Les estacions de l’any en anglès per a nens i nenes

Amb l’arribada de la primavera els dies comencen a ser més llargs i les temperatures més suaus. És possible que moltes vegades els més petits no tinguin molt clar quan canviem d’estació, però sí que noten les diferències entre unes i altres.

Les estacions de l’any en anglès són un tema perfecte per treballar amb nens i nenes perquè els ajuden a comprendre millor el pas del temps i permeten fer-ho amb activitats d’allò més entretingudes que poden adaptar-se a cada edat. Amb les estacions, aprenen també els mesos de l’any, alguns conceptes bàsics relacionats amb el temps i la meteorologia, la roba que ens posem a cada estació o les activitats que podem dur a terme a cada època. En aquest article et proposem activitats divertides, com dibuixos, jocs i cançons, perquè us ho passeu pipa en família mentre els teus fills i filles aprenen les estacions de l’any en anglès.

 

Índex de continguts

 

Com es diuen les estacions de l’any en anglès?

Com es diuen estacions de l'any en anglès

Com sempre diem, no importa si els pares no tenen un gran nivell d’anglès per acompanyar els seus fills en l’aprenentatge de l’idioma. A Kids&Us tenim molts recursos per ajudar-vos, així que aquí va un petit recordatori de com es diuen les quatre estacions de l’any en anglès:

Hivern: Winter
Primavera: Spring
Estiu: Summer
Tardor: Autumn o Fall

En anglès hi ha dues paraules per parlar de la tardor: autumn i fall. Tot i que ambdós termes es poden utilitzar indistintament, en anglès britànic és més habitual parlar d’autumn i en anglès americà, de fall.

Dibuixos de les estacions de l’any en anglès amb la Betty Sheep

Com es pronuncien les estacions de l’any en anglès? Per ajudar-nos amb la pronunciació de les quatre estacions en anglès, ens hem buscat una ajudant meravellosa: la Betty Sheep. És una ovelleta negra d’allò més curiosa amb la qual els més petits aprendran com es diuen les estacions i quines activitats es fan en cadascuna d’elles. Són dibuixos amb capítols de menys de quatre minuts plens de vocabulari en anglès perquè aprendre les estacions i les seves característiques sigui entretingut i molt natural.

Winter

L’any comença a l’hivern, almenys a l’hemisferi nord. I quines activitats podem fer a l’hivern? La Betty Sheep ho té clar en aquest capítol: si neva, we can make a snowman! i adornar-lo amb un barret i una bufanda. Podem organitzar una bona snowball fight i escalfar-nos amb una deliciosa tassa de hot chocolate.

Spring

Després del fred de l’hivern, arriba la primavera i amb ella, desperten molts animals i creixien les flors. La Betty Sheep i la seva amiga Catty estan llestes pel canvi d’estació i per descobrir totes les novetats. En aquest capítol, surten a passejar al camp i observen tot el que troben: abelles, flors, el riu ple d’aigua i que pugui ploure en qualsevol moment! Però tant és, it’s a great time to play outdoors.

Summer

No hi ha res més estiuenc que passar el dia at the beach. Si pels teus fills i filles és un pla divertit, per a la Betty Sheep també! I què no pot faltar en un bon dia de platja? Doncs el sol, la crema solar, nedar al mar i construir sand castles.

Autumn

A la tardor els boscos canvien de color i en aquest capítol, la Betty i la Catty descobriran juntes alguns dels elements habituals d’aquesta època de l’any mentre juguen a hot and cold. Les fulles cauen a la tardor, els bolets creixen, és temps de carabasses i de castanyes.

 

Cançons per aprendre les estacions de l’any en anglès

Cançons per aprendre les estacions de l’any en anglès

Ja saps que les cançons en anglès són un recurs fantàstic per l’aprenentatge dels nens, així que les estacions de l’any no són una excepció. El ritme enganxós i els gestos que acompanyen algunes melodies són grans aliats per a l’aprenentatge de paraules i expressions noves, però també per memoritzar-les bé. Perquè pugueu cantar en família a ple pulmó sobre les coses que fem en cada estació, hem preparat una selecció de cançons divertides sobre les estacions de l’any que podeu veure i escoltar a YouTube perquè van acompanyades de dibuixos animats que ajuden a comprendre encara millor allò que conten les lletres:

Four Seasons, Netflix Jr.
Seasons, Pinkfong Songs for Children
If you know all the seasons, The Kiboomers

Frases en anglès sobre les estacions de l’any

Frases en anglès sobre les estacions de l’any

Amb les cançons i les aventures de la Betty Sheep els més petits aprendran un munt de vocabulari sobre els canvis de la natura al llarg de l’any, el temps que fa o sobre quins animals o activitats són típics de cada estació. Hem anat deixant algunes pistes, però t’ajudem a treballar les estacions amb els més petits de casa amb una llista d’expressions interessants, però abans recorda: winter, spring, summer and fall. One year, four season in all!

Winter is time to…
Cold weather
Snow days
Make a snowman
Snowball fights
Sledging
Enjoy hot chocolate!
Christmas holidays

In spring there are...
There are bees
There are flowers all around
There are flowers blooming
There is a lot of water in the river

Summer is for...
Days at the beach
Sun
Sunscreen
Build sandcastles
Let’s go swimming
Camping
Having a picnic
Wearing flip flops
Summer holidays

Autumn is when…
Leaves fall in autumn
Toadstools grow in autumn
Pumpkins grow in autumn
Squirrels collect food in autumn
Chestnuts fall of trees in autumn

En definitiva... what’s your favorite season?

Jocs per aprendre les estacions de l’any en anglès

Jocs per aprendre les estacions de l’any en anglès

A més de les cançons i els dibuixos animats, els jocs i les manualitats també són activitats divertides que ajuden a nens i nenes de totes les edats a aprendre més i millor en un entorn relaxat i emocionant. Tenim algunes idees interessants perquè les treballeu en família. Necessitareu materials senzills, així que podeu posar-vos mans a l’obra de seguida.

Joc 1: Quina roba em poso?

Una altra cosa que canvia a cada estació és el temps que fa i la roba que ens posem. Per ajudar els més petits a familiaritzar-se amb aquestes diferències, podeu retallar cercles de quatre colors, un per a cada estació. Per exemple: blanc per l’hivern, verd per la primavera, groc per l’estiu i taronja per la tardor. Després podeu anar a l’armari per trobar i etiquetar peces que corresponguin a cada estació. També podeu dibuixar o imprimir diferents peces de roba (guants, samarretes de màniga curta, banyador, botes d’aigua...) i posar les etiquetes sobre el paper.

Joc 2: Twister de les estacions

Temperes de colors: ataronjat, blau, groc, verd; i una cartolina gran, són l’únic que necessites per fer aquest joc. Tota la família es divertirà amb aquesta superidea, pots pintar en una cartolina gran els cercles amb els colors associats a cada estació. Un entreteniment en el qual podran participar totes les edats i que mostrarà la seva flexibilitat i com sempre aprendran una mica d’anglès d’una manera divertida. Només heu de dir: green spring! o yellow summer!

Bonus: llibre perquè els nens aprenguin les estacions en anlgès

Betty and the Seasons

I si incorpores l’aprenentatge de les estacions de l’any en anglès a l’hora del conte? A Betty and the Seasons, la simpàtica Betty Sheep ensenyarà els més petits les diferències entre l’hivern, la primavera, l’estiu i la tardor, i la natura característica de cadascuna d’elles. I ho farà amb frases senzilles i unes il·lustracions molt vistoses que afavoriran la comprensió. Aquest conte de Kids&Us és compatible amb el nostre Talking Pen perquè a més de llegir junts sobre les estacions, també practiqueu en família la bona pronunciació de l’anglès.

Perquè l’aprenentatge i la diversió no s’aturin aquí, et deixem alguns jocs en anglès perquè els nens i nenes segueixin aprenent.

Nueva llamada a la acción 

Compártelo en >