Día Mundial de l'Alimentació: cuinem en anglès!

 

 

El 16 d'octubre és el Dia Mundial de l'Alimentació, una ocasió ideal per reflexionar sobre la importància de portar una dieta equilibrada i per introduir l'anglès de manera pràctica i divertida en la vida diària. Cuinar junts no només ofereix l'oportunitat de gaudir de receptes delicioses i saludables, sinó que també permet practicar expressions i frases en anglès. 

Us presentem cinc receptes tradicionals de països angloparlants que podeu preparar amb els vostres fills i filles per aprendre anglès en un context real i apetible. 


1. Porridge (Regne Unit) 

Les farinetes d'avena o, en anglès, porridge, són un esmorzar clàssic britànic que ofereix una base saludable per començar el dia. L'avena és rica en fibra i es pot adaptar als gustos de cada persona; podeu afegir-hi fruita fresca com nabius o maduixes, nous, o fins i tot una mica de mel per afegir-li un toc dolç. 

Per preparar el porridge, primer heu d'afegir avena i llet a una olla i cuinar a foc mitjà. Després, remeneu la barreja de tant en tant fins que espesseixi i adquireixi una textura cremosa. És un moment excel·lent per introduir frases en anglès i parlar sobre els ingredients: 

Add oats and milk to the pot. 

Afegeix avena i llet a l'olla. 

Stir until it thickens. 

Remou fins que espesseixi. 

Top with fresh fruit and nuts. 

Decora amb fruita fresca i nous. 

 

2. Salad bowl (Estats Units) 

Les amanides d’estil salad bowl són molt populars als Estats Units gràcies a la seva versatilitat i frescor. Podeu preparar una base de fulles verdes i després afegir alguns vegetals cruixents com cogombre, pebrot i tomàquet. Completeu l'amanida amb alguna proteïna com pollastre a la planxa o cigrons, i amaniu-la amb oli d'oliva i suc de llimona per completar aquesta recepta saludable. 

Mentre prepareu l'amanida, podeu ensenyar als petits termes relacionats amb els ingredients i els mètodes de preparació. Talleu les verdures en trossos petits i barregeu tots els ingredients en un bol gran. Aquest procés també és una bona oportunitat per parlar sobre la importància de menjar bé i sobre com es preparen diferents receptes. 

Wash the vegetables. 

Neteja les verdures. 

Cut the cucumber. 

Talla el cogombre. 

Mix everything in a bowl. 

Barreja-ho tot en un bol. 

 

3. Vegetable stir-fry (Austràlia) 

El vegetable stir-fry, o saltat de verdures, és un plat molt popular a Austràlia perquè és ràpid de fer i permet incorporar una gran varietat de verdures a un àpat. Per a la recepta, podeu utilitzar una barreja de vegetals com el bròquil, la pastanaga i el pebrot, i els podeu saltar en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Si hi afegiu tofu o pollastre, incorporareu proteïnes addicionals i fareu del plat un àpat complet. Serviu el saltat amb arròs integral per donar-li un toc més saludable. 

Durant la preparació, involucreu els nens i nenes per tallar i saltar els ingredients, i utilitzeu els termes en anglès per descriure cada pas; així podran practicar noves paraules mentre participen cuinant. 

Chop the vegetables. 

Talla les verdures. 

Cook in the pan. 

Cuina a la paella. 

Serve with rice. 

Serveix amb arròs. 

 

4. Lentil soup (Irlanda) 

La lentil soup, o sopa de llenties, és una reconfortant i nutritiva recepta irlandesa, ideal per a qualsevol estació de l'any. Comenceu esbandint les llenties i cuinant-les en un brou de verdures amb pastanaga, api i ceba. Deixeu que la sopa bulli a foc lent fins que les llenties estiguin tendres i els sabors s'hagin fusionat bé. Podeu assaonar amb herbes i espècies com farigola i llorer per potenciar el sabor. 

Aquesta sopa és perfecta per ensenyar frases relacionades amb els ingredients i el procés de cocció. Quan prepareu la sopa, podeu parlar sobre la importància de cada ingredient i com contribueix a elaborar un àpat saludable. 

Wash the lentils. 

Neteja les llenties. 

Cut the carrots. 

Talla les pastanagues. 

Let the soup cook. 

Deixa que la sopa es cuini. 

 

5. Grilled fish with vegetables (Nova Zelanda) 

El grilled fish with vegetables, o peix a la graella amb verdures, és un plat saludable i lleuger que es gaudeix molt a Nova Zelanda. Trieu un peix blanc com el bacallà, unteu-lo amb una mica d'oli d'oliva i cuineu-lo al forn fins que estigui perfectament cuit i es desfaci fàcilment. Acompanyeu el peix amb vegetals rostits com albergínia, pebrot i pastanaga per tenir un àpat complet i equilibrat. 

Mentre prepareu el peix i les verdures, aprofiteu per ensenyar als nens i nenes alguns termes relacionats amb la cuina i els ingredients en anglès. També podeu parlar sobre els beneficis de menjar peix i verdures fresques. 

Put the fish in the oven. 

Fica el peix al forn. 

Add some olive oil. 

Afegeix una mica d’oli d’oliva. 

Roast the vegetables. 

Rosteix les verdures. 

 

En aquest Dia Mundial de l'Alimentació, transformeu la cuina en un espai d'aprenentatge en què pugueu gaudir de menjars saludables i ensenyar anglès als vostres fills i filles. Cuinar junts no només és divertit, sinó que també crea records familiars valuosos mentre els més menuts aprenen noves paraules i frases del dia a dia en anglès. 

 

Si voleu saber tots els detalls sobre l’aventura d’aprendre anglès a Kids&Us, no us ho penseu! Trobeu el vostre centre Kids&Us més proper, i veniu a conèixer-nos en persona! 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >