Les hortalisses en anglès

 

Tenir una bona alimentació, que sigui sana i variada, hauria de ser una prioritat per a tothom, però encara ho és més si parlem dels infants. Aconseguir que els més petits mengin de tot i bé pot semblar un repte, però s’ha d’intentar aconseguir-ho.

Una de les maneres d’aconseguir hàbits saludables a casa és fer-los partícips de tot el procés; per exemple, anar junts a comprar i preparar receptes en família pot ajudar els nostres fills i filles a entendre la importància de l'alimentació saludable. Per fer-ho, és important que, a poc a poc, vagin descobrint la gran varietat d'aliments que tenim a l’abast. Avui us donarem un cop de mà amb les verdures i les hortalisses perquè pugueu incorporar-les a plats divertits. Veurem com es diuen les hortalisses més habituals en anglès i també plantejarem activitats per practicar aquest vocabulari.

Glossari d’hortalisses en anglès

Sabem que les hortalisses i les verdures no solen ser el plat preferit dels nens i nenes; no obstant això, són aliments rics en vitamines i minerals. Podem aprofitar la gran varietat de colors i textures que ens ofereixen per crear plats que entrin pels ulls i que siguin deliciosos. A més a més, conèixer els noms de les verdures i hortalisses en anglès pot ajudar a fer-les més divertides i animar els més petits a provar ingredients nous mentre amplien el vocabulari en anglès.

Per començar, hem de distingir els productes vegetals que hi ha al mercat. En anglès fem servir la paraula vegetables per parlar d’hortalisses en general o veggies, que té un ús més col·loquial. Podem distingir entre verdures, que són hortalisses de fulles verdes (green vegetables) i tubercles (root vegetables). A part, també hi ha llegums (legumes), fruites (fruits) o herbes aromàtiques (aromatic herbs). Avui ens centrarem en les verdures i els llegums; i més endavant, ja parlarem de la fruita.

Main veggies: principals hortalisses en anglès
Artichoke: carxofa
Asparagus: espàrrec
Beetroot: remolatxa
Bell pepper: pebrot
Broccoli: bròquil
Cabbage: col
Carrot: pastanaga
Cauliflower: coliflor
Celery: api
Corn: blat de moro
Cucumber: cogombre
Eggplant: albergínia
Garlic: all
Green beans: mongetes verdes
Leek: porro
Lettuce: enciam
Mushrooms: xampinyons
Onion: ceba
Potato: patata
Pumpkin: carabassa
Radish: rave
Spinachs: espinacs
Sweet potato: moniato
Tomato: tomàquet
Zucchini / courgette: carbassó

Legumes: llegums
Beans: mongetes blanques
Chickpeas: cigrons
Lentils: llenties
Peas: pèsols
Soybeans: soja

Aromatic herbs and spices: herbes aromàtiques i espècies
Basil: alfàbrega
Cinnamon: canyella
Coriander: coriandre
Dill: anet
Ginger root: gingebre
Oregano: orenga
Parsley: julivert
Rosemary: romaní
Saffron: safrà

Una manera fàcil de practicar tots aquests noms en anglès és preparant els menús de la setmana i la llista de la compra corresponent en família. Si, a més, deixeu que els més petits també us ajudin a l’hora de cuinar, amb tasques senzilles com pelar les patates o tallar les mongetes verdes a trossets, aconseguirem que s’impliquin en tot el procés i que els faci més il·lusió menjar-se el plat de verdura que han ajudat a preparar.

Expressions amb verdures i hortalisses en anglès

Verdures en anglès

A part d'aprendre vocabulari nou, podem enriquir el nostre anglès fent ús d'expressions i frases fetes. Incloure idioms al nostre llenguatge millora molt el nostre discurs perquè el fa més fresc i natural; també ens ajuda a entendre millor als anglesos quan viatgem al seu país o als personatges de les pel·lícules en versió original, ja que fan servir un vocabulari ric en expressions col·loquials. Hem seleccionat algunes de les frases fetes amb verdures més populars perquè les pugueu practicar en família.

A hot potato: literalment és una «patata calenta» i la fem servir per parlar d’un tema polèmic.
As thick as a pea soup: es fa servir quan parlem d'alguna cosa molt espessa, tant com una sopa de pèsols.
Cool as a cucumber: estar «fresc com un cogombre» significa estar tranquil.
Salad days: quan parlem dels «dies d’amanida» d’algú, ens referim a quan era jove.
To be like two peas in a pod: la fem servir per parlar de dues persones que són iguals, com dues gotes d'aigua, sigui de caràcter o físicament.
To spill the beans: significa revelar un secret.

Cuinar en anglès: pastís de carabassa

Cuinar en anglès

Tenint a l’abast tanta varietat de verdures i hortalisses, qui se’n pot avorrir? Us animem a buscar receptes divertides i delicioses perquè els més petits de casa les gaudeixin. Més enllà de menjar verdures bullides, també podeu fer-les a la brasa o al vapor i inventar-vos les millors amanides, purés i... fins i tot pastissos! Avui us convidem a preparar un deliciós pastís de carabassa, unes postres típiques de tardor als països anglosaxons. En mengen a moltes llars per les festes de Halloween i també pel Thanksgiving Day (Dia d’Acció de Gràcies). Preparats, llestos i... cap al forn!

Ingredients:
750 g de carabassa, pelada i sense llavors
350 g de pasta brisa
140 g de sucre llustre
2 ous
25 g de mantega fosa
175 ml de llet
Mitja culleradeta de sal
Mitja culleradeta de nou moscada
Una culleradeta de canyella
Una mica de farina

El procediment és una mica elaborat, però els passos a seguir són senzills i pot ser una molt bona activitat per passar una tarda de tardor en família. A més, us compartim també la recepta original del pumpkin pie de la BBC perquè pugueu practicar en anglès.

1. Trossegeu la carabassa i poseu-la en una olla gran. Cobriu-la amb aigua i poseu-la a bullir. Deixeu que es cuini a foc lent durant 15 minuts o fins que quedi ben toveta. Escorreu la carabassa i deixeu-la refredar.

2. Poseu a esclafar el forn a 180 °C. Tireu una mica de farina sobre la vostra superfície de treball i esteneu-hi la pasta brisa. Estireu-la una mica amb un rodet o amb les mans, si ho necessiteu. Ara folreu el motlle per a pastissos amb la massa i deixeu-la reposar uns minuts. Cobriu la massa amb paper de forn i ompliu-la de cigrons crus, que evitaran que la massa s’infli. Poseu-la al forn durant 15 minuts; llavors retireu els cigrons i el paper i torneu-la a posar al forn durant 10 minuts més fins que es dori. Retireu-la del forn i deixeu-la refredar.

3. En un recipient, barregeu el sucre, la sal, la nou moscada i la meitat de la canyella. Afegiu els ous batuts, la mantega fosa, la llet i el puré de carabassa prèviament colat per eliminar l'excés d’aigua. Aboqueu la massa del pastís al motlle (sobre la pasta brisa) i poseu-lo al forn a 200 °C durant 10 minuts. A continuació, baixeu la temperatura a 180 °C i seguiu coent-la durant 35 o 40 minuts més, fins que l’interior hagi quallat.

4. Quan el pastís estigui fred, desmotlleu-lo i prepareu-lo per servir. Empolseu-lo amb una barreja de canyella i sucre llustre. Serviu-lo fred.

Al blog, trobareu més receptes com les de gelats saludables de fruites, perquè passeu estones divertides en família mentre cuineu en anglès. Implicar els més petits a la cuina és un bon exercici per inculcar-los bons hàbits alimentaris, que també us animem a posar en pràctica amb Gina Ginger and the Food Fairy. Amb aquest conte, els nens i nenes de 5 a 7 anys aprendran vocabulari associat amb el món culinari i alhora comprovaran que el menjar pot ser molt divertit.

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >