Top 10 de les millors cançons fàcils en anglès per a nens i nenes

La música connecta directament amb les nostres emocions; hi ha melodies que se’ns enganxen i no podem deixar de taral·larejar i lletres tan encomanadisses que cantem durant anys. Ens passa a tots i també els passa als més petits. Quantes vegades t’han sorprès els teus fills cantant una cançó de la ràdio al cotxe? La música és a tot arreu i les cançons són una eina meravellosa per aprendre mentre ens divertim.

A Kids&Us hem comprovat que el component lúdic té un paper fonamental en l’adquisició del llenguatge; per això, les cançons són una part important del nostre mètode, ja que permeten apropar-se a l’idioma inconscientment i sense esforç.

Practicar anglès cantant mai havia estat tan fàcil. A continuació t’explicarem on pots trobar cançons fàcils en anglès per cantar-les amb els teus fills i filles i compartirem el nostre top 10 de cançons en anglès amb vídeo i lletra perquè aprendre-les sigui molt més senzill.

La importància de la música en l’adquisició de llengües

Un dels avantatges de la música com a eina didàctica és que utilitza expressions útils i quotidianes acompanyades de melodies que ajuden a fixar-les en el nostre vocabulari. Les cançons parlen de situacions del dia a dia amb naturalitat i ho fan amb una melodia que fa més fàcil recordar totes aquestes paraules noves.

“La música permet mantenir l’atenció de nens i nenes durant més temps, de manera que es converteix en un bon recurs per fomentar l’aprenentatge.”

El cervell interpreta l’estímul musical d’una manera diferent a com interpreta una imatge o paraula escrita. Un cop els nens i nenes aprenen les repeticions de les cançons infantils i les ballen imitant els gestos, el pas següent és fixar-se en les paraules que es fan servir i en com es pronuncien correctament.

On pots trobar cançons en anglès fàcils per als teus fills i filles?

A la ràdio sonen cançons en anglès constantment, les pel·lícules infantils tenen bandes sonores memorables i a les xarxes socials les melodies es repeteixen sense parar. Mai havia estat tan fàcil accedir a recursos musicals de tota mena i per a tots els gustos, així que us donarem algunes indicacions per trobar les vostres noves cançons preferides en anglès.

● Cançons en anglès per a nens i nenes a YouTube

Trobaràs fàcilment cançons amb subtítols a les plataformes de vídeos en streaming. Aquesta opció permet identificar vocabulari desconegut i com que té l’opció de fer pauses, es poden consultar i aprendre paraules noves en anglès. Així, els nens i nenes passaran de taral·larejar parts de la lletra a conèixer tota la cançó i a entendre el sentit general del que canten i també el significat concret de cada fragment.

Al canal de YouTube de Kids&Us hi ha llistes de reproducció amb cançons agrupades per edats, per tal que els més petits aprenguin des dels animals de la granja fins a parlar de sentiments i emocions.

● Cançons en anglès per a nens i nenes a Spotify

Si preferiu escoltar música en anglès només, per exemple, quan aneu amb cotxe amb els nens, a Kids&Us també tenim una llista de reproducció a Spotify amb les nostres cançons preferides. Si dediques una estona a navegar per la plataforma, trobaràs un munt de llistes amb música interessant per escoltar amb els més petits.

Afegeix-hi cançons infantils que connectin directament amb el que els teus fills i filles entenen i comprenen. Qui es pot resistir a cantar Happy al ritme de Pharrell Williams?

● Cançons en anglès de bandes sonores de pel·lícules o dibuixos animats per a nens i nenes

Les pel·lícules de dibuixos animats solen incorporar cançons que s’entremesclen amb la trama. Algunes serveixen per recordar elements que es repeteixen o fins i tot conceptes per aprendre, ja que molts continguts audiovisuals tenen finalitats didàctiques, encara que es presentin com a entreteniment.

Saps de quin any és Frozen i l’incombustible Let it go? Del 2013! Actualment els nens i nenes segueixen imitant l’Elsa com el primer dia. La combinació d’una història que convida a somiar amb una melodia èpica i uns moviments fàcils ha estat un èxit.

Només amb Disney, la llista de cançons és infinita. Algunes cançons són senzillament irresistibles perquè tenen ritmes enganxosos i perquè són un cant a l’amistat, l’esforç o l’autoestima. Apunta les nostres preferides de tots els temps i... sing along! O en català, canteu junts!

  • Hakuna Matata, The Lion King
  • I wanna be like you, The Jungle Book
  • You've got a friend in me, Toy Story
  • Under the sea, The Little Mermaid

Com escollir cançons infantils en anglès fàcils per als teus fills i filles?

  • Tria cançons en anglès que els cridin l’atenció per la melodia o per la tornada encomanadissa: així aconseguiràs que no se’n cansin de seguida i que es llancin a cantar sense pensar-ho. Al principi segurament no entendran totes les paraules i s’inventaran parts de la lletra, però aquest exercici els donarà confiança per seguir intentant-ho.
  • Tria cançons en anglès fàcils de cantar: és interessant adaptar les cançons a l’edat de cada nen/a. Quan són més petits convé escollir cançons curtes i no gaire ràpides, perquè puguin processar-les bé. Si la tornada és senzilla i repetitiva, serà el primer que aprendran.
  • Tria cançons en anglès amb bona pronunciació: per afavorir l’escolta activa i la bona comprensió de les lletres és important que el/la cantant pronunciï amb claredat. Evita cançons amb embarbussaments o estrofes molt llargues. Les repeticions són bones aliades per facilitar la comprensió i retenció.

Ara que ja saps com escollir cançons en anglès per als teus petits, és el moment de presentar-te la nostra llista, el top 10 de cançons que hem seleccionat des de Kids&Us perquè gaudiu cantant-les. Amb aquesta llista entendràs perquè cantar és una de les maneres més divertides de practicar l’anglès.

10 cançons en anglès súper fàcils per a nens i nenes amb vídeos i lletra

A Kids&Us ens agrada tant la música que podríem fer una llista infinita de cançons variades per aprendre anglès. Ens agraden les novetats musicals, els clàssics que mai fallen i les cançons infantils de sempre. Et presentem a continuació les nostres 10 cançons en anglès educatives per a nens disponibles a YouTube, amb vídeo i lletres amb les quals els més petits aprendran els colors, els números, el temps, la neteja, els animals, etc. No t’oblidis d’activar els subtítols per veure les lletres dels vídeos que no les porten sobreimpreses.

1. We Are The Dinosaurs, The Laurie Berkner Band

2. Baby Shark, Pinkfong

3. Skidamarink, CoComelon Nursey Rhymes

4. The Itsy Bitsy Spider, MyVoxSongs Nursery Rhymes

5. If You're Happy and You Know It, Sesame Street

6. Swimming Song, CoComelon Nursey Rhymes

7. Seasons, Pinkfong

8. This is me, CantaJuego

9. Look At All The Letters, The Laurie Berkner Band

10. Bye Bye Goodbye, Super Simple Songs

I si encara teniu ganes de més, no dubten en navegar pel nostre blog i descobrir més informació sobre com practicar anglès amb cançons. La música també és alegria i diversió i aquesta combinació és infal·lible al servei de l’aprenentatge.

Compártelo en >