Futur s’escriu en anglès

La vida és una presa de decisions constant, des de les qüestions més banals fins a les que saps que tindran conseqüències més enllà de tu mateix. També hi ha moments en els quals has de prendre decisions sense temps per meditar-les, en els quals no tens cap mena de guia, en els quals ets tu mateix qui ha d’anar obrint camí sense perdre temps perquè saps que no pots quedar-te de braços plegats. I mous fitxa sent conscient que allò que decideixis també incidirà sobre el dia a dia de moltes altres persones: alumnes, famílies, empleats, proveïdors... Quina responsabilitat! 

Des del minut 1 de la irrupció de la COVID-19 al món, la nostra prioritat ha estat que els nostres alumnes continuessin en contacte amb l’anglès, que, tot i el tancament dels centres i el confinament de la passada primavera, ells seguissin aprenent amb nosaltres. Possiblement vam equivocar-nos, vam fer algun pas en fals, però havíem de trobar la millor solució per un problema que ha capgirat la nostra vida, la normalitat de milers de milions de persones a tot el món. Vam treballar a contrarellotge, vam oferir continguts setmanals d’autoconsum, activitats i vídeos que van dur algunes de les rutines de l’aula als menjadors de cada casa. Després van arribar les classes online pels alumnes més grans, que començaven a viure una nova normalitat, i vam anar millorant sobre la marxa tot el contingut d’autoformació que anàvem generant. 

En paral·lel, tots estàvem experimentant com era de difícil entretenir els menuts a casa tot el dia. Per això vam posar a disposició de totes les famílies un munt d’activitats, manualitats, cançons, balls i vídeos sota el paraigua de la campanya Stay at home with Kids&Us. Els nostres continguts van sortir del circuit habitual per arribar a totes les llars i facilitar la gestió del nou dia a dia durant el confinament. Volíem aportar el nostre granet de sorra per agrair l’esforç continu que feien les famílies, per solidaritzar-nos-hi perquè en cap moment van abaixar la guàrdia per aconseguir que els seus fills i filles tinguessin el millor record possible d’una època grisa per la qual ningú estava preparat.  

I el curs 2020-2021, què? 

Amb el pas de les setmanes i els mesos cada cop preníem més consciència de la necessitat de preparar-nos molt bé pels mesos que venien. El nou curs no seria com ens hauria agradat, semblava que l’amenaça del confinament seguiria present durant molt de temps. Aprendre a conviure amb la nova realitat i adaptar-nos no era una opció, sinó una obligació. El món del coneixement no es podia aturar un cop més per als nostres alumnes, simplement no ens ho podíem permetre! El cost de perdre mesos d’aprenentatge per a qualsevol nena o nen és altíssim.  

Sempre he cregut que hi ha una edat per estudiar i aprendre, i una altra per treballar; tot i que seguim aprenent durant tota la nostra vida, quan som infants és quan tenim el temps i la capacitat per fer-ho més fàcilment. I així és com des de Kids&Us vam posar tota la llenya al foc per adoptar totes les mesures necessàries per seguir oferint a les nostres famílies allò que millor sabem fer: ensenyar anglès als seus fills i filles.  

Teníem un objectiu clar, preparar-nos per qualsevol escenari possible de cara al nou curs i això demanava digitalitzar el nostre mètode, però aturem-nos un moment! Què vol dir digitalitzar per Kids&Us? Simplement posar els nostres continguts en un entorn digital? No! Per nosaltres aquesta no és la definició. Digitalitzar a Kids&Us és com començar de zero, és agafar els nostres continguts i reinventar la manera de fer-los arribar als nostres alumnes, intentant suplir, si és que és possible, la presència d’altres nens i nenes i del docent. I així ha estat com hem passat de les nostres guies didàctiques a guions; de professors a professors convertits en actrius i actors; de l’aula a un plató; de jocs físics a jocs virtuals... No hem estalviat en recursos, tot i que si us soc sincera, malauradament no hem pogut comprar el temps que hauria calgut per fer-ho millor. 

Des que ens vam fer a la idea que la pandèmia ens acompanyaria durant molt de temps fins al començament de curs, han passat tres mesos, tres mesos frenètics, sense descans ni vacances. D’alguna manera hem fet de “sanitaris” en el nostre sector, hem vist perillar el llegat més valuós que té qualsevol ésser humà: el coneixement.   

I aquí és on som ara. Ho podríem haver fet millor, segur, però seguirem treballant amb l’excel·lència com a horitzó. Hem digitalitzat el mètode Kids&Us, ho hem fet en un temps rècord i ens sentim satisfets d’haver arribat fins aquí (donades les circumstàncies) i de la resposta de la nostra comunitat. Sense la confiança i el suport de tota la família Kids&Us hauria estat molt més difícil.  

Hem iniciat una nova etapa, els nostres centres són espais segurs, apliquem totes les mesures de seguretat i higiene que recomanen les autoritats sanitàries competents. A més, ens hem preparat per fer front a qualsevol eventualitat que pugui aparèixer durant les pròximes setmanes i mesos, perquè passi el que passi, els alumnes de Kids&Us seguiran aprenent anglès amb nosaltres.  

Ens demanen molts sacrificis, tant col·lectius com individuals, però seguirem prenent decisions amb la vista posada en el futur dels nostres alumnes, un futur que s’escriu en anglès.  

Compártelo en >