Eines i aplicacions digitals perquè els nens aprenguin i practiquin anglès

Hi ha moltes eines i aplicacions per dedicar uns minuts a l’anglès de forma lúdica. Ablog us hem parlat ja de cançons, de la importància de fomentar la lectura a la infantesa i de jocs en anglès per a nens, però avui us volem parlar d’eines digitals. L’experiència ens ha ensenyat que com més variada sigui l’exposició a l’anglès, millors seran els resultats del seu. 

Aprenentatge. És introduint l’idioma en el dia a dia dels nens i les nenes com aconseguim que ho vegin com una cosa natural i no com una assignatura més. 

Com ajuda la tecnologia a l’aprenentatge de l’anglès als nens i les nenes

Tot i que Internet, els ordinadors i els mòbils siguin relativament recents, no podem imaginar un món sense tota aquesta tecnologia. Per als més petits, encara és més difícil perquè han nascut ja a l’era 2.0. Per ells, Internet és una cosa totalment natural, i tot i que els experts recomanen regular l’ús de les noves tecnologies en els més petits, si es fan servir de forma adequada, són també grans aliades per l’aprenentatge

Moltes aplicacions tenen un format de joc que facilita que els nens vulguin dedicar-hi temps. Proposen reptes, activitats i competicions que fomentin el seu enginy. D’aquesta forma aconseguim fàcilment dedicar una estona a l’anglès cada dia podem fer que descobreixin nou vocabulari, que practiquin la gramàtica, que millorin l’escriptura o que perfeccionin la pronunciació.  A continuació et presentem les eines que hem seleccionat especialment per ajudar-te a reforçar l’ensenyament de l’anglès dels teus fills. 

Les millors aplicacions i eines digitals perquè el teu practiqui l’anglès a casa 

Els recursos a Internet per aprendre anglès de forma amena i divertida són pràcticament infinits, i per això és important saber triar bé, segons l’edat i les necessitats de cada cas. 

Eina digital per practicar la pronunciació i l’escolta en anglès 

IMG_2165

TALKING PEN

Edat: a partir d’un any 

Un llapis que llegeix en veu alta els contes per ensenyar-te com es pronuncien les paraules? És el Talking Penla forma més divertida d’aprendre a pronunciar correctament! És un llapis digital amb un escàner incorporat, un micròfon i un altaveu, i és capaç de llegir els contes impresos amb tecnologia de so. Només has de posar el Talking Pen sobre les pàgines dels contes i llibres de Kids&Us perquè llegeixi el text i els personatges cobrin vida. 

Per què el Talking Pen és el nostre preferit?

  • Sabem que la lectura de contes adaptats a cada edat és una d’aquelles activitats diàries que afavoreixen l’aprenentatge de l’anglès perquè estimula la imaginació dels més petits 
  • Perquè a través de la lectura de contes poden aprendre de forma amena com es pronuncien les paraules en anglès. 
  • I a més, perquè sabem que no tots els pares i mares tenen un nivell d’anglès com per llegir el conte amb una bona pronunciació i és just per aquest motiu que el Talking Pen és el millor aliat, perquè facilita que l’estona del conte sigui relaxant com sempre, però més enriquidora que mai 

El que també has de saber: 

El Talking Pen també fomenta l’autonomia dels més petits. Es pot fer servir amb auriculars o sense, té una gran capacitat d’emmagatzematge de llibres amb una bateria de llarga durada. Només s’ha de connectar el llapis a l’ordinador com si fos un USB i descarregar els arxius de so des de la següent pàgina. I ja està, deixa que flueixi la seva imaginació mentre aprenen! 

 

Eines digitals per practicar la lectura en anglès 

patricia-prudente-qESmLLXAmWs-unsplash

AKINATOR 

Edat: 5-7 anys 

Alguns jocs inclouen instruccions que també ajuden a practicar la lectura de forma divertida. Precisament això és el que fa Akinator. Es tracta d’un joc en línia que consisteix en un geni que endevina el personatge en què estàs pensant, sigui real o no. El geni llença preguntes senzilles que s’han de respondre amb un yesnoprobablyprobably not don’t know i, com si fos màgia, descarta opcions fins arribar a una conclusió i endevina el personatge. Així els nens practiquen la lectura en anglès de forma entretinguda i divertida.  

STORYNORY

Edat: 8+ 

Pels que prefereixin una lectura més tradicional, Storynory és una pàgina web amb centenars de contes, llegendes, poemes i cançons per a nens i nenes llegits per actors professionals. Inclou des de contes clàssics fins a lectures més actuals. 

Eina digital per practicar l’escriptura en anglès 

SIMPLER 

Edat: 8+ 

Aquesta és una aplicació gratuïta, utilitza un sistema molt senzill amb el que es pot practicar la gramàtica anglesa de forma autodidàctica des de zero. Ofereix diferents tipus d’activitats i temàtiques organitzades en històries i fitxes lúdiques, així que l’escriptura i la lectura es practica en un entorn divertit.  

Eines digitals per aprendre vocabulari en anglès 

Si la varietat de l’exposició a l’anglès és important, també ho és la repetició. Totes les paraules que els nens i les nenes descobreixen amb els contes i les cançons poden esvair-se ràpidament de la seva memòria si no passen a formar part del seu dia a dia. 

QUIZLET.COM 

Edat: 6+ 

Podem crear fàcilment les nostres pròpies llistes de vocabulari i compartir-les amb els companys. A més, l’aplicació també inclou una modalitat de joc per organitzar competicions i veure qui endevina més paraules. 

KAHOOT

Edat: 5+ 

És un clàssic de les competicions educatives online. Cadascú ha de preparar les seves pròpies preguntes tipus test per als seus fills i filles, o que ells mateixos les facin pels companys. Aquí es tracta d’endevinar i ser el més ràpid! És una forma divertida de proposar vocabulari per temàtiques per descobrir quina paraula no encaixa amb les altres, o haver d’endevinar quin significat correspon a una expressió concreta. Les possibilitats són tan nombroses com digui la nostra imaginació! 

Per acabar les nostres recomanacions hem deixat pel final l’aplicació que fem servir com a part del nostre mètode d’aprenentatge a Kids&Us, és l’aplicació MyLocker, que ofereix jocs, vídeos, cançons i activitats en anglès. Aquesta aplicació facilita de forma senzilla i intuïtiva les pistes d’àudio que s’han d’escoltar cada diari per mantenir l’exposició regular a l’idioma, però també inclou altres materials i activitats que la converteixen en una aplicació molt completa, amena i enriquidora per als nens i nenes.

Compártelo en >