5 consells per ajudar els teus fills i filles a aprendre anglès sense parlar-lo


Ho diem sovint: per tal que els nens i nenes aprenguin anglès de manera natural, s’ha d’introduir-los a l’idioma tan aviat com sigui possible! Durant el primer any de vida, els bebès necessiten escoltar-lo per començar a familiaritzar-se amb els sons i aprendre les primeres paraules. La teva tasca com a pare o mare és precisament la de crear un entorn en què l’anglès s’utilitzi cada dia, fins i tot a casa. És normal que, com a adults, estiguem limitats i habitualment ens fem preguntes: què passa si no parlo gens d’anglès? El meu anglès és suficient per ajudar el meu fill/a? Reproduirà els meus errors? I si en lloc d’ajudar-lo, el confonc? Pots tenir un nivell baix d’anglès, o fins i tot no parlar-lo; el més important és que els nens i nenes notin la motivació dels seus progenitors, que es diverteixin i que se sentin orgullosos del que estan aprenent.

En aquest post, et donarem alguns consells perquè puguis ajudar els teus fills i filles amb l’anglès, encara que tu no el parlis.

1. Fes servir paraules en anglès cada dia amb el teu fill/a

Paraules anglès

Estem segurs que coneixes, com a mínim, paraules senzilles en anglès; una bona estratègia és que aprengui poc, però sovint. No cal que sàpigues com fer servir les paraules en anglès en una oració ni tampoc cal tenir una pronunciació perfecta. Recorda sempre que l’exposició continua a l’idioma permet que els més petits fixin sons i paraules a la memòria i que la majoria de persones que parlen anglès no tenen una pronunciació perfecta. Per tant, prohibit ser tímids! Pots ajudar-te d’eines i aplicacions digitals! Podeu passar-vos-ho d’allò més bé tots junts, fent servir aquest tipus d’aplicacions.

 

2. L'hora de la lectura, en anglès

Hora del conte anglès

Llegir contes en anglès és la manera més fàcil d’introduir els nens i nenes més petits a l’idioma, gràcies a escoltar, primer, i llegir, després. A més de facilitar la comprensió de sons i paraules, la lectura en aquestes edats enforteix el vincle entre pares, mares i fills, alhora que estimula l’aprenentatge d’aquesta llengua estrangera.

No saps per on començar? Doncs et proposem fer-ho amb els llibres en anglès de Kids&Us perquè els nostres llibres parlen! Sí, les històries creades pels nostres experts per aprendre anglès a casa van acompanyades del Talking Pen, un bolígraf digital que ajuda els nens i nenes a aprendre la pronunciació correcta de les paraules en anglès; només s’ha de col·locar el bolígraf sobre les estrelles que apareixen al llarg de la història per escoltar la veu dels protagonistes: des de la col·lecció Babies fins a les aventures de la Betty the Black Sheep, Many Monsters o la Gina Ginger, passant pels llibres de jocs interactius, que també poden fer servir els nens més grans sense l’ajuda d’un adult.

 

3. Jocs de rol en anglès per practicar el que aprenen a l'escola

Jocs de rol en anglès

Als nens i nenes els encanta jugar amb el pare o la mare, si es pot, canviant de rols. Per exemple, podeu jugar a fer que els nens siguin els professors i vosaltres, els alumnes, mentre els petits us ensenyen tot el que han après. Podeu començar amb una llibreta amb coses senzilles, com l’abecedari, els números, els colors, els animals... els teus fills s’ho passaran molt bé ensenyant-te el que saben i fins i tot podran posar-te nota!

També hi ha altres bones idees, com jugar a ser aprenents de cuina i preparar receptes fàcils en anglès, recitar poesia o jugar a ser pintors, mentre repasseu els colors. No hi ha límits per als jocs en anglès que us podeu inventar amb els nens i nenes. L’únic regla és deixar que t’ensenyin les paraules en anglès que han après: una manera de créixer i aprendre anglès junts!

 

4. Aprofiteu els amics o familiars que parlin anglès

4_1

Potser alguns dels companys de l’escola del vostre fill o filla, algun familiar o veí parla anglès. Si ja heu cursat algun dels nostres cursos, els nens i nenes s’hauran fet amics d’altres infants de la seva edat amb els quals podran parlar en anglès per videotrucada. Per què no les aprofitem, ara que formen part del nostre dia a dia, per seguir aprenent anglès, fins i tot des de casa? Convidar els familiars que parlin anglès a participar en petites sessions ajudarà el vostre fill o filla a aprendre de manera natural i espontània.

 

5. Participeu en activitats extracurriculars en anglès


Si la idea que els teus fills i filles passin el temps lliure que tenen davant una pantalla no t’atrau gaire, tenim la solució: amb les activitats de les Fun Weeks de Kids&Us per a nens i nenes, posaran en pràctica tot el que saben en anglès de manera natural. Les Fun Weeks són setmanes temàtiques 100% en anglès en les quals fem servir cançons, jocs, balls i activitats teatrals temàtiques per ajudar els nens i nenes a seguir aprenent anglès de manera espontània; a més, se segueixen totes les normes de seguretat i higiene. Pots consultar les activitats programades a la nostra web. Recorda que no cal ser alumne de Kids&Us prèviament per poder inscriure’s.

 

Estàs llest/a per posar en pràctica els nostres consells? Inclou-los a la rutina i fes que siguin tan divertits com és pugui per als més petits. El més important és tenir paciència i constància. Per complementar-ho, recorda que a Kids&Us tenim cursos d’anglès per a totes les edats, en els quals oferim experiències d’aprenentatge destinades a fer servir l’anglès en un context quotidià: una manera natural per garantir que l’aprenentatge de l’anglès sigui constant i que perduri. T’esperem al teu centre Kids&Us més proper!

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >