Els altres passos del mètode Kids&Us

Ja fa gairebé 20 anys des que vam començar aquesta meravellosa bogeria d’ensenyar anglès als nens i nenes d’una manera nova i revolucionària, amb una metodologia que es basa en cinc passos fonamentals: escoltar, comprendre, parlar, llegir i escriure. Durant aquestes dues dècades, hem estat testimonis de com alguns dels nostres teachers també han anat superant tots els reptes que se’ls plantejaven i s’han convertit en coordinadors de centres, directors o inclús franquiciats; altres han guanyat experiència i coneixements com a professionals a les nostres oficines centrals a Manresa (Barcelona).

També vivim amb orgull quan pares i mares dels nostres alumnes, enamorats del mètode i convençuts de la seva eficàcia, decideixen emprendre i obrir la seva escola Kids&Us. Per nosaltres és un gran honor poder acompanyar-los en aquesta decisió fins que es fa realitat; alguns, fins i tot, s’han convertit en multifranquiciats, amb més d’un centre.

Al que no estem tan acostumats és a tenir exalumnes Kids&Us entre els professionals de la Central i això acaba de passar. Exacte, algú que va passar per les aules de Kids&Us, que ha crescut i ha après anglès amb el mètode Natural English, ara fa un pas més i s’uneix a l’equip que fa créixer aquest somni dia a dia.

De les aules de Kids&Us Manresa a la Central

Pregunta: Benvinguda a Kids&Us, Alba. Aquí comença la teva etapa a la Central i un recorregut que esperem que sigui llarg i ple d’èxits. Ets la primera professional de la Central que abans ha passat per les nostres aules, què et sembla?

Resposta: Doncs al principi no n’era gaire conscient, però vist així és un gran què; és com tancar un cicle i estic molt contenta.

P: Et vas imaginar mai que podries treballar a Kids&Us?

R: La veritat és que no. De fet, quan no estàs al món laboral tampoc et planteges gaire aquestes coses. Ara mateix, com que he viscut el mètode des de petita, el sento més a prop: tinc la sensació de formar part d'aquest projecte, tot i fer poc temps que treballo aquí.

P: Ara que ja has viscut les primeres setmanes a la Central, què sents al formar part de l’equip que ha desenvolupat les experiències que tu mateixa vas viure de petita i adolescent com a alumna? Hi ha alguna cosa que t’hagi sorprès?

R: Sento que formo part d’un projecte que ja he viscut, però d’una altra manera, i em sorprèn la manera de relacionar-m’hi perquè, tot i que només fa unes setmanes que soc aquí, sento que en realitat és tota una vida.
Crec plenament en aquest projecte pel que fa a l'aprenentatge de l'anglès, però també perquè el recordo com una molt bona etapa de la vida; quan penso en Kids&Us, gairebé tots els records que em venen al cap són bons. Dic gairebé tots perquè sempre hi ha excepcions; em refereixo a l'adolescència, durant la qual, amb el menfotisme típic de l'etapa, a vegades fa més vergonya parlar a classe o et costa més anar-hi!

P: Parlant de records, com vas viure la teva etapa d’alumna a Kids&Us?

R: Recordo passar-m’ho molt bé, aprendre molt i arribar a casa cantant les cançons des de petita. Quan vius experiències bones de petit, et marquen molt per al futur. Va ser una bona experiència, em vaig fer molt amiga de les meves companyes de classe. Vaig ser de les primeres generacions; vaig començar amb 4 o 5 anys, fins i tot la Natàlia Perarnau em va fer classe! Vaig cursar fins a Teens 3, moment en què vaig deixar Kids&Us per marxar a Irlanda a estudiar 1r de batxillerat.

P: Així que la Natàlia et va fer classe, quin record en tens?

R: Quan la vaig tenir de professora era molt petita, però sí que recordo haver-la vist més endavant pels passadissos de Kids&Us Manresa mentre organitzava i acompanyava els nens i nenes del centre o al seu despatx just a l'entrada. Entre aquests nens i nenes, hi havia la Laia Serracanta (filla de la Natàlia) i jo, que també vam anar juntes a classe. Guardo un bonic record del tracte que teníem. Em sorprèn que, al cap de tants anys, encara avui tingui aquestes sensacions i vivències tan presents; són com dues o tres seqüències d’una pel·lícula.

P: Creus que la Natàlia també s’enrecordarà de tu?

R: Crec que sí. Tenia molt tracte amb la meva mare; a més, el fet que la Laia i jo compartíssim grup, que fóssim les primeres a seguir el mètode, va fer que visquéssim un ambient molt familiar. Érem poquets a classe i hi havia molt bona relació entre les famílies i la Natàlia, crec que sí que ho recordarà!

P: La teva família va confiar en Kids&Us i va apostar per una metodologia d’aprenentatge de l'anglès totalment diferent del que hi havia aleshores; es van tirar a la piscina amb la Natàlia. T’imaginaves que Kids&Us arribaria on és ara?

R: En aquell moment, els meus pares volien que creixés jugant i aprenent, en aquest cas l'anglès, d’una manera diferent: que m’ho passés bé mentre aprenia i que aprengués mentre m’ho passava bé. El que realment no m’imaginava és que pogués arribar a fer-se tan gran. M’ha sorprès gratament que Kids&Us estigui creixent d'aquesta manera i també que jo hagi format part dels seus inicis: vam passar de ser cinc a classe, amb la Natàlia de professora i la seva filla d’alumna, a ser un projecte que segueix creixent cada dia i que arriba a tants nens i nenes.

P: Recomanaries Kids&Us a les famílies que volen que els seus fills i filles aprenguin anglès?

R: Sí, rotundament. Des del primer minut, la meva família va creure molt en el mètode, en el fet de no seguir llibres de text convencionals amb nens tan petits, d'aprendre jugant i cantant, etc. Crec en l'educació que es basa en l’oci i el joc. El mètode Kids&Us crea una història i els nens creixen i aprenen amb uns personatges amb els quals s’acaben sentint identificats. Crec molt en el projecte i el recomano, sens dubte.

P: En darrer lloc, et demanarem un consell. Què no podem perdre de vista en el nostre dia a dia a la Central de Kids&Us per seguir oferint un ensenyament de qualitat?

R: Penso que no es poden perdre de vista els inicis. Tothom hauria de poder viure un dia a Kids&Us quan en Quim i la Natàlia portaven el centre de Manresa, sentir com era el projecte en aquell moment i veure com tot el que fa la Central cada dia és per seguir allà: mantenir l'aprenentatge en un ambient familiar i de confiança.
Per tant, el que diria és que no es perdés de vista per què fem el que fem; saber que tota aquesta feina està ben feta pot fer que tots els alumnes sentin el que sento jo avui i que tinguin bons records de la seva etapa a Kids&Us.

El nostre compromís amb l'educació

A Kids&Us, des del primer dia, assumim el compromís d’ensenyar anglès als nens i nenes amb el millor mètode possible, però no ens conformem, la nostra responsabilitat va molt més enllà. Sabem que estem formant els adults del futur, amb un nou idioma, però també en valors com l’empatia, l'esforç i la feina ben feta, i com a docents hem de ser capaços de treure el màxim potencial individualitzat dels nostres alumnes i animar-los a arribar on vulguin, amb eines que els permetin desplegar tot el que poden ser. L’Alba Tomasa va ser una de les nostres primeres alumnes i ens fa especial il·lusió que el seu camí i el de Kids&Us es tornin a creuar, aquesta vegada per treballar de la mà a la Central. Parlar amb ella és certificar que tot el que treballem dia a dia val la pena.

Alba, benvinguda a aquest gran projecte i que en vinguin molts més!

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >