Manualitats de Halloween fàcils i divertides per a nens i nenes

Arriba la tardor i tot es tenyeix de marró, taronja i groc. Els dies s’escurcen, comença el fred, plou més sovint i s’acosta la primera festa del curs. Aquests darrers anys el Halloween ha deixat de ser una tradició anglosaxona per convertir-se en una festa global. 

El Halloween és una de les festes preferides dels nens i nenes en països com els Estats Units, el Regne Unit o el Canadà, gairebé tan popular com el Nadal. I és que qui es pot resistir a disfresses, caramels i activitats en família? Tallar carabasses per convertir-les en llanternes, decorar casa nostra amb motius terrorífics i cuinar dolços són part de les tradicions de la nit de Halloween. Tan fa on sigueu, la teva família i tu també podeu celebrar el Halloween amb activitats senzilles, idees per decorar, una disfressa original i manualitats infantils però molt creatives, i tot això mentre practiqueu l’anglès.  

 

Celebrem la festa de Halloween amb nens i nenes mentre aprenen anglès 

Les manualitats són una manera senzilla i entretinguda d’aprendre paraules noves en un entorn divertit i còmode per als nens i nenes. Permeten crear situacions disteses en les quals es pot seguir aprenent gairebé sense adonar-nos-en, i assimilar vocabulari i expressions que enriqueixen enormement la fluïdesa en l’idioma. Hem preparat propostes per a totes les edats, acompanyades de vídeos i instruccions que permeten posar en pràctica tant la comprensió oral com l’escrita. Els més petits necessitaran una mica d’ajuda, però segur que entre tots passareu una estona terroríficament gratificant. 

Avui us proposem manualitats de Halloween per fer amb nens i nenes i decorar casa vostra, preparar-vos les disfresses i preparar una recepta deliciosa per completar la festa. 

 

Índex de manualitats 

ARANYES DE HALLOWEEN PER DECORAR 

RATPENATS DE HALLOWEEN PER DECORAR 

MANUALITATS DE BRUIXES PER AL HALLOWEEN 

MÀSCARES PER A LA VOSTRA DISFRESSA DE HALLOWEEN 

RECEPTES DE HALLOWEEN FÀCILS I DIVERTIDES PER A NENS I NENES 

 

Aranyes de Halloween per decorar

 

Sense carabasses no hi ha Halloweeni el mateix passa sense aranyes. I si fem unes taràntules decoratives que siguin esgarrifoses i alhora divertides? Al vídeo podeu veure el pas a pas per fer unes aranyes horripilants per decorar la vostra festa de Halloween mentre practiqueu una mica l’anglès. Aquesta manualitat funciona bé per a nens i nenes de 4 a 6 anys.  

Preneu nota de tot el que necessitareu: 

  • Ouera 
  • Pintura negra i un pinzell 
  • Paper blanc 
  • Tisores 
  • Bastonets negres de pelfa 
  • Punxó 
  • Cola en barra 
  • Adhesius en forma d’ulls 
  • Paper de diari per no tacar res 

Ratpenats de Halloween per decorar 

Amb una mica de paper podeu fabricar el vostre ninot especial per al Halloween, un ratpenat terrorífic amb ganes de mossegar a tothom. Només cal que seguiu el pas a pas d’aquí sota per fer el vostre ratpenat: 

  1. En aquest enllaç trobareu les plantilles per descarregar els materials d’aquesta manualitat. 
  2. Retalleu les formes amb les quals muntareu el vostre ratpenat: els ulls, les dents, la llengua i les ales. 
  3. Doblegar un paper negre per formar el cos del ratpenat. S’ha d’estar molt al cas en aquest pas, però és molt fàcil: comenceu doblegant un dels costats llarg del paper fins al centre, ara repetiu-ho amb l’altre; a continuació, doblegueu el paper per la meitat en vertical i us quedarà una “tira” de paper negre; doblegueu de nou aquesta tira per la meitat, aquest cop en horitzontal; desdoblegueu el pas anterior i ara repetiu el plec amb el paper en horitzontal, però des de cada extrem fins a la meitat; enganxeu amb una mica de cinta adhesiva els extrems del paper perquè us quedi una cinta doblegada en tres parts. Si seguiu el pas a pas, veureu que és molt fàcil. 
  4. Enganxeu els ulls, la llengua i les dents al vostre ratpenat. 
  5. Enganxeu-li també les ales a la part inferior i ja està llest per començar a espantar a tothom! 

Manualitats de bruixes per al Halloween 

Escombra, barret, sabates i un somriure terrorífic, a què us recorda? Bruixes, exactament! Hem preparat dues manualitats diferents perquè feu en família unes bruixetes per decorar la festa de Halloween. Aquesta activitat es pot adaptar a diverses edats. Una és una bruixa de cartró i l’altra una bruixa voladora, preparats? 

 

 

Per fer la vostra bruixa de cartró, comenceu tallant l’ouera, traieu-li la tapa i quedeu-vos només amb un quadrat amb quatre forats. Pinteu-lo de color verd per dins i deixeu que s’assequi. A continuació, enganxeu tires llargues de cordó negre als dos costats de la caixa per simular els cabells de la bruixa, també podeu enganxar-ne trossos més curts a la vora per fer-li les celles.  

