Els aprenentatges de l’amistat

Tenir un amic quan s’és petit és una de les experiències més enriquidores en la vida d’un nen. És el primer vincle important amb algú que no és de la família i això, encara que sembli obvi, significa establir una relació de confiança amb algú que no és del cercle de la “fidelitat contrastada” de la família. Tenir un amic implica seguretat en un mateix i per això ha de ser percebut com una gran notícia per als pares.

Més enllà que l’amic agradi o no, que els pares del nen agradin o no, els valors lligats a l’amistat són molt importants per al desenvolupament emocional dels nens. Confiança, seguretat, capacitat per compartir i guardar secrets són aptituds molt importants que el nen anirà adquirint mentre experimenta amb les noves amistats.

En una societat globalitzada i interconnectada com l’actual, no existeixen límits per conèixer persones de qualsevol lloc del món amb un sol clic. Conèixer totes les cultures i l’aprenentatge que se’n deriva està avui a l’abast de tots els nens. El potencial de trobar amics és tan gran com el món, i els valors que el nen pot aprendre són tan valuosos com l’amor d’una mare. 
 
Natàlia Perarnau, 
fundadora i creadora del mètode Kids&Us.

Compártelo en >