Consells per aprendre vocabulari en anglès

Un tret característic de les persones que realment parlen bé l’anglès és que tenen un vocabulari ric i variat, precís i adaptat a la situació en què es troben. Per això, de vegades pot semblar que dominar una segona o tercera llengua és molt difícil, perquè pensem que ens hem d’aprendre el diccionari de memòria, però res més lluny de la realitat. La riquesa del llenguatge s’adquireix molt més fàcilment si descobrim noves paraules i expressions en el seu context habitual, si les posem en pràctica amb regularitat i, sobretot, si estan relacionades amb temes i situacions que ens interessen. Per aconseguir-ho, és important ajudar els nostres fills i filles a estar en contacte amb l’anglès d’una manera natural i intuïtiva, amb jocs i activitats que els motivin, i amb plans 100% en anglès en els quals el context afavoreixi la comprensió global i l’aprenentatge continu.

Idees perquè els nens i nenes aprenguin vocabulari en anglès

Blog_kidsandus_vocabulary_02

Hi ha algunes tècniques senzilles que ens poden ajudar a ampliar al vocabulari dels més petits, així que a continuació compartim alguns consells per aprendre vocabulari en anglès de manera senzilla i divertida. La clau és jugar amb les paraules i aprofitar qualsevol situació per aprendre vocabulari nou.

1. Passeu-vos a la versió original: pel·lícules i llibres en anglès
Les històries són una eina fantàstica per cridar l’atenció dels nens i les nenes, atrapar-los amb personatges apassionants, amb trames plenes d’emoció i amb desenllaços perfectes. Si hi afegim imatges o dibuixos, l’èxit està assegurat. Així aconseguirem captar la seva atenció, despertar el seu interès i, com a conseqüència, afavorir l’aprenentatge. Els contes il·lustrats o les pel·lícules i els dibuixos animats en anglès són grans aliats a l’hora de descobrir paraules i expressions noves perquè es presenten en el seu context habitual. A més, segur que als vostres fills i filles també els agrada repetir el mateix conte o la mateixa pel·lícula una vegada i una altra, oi? Doncs és una bona oportunitat per escollir la versió original en anglès i aprofitar per anar aprenent vocabulari nou. Podem ajudar-los insistint en algunes paraules que ens semblin interessants per assegurar-nos una correcta comprensió. Per trobar històries adaptades a cada edat, us animem a descobrir la secció de llibres de la nostra pàgina web.

2. Cançons en anglès
La música també és una gran aliada per aprendre vocabulari perquè la melodia i la tornada ens animen a repetir la lletra i, per tant, a aprendre’ns qualsevol cançó sense adonar-nos-en. A més, si els vostres fills són petits, a YouTube trobareu un munt de vídeos amb cançons en anglès en els quals els dibuixos també afavoreixen l’aprenentatge de l’idioma. Us animem a posar música a casa o al cotxe, a cantar a ple pulmó i a organitzar els vostres propis concerts. Si a més afegiu un bon ball en família, l’exercici serà complet i els moviments ajudaran als més petits a aprendre les paraules més complicades.

3. Jocs i passatemps en anglès
Fer servir el joc com a eina per a l’aprenentatge és una de les bases de l’educació positiva. Els jocs ajuden a assimilar millor els conceptes teòrics i a aprendre dels errors, així que són una eina molt potent per l’aprenentatge de l’anglès en general i del vocabulari en particular. A més, hi ha molts jocs basats en paraules que poden ser útils, des de clàssics com l’Scrabble a versions més modernes com el Wordle, que últimament està molt de moda. La tecnologia i les eines digitals també poden ser educatives i estar al servei de l’aprenentatge de l’anglès. Aconsegueixen captar l’atenció dels més petits, fet que afavoreix que vulguin passar temps fent-les servir, situació que podem aprofitar per aprendre noves paraules en anglès.

4. Fitxes i targetes de vocabulari
En molts posts del blog, us hem proposat fitxes de vocabulari per descarregar o us hem animat a crear les vostres. Les targetes són un sistema molt útil per fomentar l’aprenentatge perquè permeten tenir a la mà conceptes complexos acompanyats de la seva explicació o d’un dibuix. Si a més feu les fitxes vosaltres mateixos, aquesta estona de manualitats despertarà la creativitat dels infants, fet que també afavorirà l’aprenentatge. No només hauran d’escriure la paraula nova, sinó que també l’hauran d’explicar o dibuixar.

5. Creeu associacions i grups de paraules
Les paraules mai estan aïllades, sinó que sempre formen part d’un context que ens ajuda a entendre-les millor. Per recordar vocabulari nou és molt útil relacionar una paraula amb alguna cosa que coneixem bé o que ens agradi molt. Així, si els nostres fills estan aprenent els animals en anglès, els ajudarà si posem el focus d’atenció en els seus animals preferits o en els que hagin vist en alguna excursió, per exemple. També és molt pràctic aprofitar situacions de la vida quotidiana per descobrir com es diuen en anglès coses que veiem cada dia. Per exemple, durant l’hora del bany podem aprendre com es diu tovallola, sabó o aixeta en anglès. Són paraules de diferents camps semàntics, però unides pel lloc en què les solem trobar. Aquesta associació d’idees afavoreix l’aprenentatge d’una manera natural. Aprendre paraules noves en anglès no és saber una llista de memòria, és saber fer-les servir. Per això, us animem a crear frases amb el vocabulari nou; així en fixareu el significat i aprendreu a posar-les en pràctica.

Good to know: l’entorn és important

Blog_kidsandus_vocabulary_03

Recordeu que la clau de l’èxit de qualsevol aprenentatge està en la constància. Crear bons hàbits i establir rutines diàries breus dedicades a l’anglès us ajudarà a trobar aquesta estona per jugar amb les paraules. Per fer-ho, us serà de molta utilitat intentar despertar l’interès dels més petits. Si ho aconseguiu, es trobaran dins la situació sense adonar-se, fet que afavorirà l’atenció i, per tant, l’aprenentatge. Als grans ens passa exactament el mateix, quants coneixem bé paraules com check in, departure, overbooking o boarding pass? Com que ens agrada viatjar, quan ho fem, parem més atenció a allò que estem vivint. Això afavoreix que aprenem nou vocabulari específic i que el posem en pràctica en situacions similars. Per això, crear contextos agradables per als nostres fills i filles és clau per potenciar l’aprenentatge i que ampliïn vocabulari.

Es tracta, sobretot, de gaudir amb l’anglès i d’incorporar-lo al vostre dia a dia a través de plans i activitats que us agraden. Així que... have a lot of fun!

 

Nueva llamada a la acción

Compártelo en >