L'abecedari en anglès

El nostre abecedari i les lletres que en formen part són la base de l’anglès. Gràcies a la combinació de vocals i consonants construïm les paraules que ens permeten comunicar-nos amb els altres; per tant, és interessant conèixer bé l’alfabet i com es pronuncien les lletres en anglès per aconseguir un bon domini de la llengua. Conèixer totes les lletres és clau per al desenvolupament de l'escriptura i la lectura en anglès, alhora que una bona pronunciació també ajuda a millorar tant l'expressió oral com el listening.

Com a base del mètode Kids&Us, volem guiar-vos en aquest procés amb paraules relacionades amb cada lletra, però en el context d’una frase sencera perquè l'aprenentatge sigui més real i natural. Al final d’aquest post, trobareu un descarregable amb l’abecedari en anglès de Kids&Us per crear-vos fitxes, pintar-les i començar a jugar amb les lletres.

Índex de continguts

  • Les vocals en anglès
  • Les consonants en anglès
  • Pronunciació de l’abecedari anglès 

Les vocals en anglès

Blog_kidsandus_alphabet_02

L'abecedari, o alphabet en anglès, el formen 21 consonants i 5 vocals. En total són 26 lletres, cada una amb un so propi, tot i que algunes poden tenir-ne més d’un. És per això que és interessant aprendre-les a través de paraules i frases que ens ajudin a relacionar cada lletra amb el seu so. Les vocals en anglès són les vowels i n’hi ha cinc. Són les primeres lletres que aprenen la majoria de nens i nenes, a part de la inicial del seu nom, perquè són les més senzilles de pronunciar.

Si es possible, potser més que fer la llista, seria interessant insertar les diferents fitxes de l’abecedari de Kids.

A This is an APPLE
E There are some EGGS
I It’s an ICE CREAM
O It’s an ORANGE
U It’s an UMBRELLA

Per practicar les vocals, us animem a pensar en família en altres paraules en anglès que comencin per cada una d’aquestes lletres i a formar frases senzilles per posar-les en context. Una bona manera de fer-ho és anomenar objectes o colors de l’habitació que comencin per la vocal que hàgiu escollit. Ho podeu convertir en un joc! Qui trobarà més paraules que comencin amb la lletra A?

Les consonants en anglès

Blog_kidsandus_alphabet_03

Si les vocals són les lletres més senzilles de pronunciar és perquè l’aire no troba cap obstacle quan ha de sortir, simplement es converteix en cada una de les lletres segons la posició de la boca. No obstant això, les consonants són més complexes perquè es pronuncien diferent en funció de si l’aire que surt es bloqueja amb els llavis, la llengua o les dents. Ho aprenem a fer de manera natural en la nostra llengua materna i en anglès ho farem igual. Per això, us recomanem dedicar una estona al dia a escoltar anglès, per acostumar l’oïda als sons, fet que també n'afavoreix la pronunciació. En anglès hi ha 21 consonants, o consonants, i en veurem un exemple de cada una:

B This is a BISCUIT
C It’s COLD
D It’s a DINOSAUR
F It’s a FOX
G This is a GIRAFFE
H I’m HAPPY!
J Put on your JACKET!
K It’s a KOALA
L This is a LADYBIRD
M It’s a MUFFIN
N It’s NUMBER 5
P This is a PENGUIN
Q Any QUESTIONS?
R It’s RAINY!
S It’s SUNNY!
T It’s a TIGER
V This is a VOLCANO
W Can I have some WATER, please?
X These are X-RAYS!
Y This is YELLOW!
Z It’s a ZEBRA!

Igual que amb les vocals, podeu buscar per casa coses que comencin per cada una de les consonants? També podeu pensar diverses categories i convertir el joc en una versió de Scattergories. Per exemple, qui sap més animals en anglès que comencin per consonant? I colors en anglès?

Pronunciació de l’abecedari anglès

L'escolta activa és clau per aprendre la pronunciació de les lletres en anglès. Això vol dir escoltar atentament pistes d’àudio breus cada dia, siguin cançons, pel·lícules, dibuixos animats o qualsevol altre tipus de relat. Conscients que no a totes les famílies hi ha adults amb un bon domini de l'anglès, des de Kids&Us vam idear el nostre Talking Pen, compatible amb molts dels nostres llibres en anglès i que permet escoltar com sonen les paraules dels contes. D’aquesta manera, els més petits poden descobrir els sons de l’anglès al seu ritme.

Per practicar una mica més, posarem una mica de música al post amb una cançó de l’abecedari en anglès. La música és una aliada fantàstica a l’hora d’aprendre anglès perquè ens ajuda a interioritzar una pronunciació correcta mentre ens divertim i, a més, ens anima a moure’ns i ballar, que ja sabem que és clau per a una vida sana.

The Alphabet Chant


I com que els tractes són tractes, us deixem aquí sota el descarregable del nostre abecedari perquè el pugueu imprimir, decorar i crear les vostres pròpies fitxes per jugar amb les lletres. El podreu fer servir per construir paraules senceres amb els noms dels vostres objectes, animals, colors... preferits. Aprendre també és divertir-se, així que... have a lot of fun!

Newsletter_600x250_ABC_CATNueva llamada a la acción

Compártelo en >