Maneres de saludar en anglès

 

En anglès hi ha moltes maneres de dir hola i adeu. Amb hello i goodbye mai fallarem, però com que saludar sol ser el primer que fem per comunicar-nos amb altres persones, aprendre diferents formes de fer-ho és un gran pas per enriquir el nostre anglès. Saludar correctament segons la situació pot ajudar-nos a començar una conversa amb bon peu.

Als grans ens dona seguretat i, als més petits, naturalitat per comunicar-se amb altres nens i nenes en anglès. Sigui per practicar a les properes vacances o per la tornada a l’escola i a les activitats extraescolars, avui us explicarem com saludar, presentar-nos i acomiadar-nos correctament en anglès.

 

Índex

 

Diferents maneres de dir hola i adeu en anglès

Diferents maneres de dir hola i adeu en anglèsUna de les primeres coses que aprenen a dir els nens i nenes de tot el món quan comencen a parlar és hola. Primer amb la mà i després amb paraules, als més petits els encanta saludar a tothom quan van pel carrer, a les persones i, fins i tot, als cotxes! Per a ells és una manera senzilla de començar una conversa, de presentar-se a la resta i de comunicar-se. A més, seguint el procés natural de copiar el que fan els grans, aprenen ràpidament el procés de saludar i acomiadar-se quan es troben algú pel carrer o en arribar als llocs. Si el sistema funciona amb la llengua materna, per què no el posem en pràctica amb l’anglès?

A continuació, us compartim algunes expressions que us ajudaran a saludar en anglès en un registre col·loquial:

Hello
Hi
Hey!
Hi there

I si més enllà de dir “hola”, volem presentar-nos breument o interessar-nos per la persona que tenim al davant? Pren nota!

Hello, I’m Emma
Hola, em dic Emma

Nice to meet you / Pleased to meet you
Encantada de conèixer-te

It’s great to see you again
M’alegra molt veure’t

How’s it going? / Alright? / What’s up? / What’s happening?
Com vas? / Tot bé?

I què contestem a aquestes salutacions? Fàcil! Fixa’t en aquests petits diàlegs:

— Hey! How’s it going?
— Good, thanks!

— Hey there! What’s up?
— Same old (com sempre!)

Una altra manera habitual de saludar quan arribem a un lloc és dient “bon dia” o “bona tarda”, depenent de si és al matí o a la tarda. En anglès hi ha fórmules similars, però és important saber en quin moment del dia hem d’utilitzar-les:

Good morning: fins a les 12 del migdia.
Good afternoon: fins a les 4-5 de la tarda.
Good evening: a partir de 4-5 de la tarda.

Good night (“bona nit”) en anglès només s’utilitza per acomiadar-nos al final del dia, així que si arribem a un lloc a la nit no serveix com a opció per saludar. Repassem ara maneres de dir “adeu” en anglès:

Good Bye / Bye
Adeu

See you / See you later
Ens veiem!

Have a nice day
Que tinguis un bon dia!

Have a good one!
Que et vagi bé!

I’ll catch you later
Ens veiem després

Take care
Cuida’t

Have fun!
Passa-ho bé!

It has been a pleasure to see you
Ha estat un plaer veure’t

It was nice seeing you again
M’alegro d’haver-te vist

I hope to meet again soon
Espero tornar a veure’t aviat

Ara que ja hem refrescat les formes bàsiques de saludar en anglès, hi posarem una mica de ritme perquè la pràctica sigui més divertida. Amb aquestes tres cançons us divertireu a la vegada que apreneu a dir “hola” i “adeu” en anglès. Ready, steady… go!

 

 

A les descripcions dels vídeos trobareu les lletres per assegurar-nos de cantar bé les tres cançons i que aprendre a saludar en anglès sigui un èxit.

Presentar-nos en anglès

Presentar-nos en anglès

Hem vist breument algunes maneres de presentar-nos que podem afegir quan saludem en anglès, però en algunes ocasions és possible que vulguem explicar una mica més sobre nosaltres, ja sigui perquè arribem a un lloc on ningú ens coneix, o perquè estem fent nous amics que volen conèixer-nos millor. En aquests casos, és molt útil saber donar informació personal en anglès: com ens diem, l’edat que tenim, on vivim o quines aficions tenim.

El primer pas és ordenar correctament tota la informació que volem dir i després... let’s introduce yourself! Aquest esquema us posarà les coses una mica més fàcils:

  • What’s your name? / Com et dius?
  • How old are you? / Quants anys tens?
  • Where are you from? / D’on ets?
  • What do you do in your free time? / Què t’agrada fer durant el teu temps lliure?

A partir d’aquestes quatre senzilles preguntes, podem organitzar breus presentacions de nosaltres mateixos en anglès que ens seran molt útils quan coneguem gent nova i hàgim de parlar en anglès. Per exemple:

Hello! I’m John, I’m 10 years old and I’m from Barcelona. I like swimming and reading in my free time.
Hola! Em dic John, tinc 10 anys i soc de Barcelona. M’agrada nedar i llegir durant el meu temps lliure.

És clar que a la nostra presentació podem afegir tants detalls com vulguem. Si ens presentem per escrit, és possible que vulguem explicar com som, així que ens serà molt útil recuperar els nostres trucs per aprendre a descriure imatges en anglès.

 

Com saludar i acomiadar-se en anglès per escrit

Com saludar i acomiadar-se en anglès per escrit

Parlant de presentacions per escrit, les fórmules per saludar i acomiadar-nos que hem vist fins ara no acostumen a ser vàlides per a textos escrits perquè són massa informals. A l’hora d’escriure una carta en anglès, hem de tenir en compte algunes convencions, tot i que avui ens fixarem en fórmules senzilles que podem utilitzar per a cartes informals, des de missatges de WhatsApp fins a correus electrònics o postals d’estiu i Nadal.

Com que estarem escrivint a una persona propera o coneguda, podem saludar informalment així:

Hello! / Hola
Hi there! / Ei!
Dear, / Estimat/da
Dear (name), / Estimat/da (nom)

Per acomiadar-nos, podem utilitzar fórmules més o menys afectuoses com aquestes:

Hugs / Una abraçada
Best / Salutacions
All the best / Els meus millors desitjos
Lots of love / Molts petons
Cheers / Salut

O una mica més formals com aquestes altres:

Regards / Salutacions
Best regards / Atentament
Best wishes / Els meus millors desitjos

Per posar en pràctica totes aquestes fórmules per saludar i acomiadar-se per escrit en anglès, des de Kids&Us us animem a escriure als amics que segur que heu fet durant les vacances. Podeu fer-ho amb el mòbil, però i la il·lusió que fa trobar-se una postal a la bústia? Hem preparat aquest descarregable que podeu personalitzar i, sobretot, omplir de salutacions i aventures.

Nueva llamada a la acción

 

 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >