Yellow Day: celebrar el dia més feliç de l’any

 

S’apropa l’estiu... i no percebeu una alegria inusual en l’ambient? És normal! El 20 de juny se celebra el Dia Groc, o Yellow Day: el dia més feliç de l’any, quan per fi donarem la benvinguda a l’estiu i, per a molts de nosaltres, començaran les tan esperades vacances. Un motiu excel·lent per sentir-nos feliços, però no és l’únic. El Yellow Day es considera l’antítesi del Blue Monday, del qual ja vam parlar en la nostra publicació sobre els colors en anglès. Al cap i a la fi, el dia més feliç i el més trist de l’any són «fills del mateix pare». Avui us expliquem com va néixer el Yellow Day i us suggerim algunes idees i activitats per educar nens i nenes feliços i per passar temps de qualitat en família. 

Per què el Yellow Day és el dia més feliç de l’any?

 L’any 2005, el psicòleg Cliff Arnall va idear una «fórmula» per establir el dia més trist de l’any, el Blue Monday, que cau el tercer dilluns de gener; de la mateixa manera va definir quin podria ser el dia més feliç de l’any.

La «fórmula» emprada per establir el Yellow Day és:

O + (NxS) + CPM/T + He

en què es tenen en compte diversos factors, com ara l’aire lliure (O, per outside), la natura (N, per nature), el contacte amb altres persones (S, per social interaction), els records positius de la infantesa (CPM, per childhood positive memories), la temperatura mitjana (T, per warm temperature) i l’emoció que generen les vacances (He, per excitement about holidays); i de la qual es desprèn que el dia més feliç de l’any sol ser a l’inici de l’estiu. Entrem una mica més en detall en el perquè:

La «fórmula» del Yellow Day en realitat no és res més que una operació de màrqueting encarregada per Wall’s, una empresa de gelats. Ara bé, tot i que no tingui cap valor científic, és innegable que els elements que la componen poden fer-nos feliços a nosaltres i als nostres fills i filles: en el fons, es tracta de passar temps de qualitat en família i d’educar els nens i nenes perquè siguin feliços!

 Com educar infants feliços

Educar els nostres fills i filles segons els principis de l’educació positiva vol dir ensenyar-los valors que puguin respectar i ajudar-los a ser feliços perquè es converteixin en adults responsables i segurs d’ells mateixos. En el nostre blog us hem parlat sovint de la importància de l’educació positiva en el desenvolupament sociocognitiu dels infants, un dels pilars en els quals es basa el nostre mètode d’ensenyament d’anglès. Compartim amb vosaltres jocs i activitats perquè pugueu passar-vos-ho bé amb els vostres fills i filles mentre aprenen: aprendre passant-s’ho bé és un altre dels pilars de la nostra metodologia.

El joc i la diversió son imprescindibles per a l’aprenentatge. I no ho pensem només nosaltres! Segons la revista Time, el joc és essencial per ajudar els més petits a aprendre i créixer com a adults feliços. Entre d’altres suggeriments per educar infants feliços extrets de diversos estudis científics, Time inclou predicar amb l’exemple: cultivar la pròpia felicitat, riure sovint, ensenyar els infants a construir relacions amb els altres animant-los a ser gentils i expressar gratitud; premiar l’esforç i no el resultat; ensenyar-los a veure el cantó positiu d’allò que els passa a la vida; ajudar-los a desenvolupar l’escolta activa i la intel·ligència emocional; ensenyar-los autodisciplina i a fer de la felicitat un hàbit, junts, compartint els àpats i creant al seu voltant un entorn serè i ric en estímuls.

Si ja ens coneixeu, sabeu que posem en pràctica tots aquests consells a l’univers Kids&Us: activitats per fer a casa, durant les vacances o als centres Kids&Us. Cada proposta d’aprenentatge de l’anglès es prepara amb cura per part dels nostres experts pedagògics i s’adapta a l’edat dels infants. El nostre objectiu és que aprenguin anglès a través del joc educatiu i passant una bona estona. I quina millor ocasió que «el dia més feliç de l’any» per fer activitats divertides amb els vostres fills i filles?

 Suggeriments i idees per gaudir del dia més feliç de l’any

Si teniu l’oportunitat de passar el dia en família, hi ha moltes activitats que podeu fer amb els més petits de la casa per celebrar el Yellow Day. Però ja se sap que, com més serem, més riurem: the more, the merrier! Ja us hem comentat algunes activitats per fer a l’aire lliure. Tot seguit, us donarem algunes idees per fer sols o en bona companyia al llarg de la jornada del Yellow Day.

Sigues un Màster Xef: concurs de cuina

Organitzeu un veritable concurs de cuina amb els vostres fills i filles. I si l’espai ho permet, podeu convidar alguns dels seus amics i amigues i dividir-los en parelles o equips. Podeu triar una única recepta que tothom hagi de cuinar, o bé preparar un àpat complet, en què cada equip tingui la responsabilitat de cuinar un plat diferent. Els adults podeu ser el jurat i els supervisors del concurs!

Trieu receptes senzilles, potser en anglès, per transformar aquest joc en una oportunitat d’aprenentatge única: de la llengua anglesa, però també de matemàtiques, de coordinació i de la importància de treballar en equip! En el nostre blog hi trobareu diverses receptes, simples i saludables, que podreu preparar amb els vostres fills i filles per aprendre a menjar fruita i verdura, com ara la del pastís de carbassa; receptes de dolços, i també gelats casolans sans i de gustos diferents; fins i tot gelats de fruita.

Cuinar junts desenvoluparà les habilitats dels infants i els ensenyarà a compartir, esforçar-se i treballar en equip per assolir un objectiu.

Us agrada la idea de formar un equip de cuina amb nens i nenes però no teniu prou espai a casa? Deixeu-nos-ho a nosaltres! Per això tenim els nostres tallers de cuina Little Chef, una activitat adaptada per a infants d’entre 3 i 10 anys.

Sigues un YouTuber: explicar les receptes

Si teniu fills i filles de diferents edats, podria ser que els més grans s’avorrissin durant el concurs de cuina. Per implicar-los en el joc, podeu delegar-los la responsabilitat de la comunicació! Si es tracta d’adolescents, segurament tinguin el seu propi mòbil i siguin hàbils a les xarxes socials, sobretot a YouTube i TikTok. Per què no aprofitem aquestes habilitats per fer-los gravar un vídeo en anglès mentre preparen i expliquen les receptes? D’aquesta manera, enregistraran l’esdeveniment i podran des de preparar els plats més complicats (potser els primers i segons) fins a presentar la recepta en línia, així com parlar del jurat.

Sigues un entertainer: passar-s’ho bé i fer que els altres també gaudeixin

Si hi ha poc espai per a tants nens i nenes, potser no tots poden participar en la preparació del menjar, sense comptar amb els inevitables temps morts mentre esperem que un plat acabi de coure’s o de refredar-se. Cap problema! Com en qualsevol altre esdeveniment, el vostre Yellow Day també ha de tenir moments d’entreteniment i esbarjo: cançons, balls o un espectacle complet. Deixeu que els infants triïn què els ve més de gust fer!

Aquí us deixem algunes idees: des de cançons infantils per als més petits, o potser altres cançons per als no tan petits, fins a cançons per a tota la família. Cantar és certament una de les activitats més alegres i divertides que hi ha per vèncer la timidesa i sintonitzar amb les persones que ens envolten. A més, l’ocasió és ideal per experimentar i aprendre a pronunciar moltes paraules en anglès! I el ball també hi juga el seu paper! Ballar és una activitat que té nombrosos beneficis per a la salut, a part de treballar l’equilibri, la coordinació i el sentit del ritme. Deixeu espai a la imaginació i munteu una petita coreografia en família!

Ja tenim el menjar, l’entreteniment i les relacions socials. Què ens falta, doncs, en aquesta fórmula personal per al dia més feliç de l’any? El contacte amb la natura! Per què no convertim l’àpat en un fantàstic pícnic? Ja sigui al jardí de casa, en un parc proper o anant d’excursió, qualsevol excusa és bona per ficar el menjar a la motxilla i sortir a l’aire lliure. Aprofitarem així per celebrar l’International Picnic Day, el Dia Internacional del Pícnic, que se celebra cada any el 18 de juny.

Si preferiu una activitat que no sigui tan exigent des del punt de vista físic, us convidem a jugar a les endevinalles un cop acabem de menjar. Us proposem alguns enigmes en anglès en què la resposta sempre és... Yellow, of course!

 

A rubber ducky and egg yolk

A banana and some cheese

A sunflower and a lemon

What’s the colour of all these?

 

Once her house landed on the wicked witch

Blown by a tornado that was strong

What was the colour of the long brick road

That Dorothy and friends walked along?

 

The inside of a mango

Half the colour of some bees

A lovely daffodil

What’s the colour of all these? 

 Un Yellow Summer amb Kids&Us 

Voleu convertir el dia més feliç de l’any en una estació sencera? L’equip de Kids&Us estem oberts per rebre els vostres fills i filles i fer-los passar un Yellow Summer complet: un estiu feliç i divertit amb Kids&Us des dels 3 fins als 12 anys.

Les activitats de Summer Fun ofereixen als participants un seguit de dinàmiques de grup setmanals, adequades a cada edat, per aprendre anglès tot jugant i passant-s’ho bé. 

Si voleu més informació sobre Summer Fun, podeu contactar amb el centre Kids&Us més proper o consultar la pàgina web: https://www.kidsandussummerfun.com/it/

 Esteu a punt per transformar el Yellow Day en un Yellow Summer? Us hi esperem!

Compártelo en >