Quina és la millor edat perquè els nens i nenes comencin a aprendre anglès?

Segurament has escoltat més d’una vegada que els nens i nenes aprenen molt més ràpid a parlar un idioma nou que els adults. És possible que fins i tot ho hagis experimentat perquè, avui dia, no és estrany que arribin al nostre entorn famílies d’altres països, en les quals podem observar com els més petits es llancen en poc temps a parlar la llengua nova, mentre que als seus pares els costa més. Per què passa això? Quina és la millor edat per aprendre una llengua nova? Diversos estudis confirmen que començar al més aviat possible garanteix millors resultats perquè el procés d’aprenentatge de nens i nenes és diferent del dels adults: és més natural, més intuïtiu, i poden aprofitar els mateixos mecanismes que s’activen al cervell per aprendre la seva llengua materna.

Índex de continguts

Beneficis de l’aprenentatge de l’anglès en edats primerenques

Aprendre anglès edats primerenques

Fa un parell d’anys, un estudi del MIT, l’Institut Tecnològic de Massachusetts, va concloure que el domini de l’anglès equivalent al d’un parlant natiu només s’aconsegueix quan es comença en edats primerenques, tot i que és possible seguir aprenent una llengua amb bons resultats fins als 18 anys. Aquest és un dels grans beneficis de començar amb l’anglès com a llengua estrangera al més aviat possible: permet que els més petits integrin el nou idioma igual de bé que la seva llengua materna.

“Aprendre un segon idioma és més fàcil en una etapa primerenca. Aquest estudi proporciona l’evidència més convincent fins ara que hi ha un moment específic a la vida després del qual la capacitat d’aprendre la gramàtica d’un nou idioma disminueix.” Mahesh Srinivasan, professor assistent de psicologia a la Universitat de Califòrnia.

Quan naixem, estem preparats per aprendre qualsevol idioma. A més, els nens tenen un munt de factors a favor de l’aprenentatge: tenen més temps, més motivació i menys vergonya que els adults a l’hora de parlar un idioma nou. Tal com afirma un estudi de la Universitat d’Essex, els més petits estan a la vegada aprenent la seva llengua materna i tenen més facilitat per superar les limitacions que suposen determinades normes gramaticals o formes de pronunciació pels més grans.

Molts experts coincideixen que no és suficient només amb començar aviat, sinó que s’ha d’adaptar l’ensenyament a les capacitats de cada edat i al procés d’aprenentatge de la llengua materna. Així ho apunta un estudi de la Universitat de Barcelona, que va confirmar que els més petits aprenen més i millor quan l’anglès es treballa com a llengua vehicular i no com a assignatura independent. Segons aquest estudi, començar abans no garanteix aprendre més, si no es facilita als més petits aquest accés constant a l’idioma perquè puguin absorbir-lo. A més, la connexió emocional facilita molt l’aprenentatge d’un idioma, fet que hem comprovat durant anys amb la nostra metodologia als centres Kids&Us.

Per què és important que els nens i nenes aprenguin anglès?

Importància aprenentatge anglès nens i nenes

Para un segon i mira de respondre la pregunta anterior. Probablement, la primera raó que et ve al cap és garantir-los un futur ple d’oportunitats. Si això és el que has pensat, has de saber que no ets l’únic/a. Vam fer una enquesta a les famílies de nens i nenes inscrits a centres Kids&Us i més de 7.000 van opinar el mateix: l’anglès és innegociable perquè es percep com un mitjà per a una vida més feliç i pròspera. En aquest article del blog, t’ho expliquem en detall i també t’expliquem per què és important que els petits aprenguin anglès:

  • Parlar anglès obre portes: l’anglès és la llengua habitual en molts sectors econòmics. En altres, és considerat un factor a tenir en compte a l’hora de contractar un/a treballador/a i accedir a tota la informació especialitzada disponible a internet exclusivament en anglès.
  • Parlar anglès obre la ment: parlar anglès no és només dominar l’idioma i pronunciar-lo bé. També és descobrir la cultura i els costums dels llocs on es parla, i això, sens dubte, fomenta l’empatia i la tolerància perquè permet entendre el món des de múltiples punts de vista. A Kids&Us ens ho prenem seriosament i organitzem multitud d’activitats diferents per ajudar a descobrir la riquesa de la cultura anglosaxona.
  • Parlar anglès et connecta amb el món: sèries de televisió, pel·lícules, canals de YouTube, videojocs... l’oferta de continguts online en anglès és immensa. Dominar aquest idioma permet accedir a tot això en versió original, sense esperes i sense interpretacions. Més de 1.100 milions de persones parlen anglès arreu del món; així doncs, parlar-lo et connecta amb tots ells.

A quina edat han de començar els meus fills i filles a una acadèmia d’anglès?

Edat començar a aprendre anglès fills i filles

Malgrat tota l’evidència que confirma els beneficis de començar com més aviat millor amb l’anglès, aquesta és un altre dubte freqüent per a moltes famílies. Quan s’han d’apuntar els fills i filles a una acadèmia d’anglès? Si són massa petits, no es faran un embolic amb la seva llengua materna? És possible que al final no parlin bé cap idioma? Si es tracta d’indicar una edat, la Universitat de Washington va publicar un estudi basat en escoles de Madrid en el qual va concloure que la millor edat per començar a aprendre un segon idioma és entre els set mesos i els tres anys.

Ara bé, per assolir tots els beneficis de començar amb l’anglès al més aviat possible, és important escollir una bona acadèmia, que respecti els temps d’aprenentatge de cada edat, però també els interessos i valors dels petits, que consideri l’anglès com alguna cosa més que un idioma, que el treballi a classe, a casa i amb activitats divertides i diferents al llarg de tot l’any.

Des de Kids&Us hem comprovat els beneficis d’entrar en contacte amb l’idioma abans dels set anys. És la base del nostre mètode Natural English, el qual segueix el mateix procés natural d’adquisició de la llengua materna perquè els nostres alumnes aprenguin anglès. Aquest sistema posa al servei del nou idioma tota la practicitat del centre durant els primers anys de vida.

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >