Llibres en anglès perquè els teus fills i filles llegeixin a l’estiu

Mantenir el contacte amb l’anglès fora de les aules és necessari i llegir llibres en anglès és una bona manera de fer-ho. En tornar de la platja, la muntanya o la piscina, podem fer que els nostres fills i filles segueixin en contacte amb l’anglès d’una manera fàcil i divertida. Avui, al nostre blog, us portem les nostres recomanacions de llibres en anglès per a l’estiu.

Mantenir el contacte amb l’anglès a l’estiu és molt important

Tot i que hagi estat un curs escolar atípic, han desitjat l’arribada de les vacances igual o més que qualsevol altre any. L’estiu ens convida a relaxar-nos, baixar el ritme i passar-nos-ho bé, però també ens planteja el repte que els nostres fills i filles mantinguin el contacte amb l’anglès.

Fer-ho és molt important perquè els ajudarà a consolidar el que han après durant el curs escolar, sempre des d’un punt de vista lúdic i relaxat. Mantenir el contacte amb l’idioma des d’una vessant molt més pràctica, com la lectura d’un conte o una novel·la juvenil en anglès, una conversa amb un amic nou que hagin conegut durant les vacances o veure una pel·lícula o dibuixos en anglès els ajudarà a aplicar el que han après i els motivarà a continuar aprenent més i més durant el curs vinent.

Però, com ho fem? Com podem mantenir el contacte amb l’anglès durant l’estiu? Hi ha moltes maners de fer-ho, però, com comentàvem més amunt, avui ens centrarem en la lectura.

La lectura és la manera ideal d’aprendre anglès a l’estiu

Tal com us explicàvem a l’article sobre les maneres d’aprendre anglès a casa, n’hi ha de molt interessants per que practicar l’anglès sigui una activitat amena i quotidiana. Una d’elles és llegir llibre en anglès i l’estiu és un moment en què els nens i nenes necessiten entretenir-se. Què millor que una font d’entreteniment que a més de divertir també ensenya?

  • Mitjançant la lectura, els proporcionem una activitat molt interessant que el nen o nena pot fer autònomament.
  • Quan el nostre fill o filla llegeixi llibres en anglès aprendrà vocabulari nou.
  • Convidem els nostres fills i filles a llegir en veu alta, així milloraran la pronunciació.
  • Si el nen és massa petit per llegir, haurem de llegir nosaltres. Això també pot millorar la capacitat d’escolta de l’infant. Amb la pràctica quotidiana, li resultarà una activitat molt estimulant.
  • Si escollim un llibre adequat a l’edat i interessos de cada infant, li estarem despertant la curiositat per aprendre i dominar millor l’idioma. Així també convertirem la percepció que té el nen o nena sobre l’anglès en una cosa positiva i enriquidora, que li obrirà les portes a nous mons, personatges i històries.

A més de tot això, estarem inculcant en el nen o nena un hàbit de lectura, que li aportarà molts beneficis, tal com explicarem a continuació.


Beneficis de llegir a l’estiu en els nens i nenes

La lectura des de ben petits té beneficis per a totes les edats, especialment en la infància. De petits, els nens i nenes absorbeixen coneixements com una esponja. El fet d’ensenyar-los un hàbit tan saludable a una edat primerenca i en un moment en què disposen de més temps lliure, com és l’estiu, els ajudarà a obtenir unes habilitats útils per a la resta de la seva vida.

Algunes de les raons per motivar el teu fill o filla a llegir a l’estiu, siguin en anglès o no, són...

  • Els millors escriptors solen ser grans lectors. I no és casualitat: amb la lectura integrem molt millor totes les regles gramaticals, així com l’ortografia.
  • Gràcies a l’estructura dels llibres, amb un plantejament, un nus i un desenllaç, el nen o nena aprendrà a estructurar millor els seus pensaments. Això l’ajudarà a ser més racional i a millorar l’argumentació de qualsevol idea.
  • Quan llegeixen amb nosaltres, compartim una activitat divertida que acaba millorant la relació pares-fills.
  • La gran majoria de les històries fan que la capacitat d’imaginar del nen o nena es multipliqui. Les imatge mentals que poden construir gràcies a les descripcions que llegeixen fan que dins el nen o nena pugin despertar-se i desenvolupar-se tant la creativitat com la imaginació.
  • La lectura requereix atenció constant, per la qual cosa estarem entrenant la concentració del nen o nena.
  • Si a més, comentem tots junts el que s’està llegint o li fem preguntes, estarem fomentant una millor comprensió lectora.

Com motivar els nens i nenes a llegir en anglès a l’estiu

La lectura és un hàbit que, un cop s’adquireix, dura tota la vida i és capaç de transportar-nos a mons meravellosos, aportar-nos coneixements i fins i tot moments de serenitat. Tenint en compte tots els beneficis esmentats anteriorment, és clar que tenim moltes raons per motivar els nostres fills i filles perquè llegeixin.

Us donem les claus per aconseguir-ho:

És vital que la lectura sigui voluntària en el nen o nena, no imposada. Si fos així, aconseguiríem l’efecte contrari. Quan són bebès, haurem de ser nosaltres qui els animem llegint-los contes en anglès. El nen o nena haurà de gaudir sempre de la lectura.

Si convertim el moment de la lectura en un moment especia compartit entre el pare i/o la mare i el fill o filla, serà més fàcil que vulgui participar-hi. Als nostres fills els encanta que passem temps amb ells.

Predicar amb l’exemple. Si nosaltres llegim, ells també ho faran. Si ens veuen llegir en anglès, també s’interessaran per apropar-se a la llengua perquè els resultarà normal. Més que un repte, com passa en moltes llars, la lectura formarà part del seu dia a dia.

També serà necessari mostrar-nos receptius a qualsevol dubte que el petit lector/a pugui tenir. Si, per exemple, no entén una paraula, li podem explicar el significat o bé donar-li la traducció; si nosaltres tampoc sabem què vol dir, buscarem tots junts el significat de les paraules al diccionari.

Buscar una rutina diària que inclogui la lectura, com llegir un conte abans d’anar a dormir, els ajudarà a assimilar-ho com una cosa natural. Si cada dia a la mateixa hora ens asseiem a llegir amb el nostre petit o petita, aconseguirem que ho faci d’una manera més independent quan sigui més gran.

A mesura que vagin creixent, per als nostres joves lectors, cada vegada serà més important el contingut del que llegeixen. És per això que haurem d’escoltar-los amb atenció quan ens expliquin les seves preferències i escollir llibres que hi siguin afins.

Aquí teniu alguns exemples que podrien ser-nos molt útils per a totes les edats.

Habitos lectura libros

8 lectures recomanades per a nens i nenes a l’estiu

Play&Learn with Numbers

Tota la col·lecció de llibres en anglès Play&Learn és ideal per als més petits de la casa. Són llibres senzills pensats per a nens i nenes de 9 a 24 mesos. Recomanem especialment Play&Learn with Numbers, un llibre amb el qual, a més d’aprendre anglès, els nostres fills i filles aprendran els números de l’1 al 10.

Betty the Black Sheep

Els llibres de la col·lecció Betty the Black Sheep són perfectes per a nens i nenes de 2 a 4 anys. L’ovelleta Betty n’és la protagonista i va descobrint el món que l’envolta, tal com fan els petits en aquesta edat.

Aquests llibres tenen il·lustracions molt cridaneres que segur que captaran l’interès dels teus fills. A més, es pot combinar amb el Talking Pen, un llapis interactiu que llegeix els llibres en un anglès perfecte, per gaudir d’una experiència molt més interessant.

Monkey and Me

Monkey and Me és una història il·lustrada en anglès amb un llenguatge molt senzill.

Divertirà els nens i nenes a partir dels 2 anys d’edat i els convertirà en grans amants dels animals. El conte explicar les entremaliadures d’una nena que sempre va acompanyada del seu mico de joguina, a qui estima molt.

Revolting Rhymes

És una obra amb tocs de comèdia que es desmarca dels clàssics contes infantils sobre fades. Amb finals molt imaginatius que sorprendran els petits i que voldran repetir una i altra vegada. És ideal per a nens i nenes a partir dels 3 anys.

Listen&Touch Books

Per a nens i nenes de 3 a 8 anys, tenim una col·lecció de llibres que els permetrà jugar amb els sentits. D’una manera divertida, amb els llibres Listen&Touch aprendran a identificar objectes i accions de la vida quotidiana.

A més, aquests llibres aconsegueixen captar l’interès del nen o nena gràcies a la interacció que tenen, fent-lo servir juntament amb el nostre Talking Pen.

Llibres en anglès per a nens i nenes a partir dels 9 anys

A partir de certa edat, com hem explicat anteriorment, els nens i nenes començaran a ser més selectius amb els contes i llibres. És el moment d’apropar-se a les aventures de Harry Potter o The Hobbit (sempre en anglès), pensats precisament per a aquestes edats. També hi ha altres grans clàssics com la sèrie del llibre Anne of Green Gables. Tal com dèiem abans, tot dependrà dels gustos de cada infant.

Com més aviat estimulem la lectura en anglès en els nostres petits, abans començaran a adorar-la i a gaudir dels beneficis que aporta aquesta activitat. L’estiu és una oportunitat d’or per dedicar temps a la lectura. Fem-ho junts, en família, i fem-ho en anglès.

Des de Kids&Us, esperem que passeu un bon estiu llegint llibre en anglès tots junts!

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >