Consells perquè nens i nenes aprenguin a escriure en anglès

 

 

Quan escrivim, expressem els nostres pensaments sobre paper. Representem amb lletres els sons que fem servir quan parlem i és per això que és important que abans de començar amb l’escriptura s’hagin assimilat bé les etapes anteriors, que impliquen escoltar, comprendre i parlar. D’aquesta manera arribem a l’etapa de l’escriptura després de molt de temps en contacte amb l’idioma. Aquesta és la base del mètode natural d’aprenentatge de l’anglès de Kids&Us perquè proposa aprendre anglès seguint les mateixes etapes que quan aprenem la nostra llengua materna, l’últim esglaó de les quals és l’escriptura.

 

En el post d’avui, us donarem consells i idees d’activitats en família per practicar la lectoescriptura a casa.

Com ensenyar als nens i nenes a escriure en anglès: posant la lectoescriptura en pràctica a casa

Si amb la nostra llengua materna mai no ens plantejaríem que els nens i nenes llegissin i escriguessin abans de saber parlar, amb l’anglès tampoc hem de fer-ho. És per això que el primer consell per practicar la lectoescriptura a casa és dedicar temps en família a contes, cançons i pel·lícules en anglès. D’aquesta manera, els més petits s’enfrontaran a la lectoescriptura amb un gran bagatge de l’idioma perquè hauran estat moltes estones en contacte amb l’anglès i en situacions molt variades. Quan comencin a escriure, tindran a l’abast molts més recursos i records de l’ús d’aquestes paraules, fet que promourà que escriure sigui el pas natural següent del procés d’aprenentatge.

A continuació, us proposarem un munt d’activitats i jocs que us ajudaran a practicar l’escriptura en anglès amb els vostres fills i filles. 

Recursos i activitats per aprendre a escriure en anglès

Per ajudar els vostres fills i filles a desenvolupar la lectoescriptura des de casa, només cal que prengueu nota d’aquests consells bàsics i activitats divertides per gaudir en família.

 

Story Time!

Els contes infantils reprodueixen situacions que els nens i nenes coneixen bé, apel·len a les seves emocions i capten la seva atenció. També els ajuden a acostumar-se a escoltar com sona qualsevol llengua i a veure el dibuix de les paraules; això els resultarà molt útil quan comencin a escriure en aquesta llengua. A la web de Kids&Us trobareu una selecció de llibres en anglès organitzats per edats. A més, us compartim fitxes amb paraules i frases senzilles perquè pugueu practicar l’anglès àgilment en qualsevol estona lliure.

 

Let’s Sing in English!

La música i les cançons són una molt bona eina per potenciar l’aprenentatge de l’anglès. Les tornades repetitives i els ritmes que no et pots treure del cap ajuden els més petits a aprendre paraules i expressions noves gairebé sense adonar-se’n. A més, si ho convertim en un karaoke en família, l’èxit està assegurat! És un pla divertit i alhora educatiu perquè podeu deixar-vos portar per les melodies mentre us aneu fixant en com s’escriuen les lletres de les cançons. Podeu començar amb aquestes tres propostes de karaoke en anglès.

 

 

The Alphabet

Descobrir el dibuix de les lletres i com sonen és fonamental a l’hora d’escriure i llegir qualsevol llengua. Hem preparat un abecedari en anglès ple de colors i personatges divertits perquè els més petits practiquin les lletres en anglès. També podeu convertir-lo en un joc i jugar a representar les lletres i les paraules en anglès en situacions divertides. Podeu fer les lletres amb plastilina o bé escriure paraules senzilles amb pasta o arròs. També podeu dibuixar les lletres de l’abecedari, pintar-les i retallar-les en una cartolina per formar els noms dels membres de la família.

Tongue Twister

Els embarbussaments són divertits perquè suposen un repte per a tothom i a més són una molt bona activitat per fixar-nos en com es pronuncien les paraules si no volem embolicar-nos. Us hi atreviu?

 

Greek grapes, Greek grapes, Greek grapes.

 

Zebras zig and zebras zag.

 

A big black bug bit a big black dog on his big black nose.

 

I scream, you scream, we all scream for ice cream.

 

She sells seashells by the seashore.

 

If two witches were watching two watches, which witch would watch which watch?

 

How much wood would a woodchuck chuck, if the woodchuck could chuck wood?

 

A tricky, frisky snake with sixty super scaly stripes.

 

Whether the weather is warm, whether the weather is hot, we have to put up with the weather, whether we like it or not.

 

Kitty caught the kitten in the kitchen.

 

I can think of six thin things, but I can think of six thick things too.

 

Each Easter Eddie eats eighty Easter eggs.

 

 

Fun Riddles!

Les endevinalles són una altra opció divertida per jugar amb les paraules. Podeu crear targetes de colors per copiar o bé enganxar la frase de l’endevinalla per un costat i la resposta, per l’altre. D’aquesta manera, els més petits gaudiran d’una estona entretinguda mentre practiquen la psicomotricitat fina, essencial a l’hora d’escriure. Preneu nota!

 

I fall in winter but never get hurt.

Snow

 

I wear a red uniform with a helmet. I save people from fire. I'm brave. Who am I?

Fireman

 

It belongs to you, but your friends use it more. What is it?

Your name

 

I am white. I eat carrots. I have long ears. I can run fast. Who am I?

A rabbit

 

I can swim. I can't fly. I eat fish. I'm a bird. Who am I?

A penguin

 

What gets wetter as it dries?

A towel

 

My body is round. I'm white inside. I wear a red jacket. I am a healthy fruit. I grow on trees. Who am I?

An apple

 

My days are long. The sun shines brightly. I am hot. What season am I?

Summer

 

You have to break me before you can use me. What am I?

An egg

 

What do you call an old snowman?

Water

 

What's green, but not a leaf; copies others, but is not a monkey?

A parrot

 

I can be fried, boiled and mashed, roasted and baked. What am I?

Potato

 

A més, és clar, podeu fer que les paraules i l’escriptura es converteixin en un joc sempre que tingueu un pla divertit en família. Per als més grans, veure dibuixos animats o pel·lícules en anglès subtitulades pot ser una gran iniciativa per començar a fixar-se en com sonen i s’escriuen algunes paraules. Amb els més petits, podeu jugar a lletrejar paraules senzilles mentre, per exemple, us passeu una pilota. La clau és convertir l’anglès en un element més del vostre dia a dia. Què us sembla si busqueu una recepta i feu que els vostres fills i filles s’encarreguin d’escriure la llista d’ingredients que s’han de comprar en anglès? És un exercici senzill que els ajudarà a posar en pràctica tot el que han après en una situació real.

 

Des de Kids&Us volem animar-vos a ajudar els vostres fills i filles a parlar i escriure en anglès perquè el món necessita que alcin la veu i que s’atreveixin a expressar alt i clar el que senten i pensen. Així doncs... Say it in English!

 

Nueva llamada a la acción

Preparats per començar a comptar?

 
Compártelo en >