: 5 trucs pare - fill

L’exposició diària a l’idioma és la clau per a l’aprenentatge d’una llengua. Les sessions a classe són importants per aprendre noves paraules i estructures, però també són importants tots els recursos que puguem utilitzar a casa per ensenyar anglès als nostres fills i filles. Està demostrat que factors com l’emoció, la sorpresa o el recolzament emocional ajuden a consolidar tot el que aprenem; per això a Kids&Us transmetem la nostra manera d’ensenyar l’anglès a través de jocs, cançons i activitats estimulants per a cada grup d’edat, tant a l’aula com a casa. I hem comprovat que funciona.

Gràcies a la nostra metodologia, 135.000 nens i nenes de tot el món aprenen anglès cada dia. Després d’anys d’observació, els nostres professors han recollit aquests 5 consells que us ajudaran a practicar l’anglès amb els vostres fills i filles des de casa.

 

1. Feu que l'anglès sigui natural

No és casualitat que el mètode Kids&Us s’anomeni Natural English. Es diu així perquè imita el procés d’aprenentatge de la llengua materna. I és que es tracta d’un procés per aprendre anglès que segueix un ordre natural i espontani, que és el que et recomanem que segueixis també a casa. Comença per l’escolta i la comprensió, segueix amb la parla i acaba amb la lectura i l’escriptura.

Heu d’aconseguir que escoltar anglès sigui natural i que parlar-lo en sigui la conseqüència lògica. Els nens i nenes són capaços d’aprendre més d’un idioma a la vegada sense interferències i assimilant-los per igual, per això procureu que els vostres fills i filles es comuniquin amb naturalitat en qualsevol dels idiomes que estiguin aprenent. 

Us ajudarà integrar l’anglès en les seves rutines tan com sigui possible: convertiu l’hora del bany en l’hora de les cançons en anglès o llegiu-los un conte en anglès abans d’anar a dormir. Els dibuixos animats de dissabte també poden ser en anglès, o podeu preparar un pastís junts seguint una recepta en anglès. Les possibilitats són infinites, però com més incorporat quedi l’anglès en les rutines dels teus fills, més natural els serà llançar-se a parlar-lo.

 

2. Poseu-li pistes d'àudio en anglès 

El mètode Kids&Us comença amb l’escolta perquè també és amb l’escolta com els bebès aprenen la llengua materna. Ningú es llença a parlar un nou idioma sense haver-lo escoltat abans i, encara menys, el llegeix o l’escriu. Per això les cançons i els contes en anglès o els programes infantils adaptats als interessos de cada edat són eines magnífiques per mantenir el contacte diari amb l’anglès. Permeten familiaritzar-se amb la fonètica i descobrir intuïtivament noves paraules i estructures que després es treballen a l’aula i s’assimilen amb molta més facilitat que si no s’haguessin escoltat abans.

La clau de l’èxit de l’escolta diària en anglès rau en trobar recursos en anglès interessants que desvetllin la curiositat de l’infant. D’aquesta manera és molt més fàcil trobar una estona al dia per escoltar junts una mica d’anglès.

 

3. Desperteu la seva curiositat a través de l'anglès 

Convertir l’aprenentatge de l’anglès en quelcom amè i motivador ajuda a comprendre’l i assimilar-lo més fàcilment. Com hem dit abans, les emocions juguen un paper important a l’hora d’aprendre l’idioma; per tant, us recomanem que intenteu realitzar activitats en anglès amb els vostres fills i filles que connectin amb els seus interessos, que els despertin la imaginació i les emocions. Oferiu-los un univers variat d’estímuls en anglès perquè l’exposició a l’idioma sigui el més diversa i divertida possible. Des de Kids&Us posem a la vostra disposició continguts per a descarregar: cançons, jocs, contes i vídeos perquè no us quedeu sense recursos. 

 

4. Practicar l'anglès una mica cada dia us beneficiarà

Per ajudar el teu fill o filla a estar en contacte amb l’anglès no és necessari que vosaltres el parleu perfectament. És veritat que si el domineu podreu utilitzar-lo d’una manera més natural en situacions del dia a dia. Però si no, el vostre paper també és clau per omplir aquestes estones en família de cançons i jocs en anglès.

Una bona pràctica per aprendre un idioma és la repetició. Si escolteu junts un conte o una cançó habitualment, el vostre fill o filla anirà gravant al seu cervell una gran quantitat de paraules i estructures. També afavorireu que la seva oïda s’acostumi a la comprensió i a la pronunciació de l’anglès. Assegureu-vos de trobar aquell àudio que li desperti interès per tal de facilitar aquesta exposició continua a l’idioma tan important per al seu aprenentatge.

 

5. Convertiu l'anglès en una diversió

Cançons, contes, jocs, aplicacions interactives... Busqueu les activitats que més motiven els vostres fills i filles, i practiqueu-les en anglès. Com major sigui la immersió en la llengua, més progressaran. Per tal que això passi, és important rodejar-los d’estímuls de diferents tipus que estiguin en línia amb els seus interessos. Trieu activitats per fer a casa amb les quals es diverteixin per mantenir la seva motivació i atenció:

 

Amb les cançons descobriran nous sons i l’entonació característica de l’anglès. També descobriran noves paraules i milloraran la comprensió oral. A més, les cançons animen a ballar i es converteixen en una eina magnífica per exposar-se a l’anglès mentre es diverteixen.

Els jocs de taula són un reforç ideal per aprendre estructures pròpies de l’idioma i vocabulari específic. També afavoreixen estones de qualitat en família i en anglès, i activen la creativitat dels més petits.

Amb els contes despertareu la seva imaginació i empatia, que els ajudarà en l’assimilació de coneixement en etapes posteriors. La lectura també amplia el vocabulari, reforça l’ortografia i la gramàtica i fixa els sons.

Els vídeos i aplicacions mòbils són un molt bon estímul per passar estones divertides en anglès amb la tauleta a la mà. Aconseguireu l’atenció que busqueu per seguir jugant i escoltant cançons de manera interactiva.

 

Book in english

 

Recordeu que...

En edats primerenques, els nens i nenes absorbeixen coneixements i informació molt ràpidament. Tenen una capacitat i un potencial innats per aprendre. Per això, és recomanable que envolteu els vostres fills i filles d’estímuls en anglès que despertin el seu interès per l’idioma i que afavoreixin l’aprenentatge natural. Jugueu, llegiu o canteu en anglès una mica cada dia i aneu augmentant la dificultat de les activitats mica en mica segons les seves edat i capacitats.

A Kids&Us t’ajudem a aprofitar el gran potencial d’aprenentatge que tenen els vostres fills i filles durant els primers anys de vida i el posem al servei de l’aprenentatge de l’anglès.

Compártelo en >