Manualitats amb ous de Pasqua per divertir-nos amb nens i nenes

Una de les tradicions més esperades per als nens i nenes en aquesta època de l’any en llocs com el Regne Unit o els Estats Units, actualment estesa a molts altres països, és l’Easter egg hunt o caça d’ous de Pasqua.

Segur que heu vist l’escena moltes vegades en alguna pel·lícula: nens i no tant nens busquen ous amagats al jardí o corren darrere seu mentre els deixen rodolar per un turó. Hi ha molts plans divertits per fer aquests dies, així que atents perquè et proposarem algunes manualitats i activitats per passar una Pasqua eggspectacular.

 

Índex de continguts

 

Manualitats amb ous de Pasqua per a nens i nenes

Manualitats amb ous de Pasqua per a nens i nenes

Si aneu a organitzar una Easter egg Hunt podeu decorar els vostres ous de Pasqua i dedicar una tarda a les manualitats, tal com fan tradicionalment les famílies anglosaxones. Podeu decorar ous de veritat, bullits per evitar que es trenquin tan fàcilment, i deixar volar la imaginació. Podeu pintar-los amb pinzells o decorar-los amb papers de colors i plomes. Si ho preferiu, també podeu crear els vostres ous de Pasqua, fins les cistelles per anar a recollir-los i conillets per decorar la casa. Com? Amb materials senzills i una tarda tranquil·la. Pren nota!

Ous de cartolina decorats amb pintura

Material necessari:

  • Plantilla amb forma d’ou
  • Cartolina
  • Pintura
  • Pompons per estampar
  • Pinces per a la roba
  • Tisores
  • Llapis
  • Feltre i punxó
  • Un tros de llaç per penjar-lo
  • Paper de diari
  • Safata de plàstic

Ara només heu de seguir el pas a pas per crear els vostres ous de cartolina decorats amb una tècnica diferent i divertida pels més petits.

 

Ous de Pasqua amb globus per decorar

Material necessari:

  • Globus
  • Paper de seda
  • Un tros de llaç per penjar-lo
  • Cola blanca
  • Pinzell
  • Aigua
  • Cinta adhesiva
  • Tisores
  • Paper de diari

Us deixem el vídeo que hem preparat. Veureu que fàcil i divertit és fer els vostres ous utilitzant un globus com a motlle.

 

Si sortireu a caçar ous de Pasqua, necessitareu un cistell

Per què no el feu vosaltres mateixos? Als més petits els encantarà participar en tot el procés i podreu omplir les tardes d'aquesta setmana amb propostes divertides. Per fer la cistella, haureu de guardar una ampolla d’aigua, que serà la base de la cistella, per decorar-la després amb tot el que se us acudeixi. Al nostre vídeo us ensenyem com fer-ho! El millor és que podeu practicar l’anglès mentre feu l’activitat!

 

I què passa amb el conillet de Pasqua?

També podeu fer-ne un! Només necessitareu un rotlle de paper higiènic (només el cartró), cartolines per fer-li les orelletes i pintures per acolorir-ho. A continuació, us deixem tots els materials i les instruccions per fer el vostre Bunny Easter.

Us proposem fer ous i conillets per decorar la casa aquests dies perquè són el símbol de la Pasqua a molts llocs del món. La Setmana Santa sempre cau en primavera, així que el seu significat està molt relacionat amb la renaixença de la natura.

Què signifiquen els ous de Pasqua?

Significat ous de Pasqua

La paraula Easter amb la qual els anglesos denominen la Pasqua es remunta a la figura d’Eostre, una antiga deessa pagana de la fertilitat, que sovint es representava acompanyada d’ous, símbol del renaixement, i de llebres, símbol de la fertilitat. Segons la llegenda, Eostre va trobar un ocell ferit al bosc i el va transformar en llebre perquè pogués sobreviure a l’hivern. No obstant això, i malgrat ser una llebre, seguia ponent ous com quan era un ocell. Per agrair-li el fet d’haver-li salvat la vida, cada vegada que ponia un ou, la llebre el decorava i el donava a la deessa Eostre com a ofrena. Aquest és l’origen de la tradició de regalar ous i conillets de Pasqua.

Quan es busquen els ous de Pasqua?

Nens busquen ous de Pasqua

Per als nens i nenes és el conillet de Pasqua, o Bunny Easter, qui amaga els ous perquè els trobin durant el matí del diumenge de Pasqua, o Easter Sunday. És similar a la recerca del tresor! El premi són els ous amagats pel jardí, tot i que per descomptat, aquesta tradició també pot fer-se dins de casa.

Bonus: idees de jocs amb els ous de Pasqua

Idees de jocs amb ous de Pasqua

L’Easter egg Hunt és la tradició de Pasqua més esperada pels nens i nenes anglesos perquè aconsegueixen ous de xocolata i llaminadures i perquè algunes famílies fins i tot organitzen jocs de pistes per trobar els ous amagats, així que tenen un pla divertit assegurat! Però n’hi ha més.

L’Egg Rolling és una tradició d’allò més divertida que consisteix a fer rodolar els ous decorats per un turó el dilluns de Pasqua. Els nens els llancen, corren darrere d’ells, i el primer que arribi a baix sense trencar-se, guanya! Si teniu la sort de viure prop de la naturalesa i disposeu d’un espai segur, teniu l’oportunitat d’organitzar un pla genial en família. Si no, podeu adaptar la tradició i fer rodar els ous pel menjador de casa. En aquest article trobareu un munt de plans divertits per passar una Setmana Santa tan entretinguda com sigui possible.

Sigui com sigui... Happy Easter!

 

Nueva llamada a la acción 

Compártelo en >