En un tros de paper negre quadrat, dibuixeu-hi un semicercle que vagi d’un cantó a l’altre. En un altre tros de paper negre, dibuixeu-hi una forma ovalada. Retalleu les dues peces, amb les qual muntarem el barret: doblegueu el semicercle en forma de cucurutxo i poseu-hi un parell de grapes perquè s’aguanti bé. Enganxeu el cucurutxo a l’oval de paper negre amb una mica de cola blanca, veieu com sembla un barret? Enganxeu-ho sobre el cap de la bruixa de cartró i pinteu la resta de detalls amb retoladors. Esteu preparats per cuinar una bona poció màgica? 

 

 

Amb un plat de cartró, paper, llana i dos palets de gelat farem una bruixa terroríficament divertida. Seguiu el pas a pas del vídeo i no us perdreu cap detall. És una activitat senzilla i entretinguda per fer en família amb els més petits de la casa. 

  1. Per començar, ajudeu-vos d’un gos i dibuixeu un cercle al vostre plat de cartró. Pinteu-lo de color groc. Serà la lluna del cel on volarà la vostra bruixa. Després, pinteu la resta del plat de color gris, per simular el cel nocturn.  
  2. Per altra banda, pinteu un dels palets de gelat de color gris per les dues cares.
  3. Per fer el cap, retalleu un cercle d’uns tres centímetres de diàmetre de la cartolina verda. Aprofiteu aquesta mateixa cartolina per retallar un triangle petit, que serà el nas de la bruixa.  
  4. Retalleu dos triangles de la cartolina de color negre, un de més petit per fer el barret i un de més gran per al vestit.  
  5. Talleu trossos de llana taronja d’uns tres centímetresEnganxeu-los al costat del cercle de color verd que heu retallat prèviament per crear els cabells de la bruixa.  
  6. Enganxeu el barret negre a sobre del cap de la bruixa i el vestit a la part inferior. Enganxeu també l’ull i el petit triangle verd per al nas. Amb un retolador negre, dibuixeu el somriure malèfic de la vostra bruixa.  
  7. Amb l’altre palet farem l’escombra. Enganxeu una mica de paper de seda marró en un extrem perquè sobresurti del palet i talleu la punta com si fos un serrell 
  8. Enganxeu la bruixa en perpendicular al pal de l’escombra i a continuació enganxeu a la part anterior el palet que heu pintat de color gris.  
  9. Amb l’ajuda d’un regle i un cúter, feu un tall horitzontal al vostre plat uns centímetres per sota de la lluna.  
  10. Introduïu la bruixa pel forat i a volar! 

Màscares per a la vostra disfressa de Halloween

disfraces-de-halloween

 

Una de les coses més divertides de Halloween és disfressar-se de personatges terrorífics. Podeu descarregar-vos aquí les plantilles de la nostra màscara per imprimir-les. Us animem a pintar màscares de Halloween en família. Amb aquesta manualitat, els nens i nenes de 3 a 5 poden aprendre vocabulari sobre els colors. Qui farà més por? 

Descarrega't les màscares de Halloween de Kids&Us

 

Receptes de Halloween fàcils i divertides per a nens i nenes

recetas-de-halloween-1

 

El trick or treat no és una cosa qualsevol, els treats són una part imprescindible d’una bona festa de Halloween. Prepareu aquests dolços amb forma de mòmia sortint de la tomba amb la recepta que us hem preparat perquè cuineu una estona en família. La podeu descarregar aquí i practicar anglès mentre barregeu ingredients. 

Necessitareu barretes de cereals, que serviran per al cos de la mòmia, i xocolata, per pintar els ulls i les benes. Si posem el pudding de xocolata en una tassa, ja tindrem la terra de la tomba, una mica de galeta esmicolada li donarà més realisme, enfonsem una mica la mòmia a la tassa i... llest! Eat and enjoy! 

Sets amant de la cuina i t’agraden aquest tipus d’activitats, aquí et deixem més receptes de Halloween en anglès per fer amb els teus fills i filles. 

Us ve de gust seguir preparant receptes bones i esgarrifoses? Durant aquesta temporada de Halloween, els centres Kids&Us organitzen tallers Little Chef en format virtual perquè pugueu seguir-los tota la família des de casa. Són una ocasió fantàstica per entrar en contacte amb l’anglès d’una manera divertida. Hem comprovat que els nens i nenes aprenen més i millor quan connectem amb les seves emocions i interessos. Mitjançant les activitats de Halloween, es poden aprendre paraules noves i posar-les en contextos fàcils de recordar, alhora que fan volar la imaginació per aprendre d’una manera natural.  

Per participar en les activitats temàtiques de Halloween que hem organitzat, busca el teu centre Kids&Us més proper aquí. Estan obertes a tothom i no és necessari ser alumne/a de Kids&Us per aprendre anglès i divertir-se amb la festa més terrorífica de l’any. 

 

Sabies que...? 

El Halloween és l’ocasió perfecta per conèixer de primera mà les tradicions de molts països de parla angles, perquè aprendre un idioma també és conèixer-ne les tradicions. Tot i ser una festa dedicada a la mort i a la por, el Halloween és també una festa terroríficament divertida.  

La nit del 31 d’octubre, els nens i nenes es disfressen, mengen dolços horripilants i expliquen històries de por. Ho hem vist durant anys a les sèries de televisió i als dibuixos animats, però sabies que el Halloween no és una tradició nord-americana? La festa del trick or treat és molt popular als Estats Units, però en realitat prové del Samhain, un festival celta que celebrava el final de la temporada de collites. Creien que durant aquella nit les ànimes dels morts podien caminar entre els vius i feien servir màscares per despistar els esperits malignes. Amb l’arribada dels irlandesos als Estats Units, la festa es va popularitzar i poc a poc també ens ha arribat a nosaltres. 

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >