Descobreix el procés d'aprenentatge de l’anglès per a bebès

 

 

 

Has valorat la possibilitat que el teu fill o filla aprengui anglès des dels primers mesos de vida?  

L'esperit explorador dels bebès els fa investigar de manera innata el seu entorn i s’ajuden dels sentits per descobrir el fascinant món que els envolta. Aquesta intrèpida aventura és essencial per al desenvolupament cognitiu dels infants, que també té un paper crucial en l'adquisició del llenguatge. 

Com influeix aquesta exploració primerenca en l’aprenentatge d’un idioma? En aquest article, repassarem com té lloc el procés d’aprenentatge de l'anglès per a bebès amb els factors que ens exposa la neurociència i et donarem pistes per ajudar els més menuts de la casa a desenvolupar habilitats lingüístiques i cognitives des dels primers mesos de vida. 

Com pots ajudar el teu bebè a aprendre anglès? 

Ara que ja disposes d’informació sobre el fascinant procés d’aprenentatge de l'anglès per a bebès i com l'exploració primerenca impacta en el desenvolupament cognitiu, és el moment de descobrir com pots ajudar el teu fill o filla a aprendre l’idioma. 

Exposició primerenca 

L’exposició a l’anglès des dels primers mesos de vida és clau per tal que l’aprenentatge sigui un èxit. Els jocs, les cançons i els contes són eines excel·lents per ensenyar anglès als bebès de manera divertida i visual. 

A Kids&Us portem la teoria a la pràctica als cursos de Babies. Vols viure en primera persona l'experiència d’una classe demo amb el teu bebè? Participa-hi! 

Què ens diu la neurociència sobre l'aprenentatge primerenc de segons idiomes?   

La neurociència és el camp científic que estudia l'estructura, la funció i el desenvolupament del sistema nerviós. Aquesta disciplina combina el coneixement de diverses àrees per comprendre com funciona el cervell i com es relaciona amb el comportament humà i cognitiu.  

Tiziana Cotrufo és doctora en neurobiologia, professora de la Universitat de Barcelona i autora de diversos llibres sobre el funcionament de les ments dels infants. Explica que la plasticitat cerebral ―la capacitat del cervell per canviar i adaptar-se― dels més petits els dona una capacitat única per aprendre ràpidament. Ja s’han començat a construir les connexions neuronals intrínseques, però l’aprenentatge de noves habilitats dependrà de les experiències significatives en què participin els infants. 

La neurociència dona suport a la idea que els bebès exposats a un segon idioma des d'edats primerenques tenen més facilitat per aprendre i adquirir-ne d’altres.  

Quin impacte té l’aprenentatge de l’anglès en bebès? 

Des de la perspectiva del desenvolupament cognitiu i del llenguatge, aprendre un segon idioma des de ben petits potencia les capacitats dels bebès i ofereix valuoses eines per al desenvolupament integral. La plasticitat cerebral els dona la capacitat única de desenvolupar habilitats lingüístiques amb precisió i una pronunciació perfecta segons van creixent. 

Proporcionar estímuls a través d’experiències significatives i emocionalment positives és essencial durant els primers anys de vida, quan la plasticitat cerebral està en el punt àlgid. Així ho destaca Cotrufo: «Use it or lose it» [O ho fas servir o ho perdràs], que representa una premissa clau si parlem de les capacitats nervioses del cervell. 

Segons la neurociència, quins són els factors claus en el procés d’aprenentatge dels bebès? 

En una entrevista feta per Kids&Us, Raúl Bermejo, mestre d’educació infantil i neuropsicòleg, identifica aquests factors essencials en l’aprenentatge d’anglès per a bebès d’entre 0 i 3 anys: 

  • Llibertat de moviment: facilita l’exploració de l’entorn perquè estimula les habilitats motores i diverses perspectives, sobretot a partir dels 2 anys, quan el joc social s’intensifica.
  • Ambient còmode i segur: una organització adequada de l’espai promou l’aprenentatge, augmenta la confiança dels bebès i estimula la seva curiositat.
  • Estimulació sensorial i motora: és clau per estimular la curiositat dels bebès, ja que reben informació sobre l’entorn a través dels sentits i el moviment.
  • Ús de materials naturals i textures diverses: diversificar els estímuls és fonamental, ja que els bebès mantenen l'atenció durant períodes de temps curts.
  • Vincle afectiu: associar seguretat i emocions positives a les activitats afavoreix un aprenentatge lúdic, dinàmic i significatiu.

Aquests factors clau promouen l’exploració i l’aprenentatge pràctic. És important reconèixer-los i aplicar-los per aconseguir un aprenentatge lúdic, dinàmic i significatiu durant els primers anys de vida. 

T’agradaria emprendre aquest camí d’aprenentatge de l'anglès amb el teu bebè? 

L’aprenentatge d’anglès per a bebès és una experiència enriquidora que pot ajudar els més menuts a desenvolupar habilitats lingüístiques i cognitives aprofitant els avantatges que ens explica la neurociència: els bebès que s’exposen a l’anglès des de ben petits tenen més facilitat per aprendre i adquirir l’idioma. 

Si vols començar aquest meravellós procés d’aprenentatge de l’anglès amb el teu bebè i vols viure l'experiència en primera persona, pots participar en una classe demo Babies Experience amb nosaltres. 

Nueva llamada a la acción

 

Compártelo en >