Felicita el teu professor en el Dia Mundial dels Docents

 

El 5 d’octubre és la data marcada per la UNESCO per celebrar el Dia Mundial dels Docents, una jornada d'agraïment en la tasca del professorata la seva dedicació i el seu compromís amb la comunitat educativa.  

Aquest any, la celebració està marcada per la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 i es vol reconèixer el repte al qual s’enfronten aquests professionals arreu del món.  

Com ja et vam explicar en la publicació que dedicàvem a la tornada segura a l’escola, aquest any hi ha molts protocols a seguir per garantir la seguretat de tota la comunitat educativa. El pes recau en el professorat perquè és l’encarregat d’assegurar-se el correcte compliment de les normes en el seu grup d’alumnes, i el Dia Mundial dels Docents ho vol valorar encara més 

Avui volem explicar-te l’origen d’aquesta celebració, per què hi ha diferents dates en diversos països i et donarem idees per tal que tu també puguis felicitar als professors dels teus fills i filles amb una targeta divertida que podreu preparar en família.  

 

Quan és el Dia dels Docents? 

Pintura

El Dia dels Docents commemora l’aniversari de l’aprovació a París el 1966 d’una sèrie de recomanacions relatives als drets i responsabilitats dels professors, a més de normes relacionades amb la seva formació i contractació. Per això, la celebració es convoca cada any en col·laboració amb UNICEF, l’Organització Internacional del Treball i la Internacional de l’Educació.  

No obstant això, l’agraïment a la tasca dels professors es remunta en molts països al segle XIX. Alumnes i famílies van començar a agrair al professorat la seva tasca fonamental en l’educació de la comunitat. En altres casos, la celebració també va venir de la mà del recordatori a un personatge clau en el sistema educatiu del país i és per això que la data commemorativa no és la mateixa a tot arreu. A l’Argentina, per exemple, el Dia Mundial dels Docents se celebra l’11 de setembre, en record a Domingo Faustino Sarmiento, que va ser president de l’Argentina i va revolucionar el sistema educatiu del país amb la creació de moltes escoles. A l’Índia, celebren el Dia dels Docents el 5 de setembre, data de naixement de Sarvepalli Radhakrishnan, filòsof, acadèmic i el segon president del país. A Espanya, el 27 de novembre també se celebra el Dia dels Docents, en honor a José de Calasanz, patró de les escoles cristianes. Malgrat això i per posar en ordre totes les dates, la UNESCO va declarar el 1994 que el Dia Mundial dels Docents se celebraria el 5 d’octubre i així ho fan la majoria de països del món.  

 

Per què se celebra el DiMundial dels Docents? 

World-Teacher-Day

Més enllà de qüestions oficials, el Dia Mundial dels Docents s’ha convertit en una oportunitat perquè alumnes i famílies de tot el món agraeixin la tasca educativa dels professors, la seva implicació i les hores dedicades a l’aprenentatge dels altres.  

Si cada un de nosaltres hagués de fer una llista de les persones que més ens han marcat o ajudat a ser qui som, probablement afegiríem algun professor al podi d’honor després del lloc reservat a pares, mares i éssers estimats més propers. Potser aquella mestra d’infantil que ens feia volar amb la seva manera d’explicar-nos contes, o aquell professor de música que ens va animar a tocar un instrument, o aquell altre d’anglès que ens va ajudar a perdre la por i la vergonya a la llengua de Shakespeare, o fins i tot aquella professora d’història de l’art per la que vam posar en dubte, fins i tot, el que volíem ser de grans. En tot això radica el veritable valor dels professors, no només en la seva funció com a transmissors de coneixement o com a formadors, sinó en el seu paper com a guies en les diverses etapes de l’aprenentatge. Els professors són docents, sense cap mena de dubte, però també són aquell adult de referència en qui es pot confiar.  

 

Personalitza la teva postal per a felicitar el teu professor/a 

El 5 doctubre és un dia per donar les gràciesMai és tard per a donar les gràcies a aquell professor que recordes amb una estima especial, però sobretot és el moment de donar les gràcies als mestres dels teus fills i filles, que ara mateix s’estan preocupant per donar-los la millor educació possible i per fer-ho, a més, en un entorn segur. Potser el mestre de l’escola, la professora de música, la de l’escola de dansa o el professor d’anglès. Apassionar els alumnes, transmetre il·lusió, ser capaços de posar-nos en la seva pell i fomentar l’aprenentatge fora de l’aula són característiques d’un bon docent 

També que sigui creatiu i capaç d’adaptar-se a les necessitats de cada grup i de cada alumnes en particular. Així és com són els professors de Kids&Us i així és com ens agrada que siguin. Des d’aquí també els donem les gràcies per la seva tasca i la seva dedicació en els més de 500 centres repartits per tot el món.  

Per ajudar-te a donar-los tu també les gràcies, hem preparat aquesta targeta que pots descarregar, personalitzar i imprimir.  

Coloreable Teachers Day

Descarrega't la targeta!

Happy teacher's day! 

 

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >